Gå till innehåll
  • poster
    28
  • kommentarer
    22
  • visningar
    85 147

Mer jobb efter påbörjad service.

H.Hansen

496 visningar

Inga roliga bilder denna helg från hopp och lek ;)

Inga från garaget heller, då vi passar på att fixa lite mer än bara service på en bil, så får det bli före och efter foton på den. B)

 

Det vart bara en massa mer på att göra listan :unsure:

Olje pluggarna var av den tråkiga typen på den bil vi började med, så halva förmiddagen gick åt att att värma pluggarna med gas svetsen, och knacka dit bakändan av hylsnyckel förlängare på pluggarna ,för att där kunna dra med rörtång.

Så dit med gäng tape när vi monterade dem igen så de inte fastnar lika hårt till nästa gång det är dags att öppna dem igen,

Ur främre portalerna kom det mer ut än vad som hällts in i dem :angry: och gråaktig var den också.

Ja vad betyder det då, jo det skrevs upp damask byte på att göra listan. Nu har jag ju ett par extra på bra att ha hyllan, så de åker på, så får vi se hur länge detta "fabrikat" håller denna gång.

 

Så vart ju nackdelen med att jag var så noga med tvätten, att vi hittade alla dolda fel. ja eller kanske mer början till fel, och saker som behövdes ses över som jag inte riktigt räknat med.

Ja så om man väl börjar att fixa med en bil så kommer man ju på saker som kanske också skulle vara roliga att få ordning på eller skruva dit :P

 

När vi ändå var vid smörjgropen och höls med axlarna, så kollades slangar till vakuum och allt annat som går ut efter ramen över, Jo det vart några meter vakuum slang som byttes, och även bränsle filter samt slang. och lite till blir det innan det är över,

Trotts att det är ett välfyllt garage/verkstad så är inte förråden obegränsade, många som "lånar" saker också, då är det inte alltid det finns vad man tror kvar :mellow: Så mer slang i rätt dim får inhandlas. Tror det går åt lite på min bil också om man skall vara kräsen och byta när man ser några eller en hel del torrsprickor, jag får väl se hur det blir när jag väl börjar med den.

 

Då det suttit container fästes anordningen på bilen vi servade först, dök planerna på att få på dem igen, där av koncentrerade vi oss på allt bak vid ramen och som kom att bli täkt av lådor mm som sitter på dessa fästen. och på söndags eftermiddagen satt det vi kunde hitta på av container fästena dit skruvade, samt allt under och runt den bakre delen, förutom lite nya lampor var klart, så även en nästan garanterat, fri från sten krossat avgas system dragning hade gjorts. LÅNGT från original, men väldigt originell dragning av systemet gjordes av vad vi kunde hitta på :D '

 

Ja min bil då :unsure: den fick nöja sej med att transportera dit saker och avlutandes gav jag med på den med hetvatten tvätten,

Så nu får jag hålla mej på fasta vägar tills service och besiktningen av den är avklarad.

Det skulle nog räcka med en liten justering av bromsarna samt byte av damasken och knutkors på främre kardarn så går den igenom besiktningen, men vinter service vill jag ju ge den ändå.

 

Ja det var lite om vad jag han med under helgen, och lite nya delar kördes dit i tisdags, nu gäller det bara att hitta en lucka i schemat som stämmer in med att inget råkar stå trasigt i verkstaden, så får jag/vi fixa vidare med två av olerums 13 bilar.

Nästa gång lovar jag lite foton, då det dels ser ut att saknas något på containerfästet som vi behöver hjälp att lista ut vad det är samt en ny "låda" som jag skall trixa dit på flaket behöver identifieras vad den hör till egentligen :huh:

Ha det gott så länge ^_^0 Kommentarer


Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu
×