Gå till innehåll

Ledartavla

  1. Svana

    Svana

    Major


    • Poäng

      3

    • Innehålls Antal

      3 336


  2. eile

    eile

    Major


    • Poäng

      1

    • Innehålls Antal

      2 409


  3. Jimpa

    Jimpa

    Sergeant


    • Poäng

      1

    • Innehålls Antal

      149


  4. LurK

    LurK

    Major


    • Poäng

      1

    • Innehålls Antal

      3 167


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2018-11-07 på alla områden

  1. Nu börjar det trilla in lite kul grejer till Tgb:n iaf. Dyrt ja.. så får vänta lite på toppens kostnad och fixa annat runt omkring sålänge. Men det är alltid kul att ha lite nya delar att spana på.
    3 poäng
  2. Nej, ingen av dom båtarna vi har på Gålö har någonsin haft dieslar under sin tid i försvaret. Däremot så byggdes en del motortorpedbåtar av samma sort som T46 (tredje bilden) om till vedettbåtar med styrhytt och annat maskineri. http://www.tjelvar.se/ka3/fartyg/ka-14.htm T26:ans öde var att efter avslutad tjänst som mtb, bli placerad som måldragare i Karlsborg. Där låg hon totalt ombyggd upptill med en kran och en styrhytt som såg ut att tillhöra en traktor, tills Lennart Segerström fick köpa loss henne 1985 och påbörja återställningen.
    1 poäng
  3. Om det var den som låg i Karlskrona en stund under början av 80 talet så har jag åkt en tur i full storm genom vågorna till Öland för att markera närvaro för ryss som sökt skydd i blåsten. Ända gången jag varit sjösjuk. Är det rätt båt var maskinen utbytt till 2 st vanliga dieslar tror det var scania ev volvo.
    1 poäng
  4. Nu har jag fått mitt bästa idé på länge... ha ha ha..... irriterade mig på igår på älgjakten på att man har bössan liggande på golvet och skramla runt i väskan alternativt inklämd mellan högerbenet och handbromsspaken. Det finns inget bra ställe i min 11:a att sätta fast ett gevär. Men... plötsligt hände det som en uppenbarelse från Gud.... man kan ju bygga en dold gevärsförvaring bakom backskydden i baksätet. Nackskydden sitter ca 8 cm längre bak än stolarna. 8 cm bör räcka till. för en kikarsikte + tunn låda + vaddering. Det är möjligt att det blir aningen mindre bekvämt för baksätespassagerarna men det får de acceptera. Man kanske kan lyxa till det och skära ut i sånt där mjukt skum exakt efter gevären, knivarna mm så det blir snyggt å prydligt? Kanske en Heineken-glädje sprider sig bland jaktkamraterna vid öppnande av skåpet? Vad tror ni om detta?
    1 poäng
  5. Fra militærøvelse august 1993 i nærheten av Bergen. Ikke mine bilder.. Rekvirering av sivile helikoptre. Luftforsvaret i Norge hadde på 90-tallet ca ti sivile mobiliseringsskvadroner. https://www.facebook.com/groups/1660092860961099/permalink/2012587715711610/
    1 poäng
  6. Tänkte lägga upp nån bild på helgens missöde. Var på den lokala ungdomsföreningens jippo och skulle skjutsa barn omkring i vagnen. Men under 3:e rundan, när jag just kört upp ur ett dike känner jag under förargolvet att nått är på tok , tittar ut och ser att bandet gått av Lyckligtvis hadde man reservband hemma , men för den dagen var det slutkört. Men mest synd var de väl om alla ungar som inte fick åka nått.
    1 poäng
  7. Här är ett klipp från Rörkens 10-års jubileum. "Vår" Klas gjorde oss sällskap och bjuder på uppvisning i leran :-) https://youtu.be/0YnicIfUiLo
    1 poäng
  8. Idag har även jag vart på bilprovningen Ordning på grejjerna ska det va,dock kankse jag kör för lite då det diffade bara 9mil från sista besiktningen 2016. Co värdet helt ok vid kontrollen Gjorde en större operation i Maj och bytte grenrörspackning,filter,ställde tändning med hjälp av ett "proffs",bytte även filterking och filtret vid tanken och slutligen rengjorde förgasarna. Även ett olje/filterbyte är gjort. Lite K-sprit islaget vid tankning för ca 2 månader sen
    1 poäng
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...