Gå till innehåll

Ledartavla

Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2019-04-22 på alla områden

  1. Grannen högg i höstas vilket naturligtvis medfört vindfällen..... Så 9 mil landsväg västerut. Fördelen var att han plockat ner skog mot vägen så under påsken rekades väg som skull korta med 1/3 del (ja ingen fördel egentligen, men "missar" en passage med rejäl sidlutning, en blötpassage och lite bergsklättring, inga problem att köra men då jag drar helstam så blir veden så skitig). Nu är det ju det här med skogsmaskiner som naturligtvis hade grävt ner sig vid diket och den fasta sandslänten var ren lera. diffspärrarna fram gick inte i så det vart lite lersprutande. Jag hade nog tagit mig upp ändå, men då hoppade gasstaget av i främre fästet (gammalt JDW bekymmer), nu hade bussningen gått av. Jag satte i stången utan bussning men den hoppade ur ganska frekvent så det var bara att ge upp. Nu hade jag några stockar färdiga på ett annat ställe så det vart att åka dit efter en ganska fin traktorväg o koppla på. Dra fram 9 bitar till vägen o kapa upp i smålängder för lastning på släpkärran. Ett träd var färskt så det kapade jag upp i kubb direkt. Lastade på så mycket jag tordes, stängde igen kåpan o åkte hemåt. Naturligtvis stannade jag JDW 2 dec framför där bandet slutade /efter en avancerad seriekoppling) Men alla 9 bitarna var med fram till väg, och back kameran ger total kontroll (även om bilden smalnat o färgerna bleknat) Fick se i kameran / ena backspegeln (höger var belamrad med lera..) att det var vitrök bakom, så jag vart väl lite rädd där. Snabbstopp o koll på däcktemperaturer. Det visade sig att fenomenet var kopplat till utförsbacke med växel i, den sneda gasreglage axeln tryckte bensin igenom och vitrök uppstog. Fick kopplaur för att inte skymma de som kom bakom. Så när jag kom hem var det bara att logga in på Tatanka o beställa nippel (och diffmembran utifallatt), inför nästa försök. Så nu är det kapa upp småbitar o klyva.
    2 poäng
  2. Passande rostiga tre kronor dunkar på plats samt ett oanvänt reservhjul
    1 poäng
  3. Gamla vs nya batterier. Biltema 1749 riksdaler styck. 4 år garanti avgjorde saken.
    1 poäng
  4. Då har man kommit ut vinterdvalan och vapenskåpet sitter äntligen fast. Nu skall det bara vadderas lite och fixas nåt stöd till luckan så man slipper ha med sig ett vattenpass ... man sitter faktiskt bättre nu eftersom ryggstödet är i linje med sätena. Så vitt jag kan bedöma är det dessutom säkrare, lite mjukare att slå huvudet i nu än tidigare framförallt för ungarna som ändå inte når upp till kudden. Luckan sitter med haspar och bandet blir en extra säkerhet. Skall skaffa någon annan färg på det bandet, röd passar inge vidare... Glad påsk kamrater!
    1 poäng
  5. Bilder som den är nu men saker finns kvar att göra innan bes som att nya spegelglas och ljustering av bromsarna och så vet jag inte hur gnälliga dom är på lite torrsprickor i däcken då dom ser ut att vara från försvarets tid.
    1 poäng
  6. Tvätt under vilket jag var rädd för vad jag skulle hitta. Men det såg bra ut.
    1 poäng
  7. Då det var en tid sedan vi på började renoveringen så kommer det bilder och text ganska tätt och lite i fel ordning men jag hoppas att det går bra ändå.några bilder under genomgången av motorn. Beg kolv inhandlades från sugga gruppen på fb där jag började skriva om den men då jag skrotade fb så tog det slut där. Slipade ventiler och brotchade säterna. Tvätt. Som ny invändigt då den knappt inte blivit inkörd än. Glömt miltalet men det kommer om någon vill veta?
    1 poäng
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+01:00
×
×
  • Skapa nytt...