Gå till innehåll

H.Hansen's Blog

  • poster
    28
  • kommentarer
    22
  • visningar
    87 549

Jobbar dag i klubben med 13 bilen fa


H.Hansen

816 visningar

Lördags morgon var klockan ställd på 06:00. och kaffet sattes på.

Runt 8 åtta var jag där, väldigt ensam, då tiden vi sagt var tio. men jag hittade lite småsysslor, och satt i morgonsolen och drack kaffe, lurandes på vart kontrollerna till orienteringen skulle sitta,

Det hade regnat under fredagen så underlaget hade ändrats en hel del sedan onsdagen när jag var där sist, då fick jag ju tillbringa dryga två timmar med att spola av det värsta efter mina försök att ta mej genom 13 hålet.

En liten kontroll körning visade att det var som jag trodde, väldigt halt på sina ställen :P

Spännande inför dagens jobb, där vi skulle ta oss till ställen där vi normalt inte kör <_>

 

När klockan närmade sej tio började så smått bilarna rulla in, och arbets uppgifterna fördelades.

Jag och markägaren tog plats i 13 bilen och rullade i väg. första kontrollen jag skulle köra upp till och sätta upp, gav redan bekymmer för att inte köra upp marken allt för mycket stannade vi och gick de sista metrarna, där körde jag obehindrat på onsdagen, och så fortsatte det vi tog oss fram till fots en hel del, men mycket för att tiden inte skulle räcka om vi promt skulle köra till alla kontrollerna,

Det tog nästan hela dagen,

Så rotade vi fram ett gäng durkplåtar som Obelix donerat till klubben, och lyfte upp och satte fast längst bak på mitt flak.

Naturligtvis skulle ju bilen testas efter det, DET SISTA vi skulle göra den dagen :ph34r:

Å hur brukar det gå med de där sista turerna, JO åt skogen :D

Jag ladde på med full diff på alla hjulen och låg trean ut över gärdet, där vi vet att det är surt och nästan alla sätter sej bom fast , men jag hade ju tyngder på nu så det skulle ju gå -_-

NÄÄÄÄ. med 2-3 meter kvar innan jag nådde fast mark igen blev jag ståendes. ca 60 meter bort 70 grader i sidled fanns en stubbe, jag kunde koppla i , så all vajer och de stroppar jag hade med mej drogs ut och kopplades i hop.

Ärligt trodde jag inte att det skulle funka, bilen satt för djup, och det gick inte vrida hjulen i leran jag stod i, samt vinkeln var för brant.

Mycket riktigt, det ända som hände var att jag vinschade så ena sidans hjul var högt uppe i luften och om jag fortsatt lite till hade jag dragit omkull hela bilen på en slät åker. Så skulle jag släppa och prova med ryckstroppen som jag inhandlat och aldrig använt, då small det till och vajergrinden gav upp, rullarna stog åt alla håll. Inte räddningsbar om man skall tänka på säkerheten, så en ny är beställd.

Så dit med den ända bil vi hade pepparns valp, Ja bra precis det som min vajer och alla stroppar räckte till sjönk. valpen ner på underredet. men att vinscha rakt gick ju, så den drog jag upp utan bekymmer, men min bil rörde sej inte en centimeter fast pepparn motarbetade allt vad valpen förmådde när den låg på ramen,

Bara att linda upp vajern och sätta hoppet till ryckstroppen, första försöket gav pepparn på allt på tvåan, och bilen rörde sej en eller två centimeter, mer fart och då gjorde stroppen det den skall, jag kom sakta med spinnade hjul upp på fast mark.

Alla glada och nöjda och pizzan de beställt ut var på ingående, men jag var inte lika glad, skulle ju till Skänninge och äta, nio mil därifrån, och min bil såg allt annat än ren ut efter onsdagens tvätt timmar :unsure:

 

Ja det hängde en halv åker under

IMG_20120915_190404_0.jpg

Resten av bilen var inte så fin den heller

IMG_20120915_190417_0.jpg

 

 

Nu har ju Christian lite kraftigare tvätt än vad jag har, så han var snäll och lånade ut den till mej, Ja de andra åkte dit och åt pizzza, och jag till spolplattan. denna gång tog det bara ca en timmes spolning och en stunds krypande för att dra bort gräs och annat som hängde i slangar och bromsrör.

 

Trött men glad gav jag mej i väg mot Björktorpet med 13 bilen i skymningen.

Parkerade denna så får den stå och rinna av till fredag, Hoppas det inte behövs några större vinsch aktioner under fredags kvällens körning, så jag hinner få på en ny grind på lördag då det brakar lös som värst.

 

Japp så var den dagen över, ja efter ett bad och mat framåt tio på kvällen kändes det riktigt bra igen, somnade ovaggad kan jag säga :D

0 Kommentarer


Rekommenderade kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa

Gäst
Lägg till en kommentar...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...