Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras     

 1. Idag
 2. JO MEN ÖVRE DREVET DET PÅ INGÅENDE AXEL HAR STÖRRE DIAMETER PÅ VALPLÅDAN MEN DÖK NER I BANDVAGN I DAG SAMMA LÅDA SÅ DET FÖRKLARAR EN HEL DEL NT1 HAR ZFLÅDA SER RÄTT LIKA UT MEN OLIKA UTVÄXLINGAR PRATADE MED FÖRFÖRRA ÄGAREN OCH HAN HADDE BYTT MOTOR OCH LÅDA NÅN KILLE PÅ MILOVERKSTAN HADDE BYTT DET ÅT HONOM OCH DÅ NYA MOTORN DROG SÅ MYCKET SOPPA HADDE HAN BYTT TILL ENKELINSUG IGEN SÅ DET VERKAR SOM DET VAR ETT BV PAKET SOM RAMLADE I DEN
 3. Det gör underverk att fräscha upp den ibland! Vore helt klart kul att träffas irl, det blir säkert av någon gång när du blivit lite mer "mobil" och tar dig ut på längre turer
 4. Japp monteras genom att borra upp i hjulhuset och bulta fast. De bygger lite för mycket på djupet så man får kapa av en remsa på ca 7 cm (har jag för mig) och svetsa ihop den igen. Lådorna rymmer en hel del prylar, jag har alla mina oljor och andra vätskor i den ena lådan och i den andra har jag sling m.m. som jag inte vill ha inne i bilen.
 5. var o röjde bakom skjulet i dag,o titta vad som låg där, en gammal Lucas.... (Finns i Karlstad således...)
 6. Just det.. förvaringsfacken du har i hjulhusen bak.. har du bra användning av dem? Hur monteras dem.. borra och skruv med mutter genom hjulhusets tak?
 7. Den är såå snygg fredde. Tänk vad färg gör för intrycket. Skulle mer än gärna se den irl nångång.,men vi kör ju alltid offroad på varsin sida landet..
 8. Igår
 9. http://www.cvi-automotive.se/sv/articles/2.14876.42394/kopplingslamell-164-b30a-228mm-anvand-aven-for-b30ef http://ec91103038.sell.everychina.com/p-104356468-volvo-1377562-1377562-461134-461134.html De övriga tillverkar numren.
 10. googlar man volvo nummer från 164 katalogen hos classic part så finns den ena lamellen fortfarande för 1575:- och den hade även bildelar online för 1954:- Tandantal: 10 Navprofil: 1 1/8"-10N Diameter (mm): 228 Parameter: 228CPB JOHN DEERE (HB 1358) VOLVO (1377562) VOLVO (461134) Meddela om tillgänglighet https://starparts.com.ua/search-461134/VOLVO/
 11. Har inte landrover samt am jänkarna tum splinesen eller kolla volvo classic part. Jag har finsplinsat på min hade det även på 45 lådan, tog till m45 ingående från en skrotad m47 låda, senare åkte samtliga bronslagrade m45 drev in i en m47 som nu sitter sen 18 år tillbaks i bilen och hade något kugg saknats borde de ha märkts.
 12. jaha vad händer med valpen inte mycket får fortfarande inte tag i lamell 240 mm 10 splinsad har slutas tillverkas även till volvo 164 renovering kostar 3500 för bara lamellen på billigaste stället jag har hittat tänkte byta ingående axel till finsplins men nä nog fan är det ett kugg mindre på drevet och orkar inte byta bottenstock ochså så är et nån som har en liggande så hör av er
 13. Fredrik L

  Bakre stege från 1314, 1315 m.m. Köpes

  Söker en bakre stege från en hydda. Jag har en sådan på min 131 men lyckades mosa den mot ett träd Jag kan köpa den eller byta den mot något annat. Kontakt via PM Jag finns i Göteborg
 14. Ett par dagar (typ 4) har spenderats med att preppa och måla om bilen. Cammo tar sin lilla tid men är väl värt jobbet tycker jag Nya nummerskyltar, spolarmunstycken och lite annat småkrafs är beställt. Pop up taket har jag gett upp tanken på. Det blir allt mer sällan som hela familjen är med på tur så nyttan med pop up taket har blivit mindre.
 15. Raggarjens

  Vad har ni gjort idag då?

  Är i Skänninge/Bjälbo fram till på tisdag så behöver du hjälp med något är det bara att hojta till. Telefon: 0707363991Med vänlig hälsning, Jens
 16. Senaste veckan
 17. H.Hansen

  Vad har ni gjort idag då?

  Ländryggen, och där har jag en skada, en kota är förskjuten ca 4 mm in gentemot den under, Det är där mitt stora problem ligger bland annat, nu har de växt i hop med brosk sedan länge tillbaka, så det är i ständigt kläm där, Operation 50/50 chans på att hamna i Rullstol, och värken blir nog inte bättre ändå, så när det sätter sej i ländryggen, då låter jag ingen rycka och dra i mej, senast en kiropraktor gav sej på det vart det 14 dagar i sängen, och 14 dagar till med en jäkla värk. innan det blev normal ont igen. Har kört rörelse övningar i dag, så nu är jag redan bättre. Klarade till och med att få upp 3 st 25 liters dunkar med vatten på flaket, med viss möda visserligen, men det gick. ok soffan sedan men jag han fixa lite bak på flaket inför nästa tur. När nu den blir av. Impuls tur känns som ett bra alternativ.
 18. Jag kan nog hjälpa dig med det. Dom här böckerna är bra att ha om du inte har dom med bilen. Här kan du se det som skiljer i utrustning i skåpet mellan 14 och 15 Den stora är den första från 77 och den lilla är ifrån 80. 3 bårar är en uppdaterad variant av din bil, du kan nog goggles upp en bild på nätet med en sådan som har nationsflagg och röda korset flagg belysta på flaggstänger på skåpet. Många av dom har även 4 bladfjädrar i bak istället för 3. bifogar en bild på dina fack och utr enl boken. Det andra måste jag scanna in på måndag.
 19. Hittade den inte under dokument, dock hittade jag instruktionsbok för Ambulansterrängbil 3 bårar /T. På utsidan ser min ut som bilderna på Ambulansterrängbilen (bortsett från lite småsaker och AC-anläggningen. Inredningen i skåpet är dock inte alls likadan. Det är inte heller samma typ av värmare för skåpet och jag saknar takräcket ovanför hytten. Det känns som att manualerna är för en uppdaterad variant. Någon som sitter på en äldre som kan passa bättre?
 20. https://www.blocket.se/dalarna/Sexhjulsdriven_brandbil_80351307.htm?ca=7&w=3&last=1 Torde vara en stor marknad efter sommaren....
 21. Kolla under dokument,finns den inte redan så lägg den där.
 22. eile

  Vad har ni gjort idag då?

  Ang rygg: om låsningen sitter högt upp runt bröstrygg kan du lätt göra en kil av hoptejpad toarulle eller neopren skum eller hård skum som brukar ligga i förpackningar. sen lägger du den invid kotan som låst sig och lägger armarna i kors och ber någon hänga på dig och samtidigt du andas ut djupt följer de med och ger dig den där extra knycken. se 1:45 in i filmen med hemgjord kil kan du själv lägga trycket på rätt ställe och den hjälpande behöver bara lätt följa med med ett tryck på dina korsade armar. Är det ländryggslåsning så finns bra grepp i filmen och då behövs ingen kil.
 23. bes kollar inte om den funkar inte lätt o öppna o reparera vanligt fel att trippmätaren stannar och går o få tag i fungerande beg fortfarande
 24. Gärna! Om inte annat skulle det vara kul att veta vad alla M-nummer som står på lådorna och hyllorna i skåpet är för något.
 25. Ih 1510 brandbil 10000:- https://www.blocket.se/jonkoping/Ih_1510_brandbil_80837775.htm?ca=17&w=1
 26. H.Hansen

  Vad har ni gjort idag då?

  Nä någon kiropraktor har ej kontaktas, ringer ej och bråkar med HC om sådan här saker, vet att röra på sej så mycket man orkar och bara bita i hop är bästa medicinen, Så jag har stapplat upp och ner trapporna hemma, och haft käppgång till brevlådan mm, samt haltat upp och kollat på Demo traktorn som är på gården nu, EDIT en Case Halvbandare, 380 hk + bost då är den över 400 hk, fick jag reda på nu Är faktiskt lite bättre redan i dag, Så eftermiddagen blir det sitta och skriva och plocka bland bilderna och se vad som kommer ut i del 2 av Kola. Ja en tur till bussgods med en kylare till Tamaz står på schemat med.
 27. Efter nollställning av trippmätaren på min Tgb 30 slutade både trippmätaren och vägmätaren att snurra här också :-( Hastighetsmätaren fungerar dock som den ska. Frågeställning: Krävs fungerande vägmätare vid besiktning? Är mätaren möjlig att öppna och ev åtgärda felet i mätaren? Antar att det är små nylonkugghjul i den som har hälsat hem Kan man få tag på nya (eller begagnade) hastighetsmätare?
 1. Ladda in mer aktivitet
×