Gå till innehåll

Ledartavla

Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2019-11-25 på alla områden

  1. Lite bärgning.. Jag var ute i skogen i början av veckan och hjälpte upp en (för mig bekant) hjullastare som stod hade hamnat lite olägligt. Unimogens bakvinsch fick komma till sin rätt.
    3 poäng
  2. cyklar 900:- Tre äkta militärcyklar, alla servade, nymålade militärgrönt, bra däck och i övrigt i mycket bra skick. Se separata bilder! https://www.blocket.se/annons/jonkoping/tre_militarcyklar_och_en_postcykel/87353063
    1 poäng
  3. Däcken är tämligen oslitna men har på flera ställen sprickor i slitbanan som ser ut att bero på torkande/åldrande. Nya sulor är inte helt gratis men ändå billigare än väntat. Bilen har MPT-80 från Continental i den facila storleken 12.5*r20 som verkar vara standard för unimog. Oväntat nog hävdar den däcksfirma jag anlitar för alla andra däckbehov att däcken är ur produktion och omöjliga att få tag på. Trots att de tidigare i höst gav ett riktigt vettigt pris ink montage på desamma. Synnerligen oväntat eftersom mitt googlande på däcken resulterar i riklig reklam från Continental. Nåväl, Däckonline hade i lager och 30 min efter att däcksnubben hävdade att de inte existerar meddelar Däckonline att de börjar flytta saker i lagret. Får se om däckgänget är villiga att montera imaginära däck.
    1 poäng
  4. När jag gjorde bromsjobb nu på 11:an så ville jag inte gegga ner mina vanliga mek-handskar. Jag hade köpt ett paket tunna nitrilhandskar som jag använde istället och jag blev extremt förvånad över hur väl de höll. Mycket pillande, fastnade i vassa kanter ibland och jag var säker på att de skulle gå sönder många gånger, förväntade mig tumme pekfinger och långfinger skulle ha som ett trasigt korvskinn runt sig när jag var klar då det är min erfarenhet av att använda engångshandskar tidigare, men inte ett enda hål trotts att de dränktes i bromsrengöring och annat mysigt. https://www.apotea.se/nitrilhandskar-blalila-medium-150-st De här är de jag använde, det finns säkert många ställen att köpa på. Nitrilhandskarna verkar kosta ungefär det dubbla mot vanliga engångshandskar men håller minst dubbelt så bra också, perfekt till allt arbete där de vanliga inte fungerar utan går sönder direkt. EDIT: Jag hade helt missat att Biltema redan säljer en liknande produkt, fast svarta och längre så de går upp lite mer över armarna. Priset var dock mer än det tredubbla (99kr för 50st), men det kanske är värt det till vissa jobb.
    1 poäng
  5. Stora nog för att inte vilja åka med i en Mountbatten kamouflerad bandvagn?
    1 poäng
  6. Kul Nero! Jag har väl inget särskilt att tillägga, Ser den ok ut och dessutom går så köp om priset är rimligt. . Kör på en vagn med dörrar om du hittar en. Det blir mycket skönare att hoppa i och ur då. Även om min är amfibisk på papperet så kommer jag aldrig prova även om jag pluggar dom mest uppenbara borrhålen. Själv köpte jag en som inte gått på många år men motorn gick runt så chansade att det skulle funka. Det gjorde den men oljeförbrukningen var lite väl hög för min smak så har bytt motor, sen har jag haft en massa annat stök men det hör ju till Finns en del att läsa i min tråd "Panks bandvagn". Jag har ännu inte fått tummen ur och målat om den i en mer fältmässig färg men det kanske blir när barnen blivit större...
    1 poäng
  7. Rotat runt i elen och försökt förstå mig på hur i hela friden man kombinerar 24 o 12 V med en generator som ger 12 V. El schemat är orginal, den spejsiga batteriinstallationen verkar vara REMO orginal, jag är inte säker men med tanke på annat "högkvalitativt" installationsjobb som verkar vara från ombyggnaden på 80talet så är "teh military grade installation of batteries" dessvärre högst rimlig. klumpen i hörnet visar sig efter lite googlande vara en Battery changeover relay från Bosch https://www.granit-parts.co.uk/product/Bosch/Bosch-switchers/Battery-switcher/Battery-switcher/2500333300003 . efter att ha tittat på schemat förstår jag fortfarande inte någonting. Laddas inte ena batteriet alls? tar man all 12V från ett av batterierna? . Underhållsladdning av båda batterierna är nog klokt tills jag förstår vad som pågår. Intressant att reläklumpen fortfarande går att köpa. Litteraturstudier ang äldre lastbilar verkar antyda att 12/24 V system inte var ovanligt när det begav sig. Som backup har Scania varit snälla nog att tillhandahålla magnet tändning och ett uttag för startvev så batterierna är lite av en lyx detalj....... Hålet i rammen/kofångaren leder in till Ett strategiskt placerat hål i kylaren som visar navet på något (svänghjulet sitter ju baktill) som verkar vilja möta en startvev. klackarna är snyggt fasade för att spotta ut veven efter att motorn börjar gå runt själv. När jag stod och funderade på startvevar så noterade jag att "ögonlocken" är asymmetriska. Antagligen för att ge föraren lite mer skydd. Undrar vad plåthällorna på förarsidans lucka fyller för funktion. Med luckorna nere och dörrarna stängda ser man exakt ingenting av utsidan. inte för att utsikten är lysande med öppna luckor heller. Mer bilder imorgon.
    1 poäng
  8. Hmmm, funkiga ljudet beror på bristande tändning på alla cylindrar när motorn är kall och på tomgång. När den är varmkörd eller varvar så låter den helt normalt. Har tillbringat dagen med att spåra sladdar, för att vara en bil som i princip inte har någon elektronik så finns där hårresande mycket sladd. 76 år av ackumulerade quickfixar. Jag rör INTE det där. Backkamera anläggningen får gå på löst 12 batteri tillsvidare. Sen är det inte helt trivialt att göra nya hål i pansarplåten. Har kännt lite på plåten med en fil. Det är nog inte bara att borra med en noname metall borr. Kan gå lite trögt tror jag. Det är inte härdhårt men sannerligen inte blötjärn.
    1 poäng
  9. Sånt som händer, men för att vi ska veta att du inte skojjar med oss, så vill vi se bilder... Backkamera är bra, jag köpte en med 2 kameror för npgra hundringar på ebay, visst har skärmen fått lite sorgkanter på sidorna, men funkar jättebra som backspegel, har den koplad på lyset så man ser när kön bakom växer o grejjerna på kärran ligger kvar.... Så Volvo stal altså F10 från Scania?
    1 poäng
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...