Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Höglands kompaniet. Har en del kläder kvar. Nätbutik har de. https://www.xn--hglandskompaniet-mwb.se/category/klader?sortBy=default&page=2
 3. Yesterday
 4. Jag har sökt gröna långkallingar, men det finns inte heller. Vi får väl "hoppas" på att nytt uniformssystem öppnar upp marknaden för m/90 Officiellt vilken nasare som hade? Kviberg var det dåligt sist jag var där (vart en värmetröjja, men man behöver ju i övre storlekssegmentet).
 5. Du får inte tvätta i vanligt tvättmedel, då försvinner IR-skyddet.
 6. Hansen vill du lacka riktigt billigt och torrt direkt och nästan omöjligt att få rinningar så prova det som jag gjorde på Hyndan även c202 har en gång i tiden varit vit body2k lackad innan den fick nya karossidor. Body kostar runt 100-140:-litern obs ska vara sån som går att blanda ut med akrylförtunning (hagmans carolsol (mekonomen tar hem den gamla typen om man beställer) har även tidigare använd plastic paddings finns nog fler men inga moderna bodyn flexibla med oljor mm , sen lite gammal 2-k mix bas svart, är det inte svart utan annan kul nyans man vill ha så ta av tex restskvättar som ändå slängs så kan du blanda med grå eller vit body. Utgången 2-k eller restskvättar får du troligen gratis av billackare sen tvättförtunning =super snabb och en liten skvätt hädare. 2 k färg med härdare går att avbryta härdningen med genom att ställa färgen i frysen (lämpligen i glaskonservburk för lukten), ge lackaren en konservburk och få sköljresterna från sprutan istället för de går i sopporna. se till att frysa den inom någon timme sen kan du spara den i flera år bara ta fram det du behöver värma till burken i lite varmvatten och lacka som vanlig även body2-k mix går bra att frysa. Grund kan du nästan helt strunta i body bettar riktigt bra i plåten eller på spackel, 2 k färgen gör att det blir hård lackyta på bodyn . Mycket bra täckförmåga. Ditt utvändigt på flaket är nog som ytorna på hyndan som lackades svarta (se bilder tidigare i tråden ), fronten tog mest färg. jag hade ca 4 dl kvar i hagmansburken så body för ca 75:- sen utgången skräpfärg plus lite tvättförtunning billigare än så kan man inte lacka. Även Micra fick en färgdusch i somras men då var det vit blandat till grå ton som skulle gå ihop med silver, en stund efter blåsning tunn dusch med vanlig biltema bättringsfärg på sprayburk för silvrig nyans. Spray burkar går att punktera och färgen går att spruta använda i vanlig spruta.
 7. Fick hem ett trevligt paket i går. Har sökt nytt M 90 ställ. Ej SWE PRO M90. Utan originalet. Det börjar bli tomt på hyllorna för de som säljer sådant. Men uppenbart finns det långt in i gömmorna. Denna kommer jag vara mer rädd om än kostymen
 8. Nja vill ju lackera båda fordonen, Narvanan, Den mörkgröna militär färg som är ner till på REOn nu, skall jag offra på Narvanan. I stället för att köpa en massa svart färg Och REOn får Jotun Ral 6014 Är inte så mycket för att polera, Tvätta och hålla rent och fint är bra, men att stå och polera en snart 52 år gammal militär lastbil. nja då får någon ta åt sej det frivilligt, det skall synas att den är över 50 år fast den är nymålad. skall bara matta ner färgen som är, och ta plåt rent där det finns rost. Sedan målar jag på det. Evighets jobb att spackla upp en lastbil så alla skavanker försvinner, och då försvinner lite av charmen med hur de byggde dem på den tiden samtidigt. Plåtskarvar mm skall synas Sen har jag ärligt inte råd med nya lister fönster inredning ja och allt som skall till för att renovera den till poler nödvändig och i nyskick just nu. Narvanan kanske jag lägger på ett par lager klar lack på , mest för att den färgen lätt tar åt sej färgningar av lera mm, och lätt repas,. Och den skall ju tvättas lite oftare. Förhoppningsvis är jag inte nere i stora ler hålet eller myrarna mer REOn, varken innan eller efter den fått ny färg på sej, Den är jag ju rädd om, Narvanan är en slit bil, REOn Finbilen
 9. Last week
 10. I guess 1/2 tum 12,5 mm check in spare part pdf it had to be armd inside for vacuum, don't use that original system in my car french parts and plastic vacuum tank.
 11. Great, which size is the hose to you think? I am trying to find the proper replacement :-)
 12. vaccum hose if you got problem to find hose good for vaccum you can use hose for gas kitchen. that hose conected to a 3 wav cross and to tank in frame. Laplander c202 info: https://www.laplander.ch/downloads/handbücher-1/c202/
 13. Hello friends On attached pictures you´ll see 2 hoses. I need to replace the long one with the clamp on it, going from the intake manifold down to..I don't know where? Does anyone know what this hose is for and what dimension it is? It is cracking and need replacement, so it would be nice to learn more about it:-) Many thanks in advance! Cheers!
 14. Mange tak Eile, og alle jer andre. Det var faktisk en stor hjælp
 15. Såg en div annons ringde och fick dessa bilder skickade troligen brandförsvarsbil varit röd i pappren påbörjad renovering ej avslutad 82 årig ägare nya axlar köpta pga av bromsbyte resterade delar ligger inomhus. står i småland ca 15tusen. Div övrig vinchar hydraliska samt el hydralkolvar mm Gmc 6X6 CCKW-353 En röd lastbil av årsmodell 1946 som är avställd. Växellådan är manuell och motorn är på 95hk och drivs med bensin. https://www.blocket.se/jonkoping/Diverse_87704647.htm?ca=17&w=1 Spis i bra skick. flishugg .vinchar. hydralkolvar olika slag plus mycket annat ring för info... har även en Gmc 1946 renoveringsobjekt obj.
 16. eile

  GMC CCKW

  Ringde på en div annons och förutom hydral och el vinchar mm fanns en gmc lågmilad troligen brandförsvarsbil, gammal påbörjad renovering nya axlar pga av att nya bromsar behövds , blästarad ram övriga delar fanns i verkstan. Står i småland.
 17. Google "volvo valp c202 stötdämpare" for more info. Länkar går inte att lägga in här för då kopieras hela trådarna.
 18. JDW

  JDW

  Främre fästet för fjäderbladet vänster bak släppte när jag var i skogen i våras, en tur via Slutarp skaffade delar. Nu fick grannen bilsmed lite tid o kunde svetsa ett nytt fäste. Viss skillnad... Fram före Efter Bak höger före Bak Vänster före (fjäderfästet vilar mot golvet...) Bak efter Så en dec högre insteg o 5cm högre lasttröskel....
 19. Övergett planerna på Jotun ral 6014 matt grön? Vi får väl välkomna dig i polerar klubben vi med blanka fordon.
 20. Just John Deere grönt är väl väääldigt eftertraktat av tjyvar......
 21. Då var det dags för vintervilan, nästa år ska det bli mer åka av men det har jag lovat mig varje år utan att lyckats. Soppa räkningen i år blev bara 2300:-
 22. I går og idag har det fungert som det skal.
 23. Fungerar som vanligt på telefonen. Skall dra i gång burken när jag är hemma och se på det.
 24. Lägger jag den så vet man vart styrbord och barbord är åt för håll i alla fall Svart tank skydd under i fall. Så den śynns förhoppningsvis inte så mycket.
 25. Hmmm, John Deere Grön botten på röd ja du slipper ju skriva: denna sida upp.
 26. Ja och har de mer brott på sej som väntar på dom. Ja då lägger de också ner. Känns som rättsväsendet pissar på en. Och röra det lilla kräket får man ju inte göra. Man får till och med akta sej för vad man säger. Annars kommer de och vill ha en annan inför skranket. Men det skall bevisas också. Har fått Grön färg på min tank i alla fall. John Deere Grön Tur den sitter väl gömd under. Men jag blåser nog hela bilen Grön ändå tror jag.
 27. Ja de har ett gäng byggda på Merca och ett samarbete med en till firma. Men de Dom beställer nu har lite andra krav. De dyker väl upp några förslag snart.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...