Gå till innehåll
  • poster
    28
  • kommentarer
    22
  • visningar
    85 147

Vinter förberedelser

H.Hansen

4 023 visningar

Hallå det börjar dra i hop sej för vinter jobben på Oden.

 

Lite akut blir det att ändra planerna och börja med att riva av stötfångaren och vinschen, då mitt vinsch fäste har böjt sej.

Då jag i samarbete med Petter på Bofab i Vadstena byggde det tog vi i lite i överkant trodde jag, men kina vinschen har ju visat sej fungera bra och är tydligen stark också, då den dragit hela fäst plattan på 10 mm sned trots triangel förstärkningar.

 

Nu har den ju fått jobba en del under åren, men jag tror att det var när jag släpade tre 13on bilar sammankopplade med varandra, Dom alla hade låsta hjul och gjorde vad de kunde för att stå stilla, då de agerade stopp under en vinschning av en i lera djupt ner satt jeep.

 

Det sida som gett sej mest har bockat ner ca 5-7 mm längst ut

2013-10-14_20-21-19_144.jpg

 

Nåja jag upptäckte det innan jag dragit sönder vinschen så en dag i Bofabs verkstads lokaler så har vi snart byggt ett nytt fäste, nu lite mer förstärkt.

 

Så till nästa vinter förberedelse, Bromsarna.

Slit ringarna i metall ligger i diesel bad så jag får loss några av skruvarna som skall klämma fast dem på bromsskölden. Ringarna i gummi har jag börjat pilla lite på och bytt till helt nya gummin på. Ja det blir inte på alla då jag inte fått tag i nya till alla sex hjulen, men fram skall det på nya,

 

Efter att ha plockat bort stål ringen som håller gummina på plats och tvättat av den samt metall höljet, kunde jag med lite pillande få dit det nya gummit.

2013-10-16_07-45-41_146.jpg

Det vart en del skillnad mot de gamla, skall pilla av det i kväll och göra i ordning den så jag har nya till båda framhjulen,

 

Bak blir det att renovera be bästa av dom gamla gummina, plocka över kulor från de kasserade så de blir fullt på dem bak och sedan fixa sprickorna med sikaflex.

 

Ser ut som jag hinner klart med väggarna på "tillbygnaden" på Björktorpet denna vecka. bara lite foder runt fönster och annat kvar som jag kan fixa med på kvällarna.

 

Så nu blir det fokus på fordon0 Kommentarer


Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu
×