Gå till innehåll

Ledartavla

Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2018-11-06 på alla områden

  1. Nu börjar det trilla in lite kul grejer till Tgb:n iaf. Dyrt ja.. så får vänta lite på toppens kostnad och fixa annat runt omkring sålänge. Men det är alltid kul att ha lite nya delar att spana på.
    6 poäng
  2. Söndagen ägnades åt att ta upp T26 för vintern. Som traditionen bjuder så blev det en tur till Utö värdshus för lunch. Hemresan tangerade vi nog hastighetsrekordet för henne som museifartyg, med 46 knop. Väl tillbaka fick basens gamla trotjänare vinscha upp ekipaget, för att vi sedan skulle kunna koppla på hjullastaren och dra vagnen på plats. Det blev väldigt sent, så därför kommer bilderna först idag.
    5 poäng
  3. Nej, ingen av dom båtarna vi har på Gålö har någonsin haft dieslar under sin tid i försvaret. Däremot så byggdes en del motortorpedbåtar av samma sort som T46 (tredje bilden) om till vedettbåtar med styrhytt och annat maskineri. http://www.tjelvar.se/ka3/fartyg/ka-14.htm T26:ans öde var att efter avslutad tjänst som mtb, bli placerad som måldragare i Karlsborg. Där låg hon totalt ombyggd upptill med en kran och en styrhytt som såg ut att tillhöra en traktor, tills Lennart Segerström fick köpa loss henne 1985 och påbörja återställningen.
    2 poäng
  4. hittade denna tråden på ett annat forum. https://www.maskinisten.net/viewtopic.php?f=181&t=160751&p=1921971&hilit=myrslok#p1921971
    1 poäng
  5. Bakre fästet såg ok ut "då" Det främre fästet så är det en stående plåtbit som "ser rak ut", jag har iofs nyttjat tekniskt väld för att få i axeln i hålet. Den plastbussning som jag tappade ovan används inte just nu (hade ite tillräckligt med våld i armarna 2/9, så jag körde utan för fix hemma). Vägen upp på hygget var dock nog så bumpig som när jag skulle backa o svänga då den hoppade ur hela tiden, så nåt mer kan ha hänt. Men nu står jag på gräsmattan hemma så det är enklare att meka, bara det kommer lite ljus. Har iofs tömt plastlådan på motorluckan i en ammunitionslåda, så den är enklare o hiva ur nu (så jag gör nåt jag tänkt i alla fall...)
    1 poäng
  6. Nu har jag fått mitt bästa idé på länge... ha ha ha..... irriterade mig på igår på älgjakten på att man har bössan liggande på golvet och skramla runt i väskan alternativt inklämd mellan högerbenet och handbromsspaken. Det finns inget bra ställe i min 11:a att sätta fast ett gevär. Men... plötsligt hände det som en uppenbarelse från Gud.... man kan ju bygga en dold gevärsförvaring bakom backskydden i baksätet. Nackskydden sitter ca 8 cm längre bak än stolarna. 8 cm bör räcka till. för en kikarsikte + tunn låda + vaddering. Det är möjligt att det blir aningen mindre bekvämt för baksätespassagerarna men det får de acceptera. Man kanske kan lyxa till det och skära ut i sånt där mjukt skum exakt efter gevären, knivarna mm så det blir snyggt å prydligt? Kanske en Heineken-glädje sprider sig bland jaktkamraterna vid öppnande av skåpet? Vad tror ni om detta?
    1 poäng
  7. En tur o plocka hem några vindfällen, det gick oroväckande bra, var bara en 1/2 rutten gran som kilade fast ordentligt, fast gick o lyfta när jag slackat wiren. Fullång wire gör att man kan stå på ett ställe o dra in 4 stammar.... O "backspegeln" är verkligen superb vid stammlunning Nu gick det bra neröver, var lite trix. Hade tappat storgranen en bit bakom så omtag o backa i ett T-kors som visade sig vara ett 4-vägskors men ena "vägen" var nog mer för skotare o inte JDW, men efter lite trix kom jag bakåt i samma väg jag kom. Nytt strul med att "gasarmen" hoppade ur sitt främre fästa (dvs den stång som är lagrad i framkant, gaswiren är kopplad emot o sen förgasarna styrarmar? Plastbussningen tappade jag vid senaste turen (men hittade den). Finns nåt mer sofistikerat sätt att böjja dit armen med våld??) Sen vart det mörkt när jag kapade upp o hivade upp drygt hälften av veden på kärran o antog de 9 milen hem igen...
    1 poäng
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...