Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Today
 3. Har du någon bild på valpen din med cooper däcken på orginalfälgarna, vill se hur mycket det sticker ut fram så det inte ser för illa ut,  ev hamnar 315/75 sst på min  hur är dina att köra på väg med i runt 80-85, lugna och tysta eller bångstyriga?   mvh Eile   eile@vmomail.se

 4. Är det 255/75/16 toyo vs 37/14.5/ 16 Creepy Crawler på bilden med några tums fälgbreddning?
 5. Skulle tro att det har med att vikten liggger lite frammåt och åt vänster även utan föraren
 6. Äg, Han borde höjt priset till 700 kr om och när ”VR” vill köpa, Äg: s anbud tycks vara förkastat med = svar = nytt anbud från Vr:s sida... , Kanske det borde finnas en skylt med ”” ej förhandlingsbara priser , Vill man göra affärer eller bara äga en skrot, kan man fundera kring?
 7. Yesterday
 8. Föraren gick väl ut på den sidan och bilarna saknar krängningshämmare.
 9. Tack för en underbar dag i Olerum idag med Micke, härligt att träffa några av er och se fina körområdet i Olerum. Fantastisk miljö med fin anläggning och perfekta Tgb11/13-spår. Önskar er en fortsatt trevlig helg.
 10. Någon som vet varför de alltid har slagsida åt vänster?
 11. Jag är intresserad. Tänkte att man skulle få med mycket av motor
 12. Hemma igen, synnerligen trevligt. En ny sorts träsmak efter summa 30mil i 40tals bil.... Telefonen verkar inte vilja lägga in bilder just nu så de kommer lite senare.
 13. David och Goliat Typ original vs TGB som varit på gymmet Kul att jämföra lite och se vad det blir för skillnad. "originalet" har lite trötta fjädrar fram men det är iallafall ca 3-4cm frigång innan den står på genomslagsgummit.
 14. Tackar för uppgifterna. Det var en som fått tag i en tgb ett avstannad renovering, gammal med mycket helt nytt som skrotas ner och säljs i delar, och där fanns även 5 kompletta hjul. Redigerat blev ett nyköp istället.
 15. Jag har kontrollmätt fälg och däck med badrumsvågen Fälgen väger 18,4 kg ( 22 cm bred och 45 i diameter ) Däck 280/15-16 väger 22,9 kg med slang (något slitet…) Skicka däck och fälg eller bara fälgar 4 st. blir inte så billigt! Det kanske är lika bra att ta en förlängd helg och se något nytt i Sveriges kulturarv, och hämta/leverera vid dörren, Pris inkl. privat frakt med förskottsbetalning på resa TOR. Du har varit ju varit och kollat på K-märkta platser i Småland, men det är klart skall fraktgodset till Piteå så är det lite långt …
 16. Hej! Ligger såhär i semestertider och spånar på något kul att hitta på med terrängbilen. En av alla ”smådefekter” min bil har är rost i golvet. Det är inga stora hål, men några av dem möjliggör att det stänker in från framhjulen vid körning. Någon som har gett sig på att byta ut plåten därbak? Det är primärt i passagerarhalvan jag funderar på. Tips på tillvägagångssätt mottages:)
 17. https://www.blocket.se/annons/kronoberg/militar_verktygslada/90855343 Verktygslåda medbeteckning 150 KVA 97321 Innehåller bl.a blåslampa (fotogen), sladdlampa 12V, verktyg. Scania servicebok Diverse verktyg och lite dokumentation. Verkar var helt nytt...men kanske inte komplett..
 18. Last week
 19. Beror på märke, den fälgvikten du angav var det en vägd vikt eller gissning? Jag har fått tag på ett set på 5 hjul 25 mil härrifrån som jag ev kan hämta upp kränga av däcken och skicka fälgarna till en som ville ha dem och de måste då väga max 20kg st för att kunna frakta som privatperson via dhl . ang däckvikter så finns exakta på tilverkar sidorna mina skräckexempel på tunga däck väger 39kg st +13 för fälg = 52 kg st ett vanligt oreggat slitet michelen X väger på fälg 47 kg det tyngsta copper däcket ligger på 30 kg, jag hade när jag köpte min några mycket lätta däck tror det var good year. Ev väntar jag på ett nyköp tills At3xlt däcket släpps finns ett pressmedelande att det skulle gjorts i maj för europeiska marknaden finns upp till 315 i storlek
 20. Renoverade du förgasarna själv eller lät du nån firma göra det?
 21. Finns en naturskrot i Båtsnäs utanför Töcksfors på samma koncept, där hade Länsstyrelsen några energiska handläggare som skulle få ägaren att "städa upp", som tur var misslyckades dom och bilarna står kvar.... https://www.arjang.se/sv/Invanare/Uppleva--gora1/Kultur1/Kulturhistoria-och-Kulturarv/Ivanssons-bilskrot/ För länge sen, en entusiastisk vrak renoverare kommer glad med en liten del i hand, jag har renoverat /vad det nu var/, den är klar men jag har saknat en sån men inte hittat förrän nu, vad kostar den? Äg: 500kr VR: 500?? det var dyrt!! Äg, tar delen kastar iväg den o säger " du, vi har ingen här heller...."
 22. Ett 280/85-16 däck tror jag väger ca 22 kg...
 23. Vi som inte kan vara med får väl njuta av massor av tjusiga fotografier i denna tråd?
 24. Å oljebehandle dem burde man jo kunne gjøre selv.. Butylmatter av typen Dynamat, Fatmat osv som er tykke nok tar knekken på det meste av resonans i plåten, og armaflexen vil nok gi både lydmessig og termisk isolasjon. Det største problemet for meg blir nok å kopiere de originale masonitpanelene.
 25. Färdighålat +oljebehärdad tror jag är svårt att få tag i. Ang isolering mot ljud så finns mycket olika att tillgå bilindustrin brukar använda samma som jag har rivda textilmattor impregnerade mm men tillverkningen här i småland flyttad till Tyskland. Ska man ha saker nära tak takräcke ljusbågar mm som ger resonansljud så är något som stagar bra så inte det fortplantar sig i plåten, min takbåge tex låter mycket och när jag under byggnationen åkte med plåtrent tak detta löst med en lite gummikudde som stagar båge mot tak. När jag handlade brandbils hyndan lät den så illa att man inte ville köra fortare än 80km utrycknings ljusen var borttagna men tvärvägen satt kvar och gav resonans ljud i tak och kaross.
 26. https://linnesrashult.se/ ang K-märkt så hittades även detta där, kanske dags för däckbyte när man sett dem k-märkta. Nyaste bilen var en k-70 men den stod nästan längs ut i övrigt var resten från sent 30 till tidigt 60 tal. Innan "skrotpelle" kampanjen fanns många såna här ställen något man vuxit upp med hade nära vän som hade en bla annat.
 27. Det eneste jeg har funnet her i Norge er disse, de ser ikke ut til å være oljebehandlede. Men jeg bor ikke langt fra grensen, så om noen har link til oljebehandlede i Sverige, post gjerne.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...