Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras     

 1. Igår
 2. Audi Quattro

  Vad har ni gjort idag då?

  Spenderade hela dagen i Värmland och Norge, kollat på Rally Sweden. Underbar gemenskap i skogen. Samt fick se Grönholm köra in i vallen och snurra framför oss.
 3. Fin film, men kan du også lage en versjon uten musikk? Den beste musikken er ekte motorlyd.
 4. isaksson

  Tranellsläp militärt/civilf.

  Hej! Jag hade gärna uppskattat om du ville skicka ett PM till mig också. Med våren i antågande så borde jag ta tag i att försöka få släpet i drift och jag bävar lite för den hanteringen. Kanske kan det underlätta att hänvisa till någon som har lyckats innan.
 5. Svana

  Tgb13 framhjulsdrift

  Det ska koppla in och ur på direkten. Om du INTE har pysljud vid urläggningen som du skriver, och det är en 13 bil med magnetventilen ute bakom hytten, så är felet enkelt. Luftröret är igensatt på magnetventilen. Ta isär och gör rent och den går som klocka sen. Om felet kvarstår kolla membranet.
 6. Tamaz

  Vad har ni gjort idag då?

  Inte idag men igår. Den lilla japanska traktorn jag använder att ploga med på gården har haft svårt att få upp tempen när det är kallt ute och jag misstänkte att det inte fanns någon termostat alls. Nu när det var lite varmare väder och plusgrader passade jag på att skruva lite. Udda storlekar på alla bultar, det mesta verkar vara 12mm, men jag är inte heller van att skruva japanskt. När alla kåpor var av passade jag på att montera en kontakt så det är enkelt att koppla på batteriladdaren i framtiden. Termostat fanns, men den var inte vacker. Tyckte den såg stängd ut när jag tog ur den, men vem vet? Låg temp på den, 76,5C känns lite svalt eller? Bytte till en ny 90C. Provkörde och det blev varmt och fint, men plötsligt stod det en stråle vatten ur kylaren. Jag som hade tänkt rulla ut och flytta snö. Tömde systemet och fick ur kylaren: Gick lös med brännaren och lödtenn, inte snyggt. Svårt att löda så tunt gods, värmen försvann snabbt ut i kylaren och luften, eller så blev det för varmt och metallen brann upp. Efter ett gäng försök kände jag att det får bära eller brista, jag kommer inte lyckas få det bättre. Till min förvåning verkar det hålla tätt! Ser bättre ut på temperaturmätaren nu. Tidigare låg nålen nästan konstant i botten för att ibland orka sig upp två fjuttiga sträck vilket inte kändes helt optimalt.
 7. Hej, Har är på G att göra affär med yoda. Väntar på montering av kran, hjul och reg.bes. Sen blir det enklare att arbeta vid torpet. Har ett gammalt bilvrak som behöver dras bort. Vill inte backa 1 km genom skogen. Vart är det lämpligt att fästa dragöglor/bogseröglor fram och bak på en tgb30? Bultas eller svetsas? Har sett fina lyftöglor som ska svetsas och som klarar 10-20 ton och säkert mer bereonde på modell. Kan dessa vara ett alternativ? Tänker mig att de sitter som på många offroad-bilar fram och bak för att enklare kunna fästa linor/kejdor etc för att dra med. Någon som byggt eller gjort liknande operation innan?
 8. Tjingen

  Vad har ni gjort idag då?

  Kul att det går framåt. Ser att du har en del jobb kvar på ventilkåpan.
 9. Emil och Svedis.. grabbarna lersprut. Det va ju dom två som uppfann dynghålen!
 10. Svana

  Vad har ni gjort idag då?

  Nu är det dags för lite rödfärg på block och topp till min 13 bil.
 11. Tjingen

  Terrängbils TV...

  Nästa avsnitt ute på Motornörd Del 2
 12. Roligt. Kan inte vara en tillfällighet att Svedis och Emil är med på många klipp
 13. Senaste veckan
 14. Wingflyer

  Nedladdning av dokument misslyckas

  Av någon anledning hade godkännandet av filen låst sig. Jag har har tagit ut den och laddat om den under Filer/Övrigt. Ska förhoppningsvis funka nu.
 15. Visa fil Terrängbil m42 SKPF del 1 Ursprungligen uppladdad av lollipop. Inlämnare Wingflyer Inskickat 2019-02-14 Kategori Övrigt  
 16. Wingflyer

  Terrängbil m42 SKPF del 1

  Version 1.0.0

  2 nedladdningar

  Ursprungligen uppladdad av lollipop.
 17. Visa fil Radioinstallationen i radiopersonterrängbil 9151 och 9152 Installations anvisningar av radioapparater i 9151 och 9152 med scheman Inlämnare RobZon Inskickat 2018-01-06 Kategori Volvo Sugga/TP21/RAPTG 915/Volvo 912 ochTL-varianterna  
 18. På c202 kan du använda den som overdrive :-)
 19. Här kommer en film med lite blandade klipp från våra körningar mellan 2016 och 2019. Hoppas ni tycker om den!
 20. Reporter hit by low-flying light aircraft
 21. Overdrive

  Brandvalp med drivande släp

  Olika utväxling?
 22. Jag kan vara sugen på ett drivsläp till...!

 23. cityoffroaders

  Brandvalp med drivande släp

  Jag har ett drivsläp också som kommer från Gotland. Har fått ut papper och godkänd ursprungskontroll och ska försöka regbesiktiga i vår. Just nu sitter en adapter till vanlig 50kula på för lite enklare hantering... Jag funderar på att regga som släp under 750 för att slippa broms trassel. Har dock ingen brandvalp utan det får bli bakom min c202 elverks dubbelhytt så länge.
 24. Vinkon

  Dieselkonvertering Bv202

  Valplådan har väl en smärre skillnad i utväxling? Själv har jag kollat på tgb 11/13/20:s fd51 med 1.0 på högväxeln alternativt byta axelväxlarna till nåt med vettigare utväxling.
 25. Surjamt

  Dieselkonvertering Bv202

  Hittade en dieselkonvertering på youtube. Nissan Laurel 2,8 rak6a. De verkar ha använt Nissans automatlåda direkt på BV202 fördelningslåda. Går det ändra utväxling på fördelningslådan? Vore ju bra om man kan nyttja dieselvridet till att få lägre varv.
 1. Ladda in mer aktivitet
×