Gå till innehåll

Ledartavla

Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2020-07-27 på alla områden

  1. View File Speed / RPM Calculator Calulator excel for speed vs rpm with a number of options for TGB Submitter hoss Submitted 07/27/2020 Category Volvo TGB 11/12/13/20  
    1 poäng
  2. Sitter ju och funderar även jag på att skaffa en om606 och stoppa ner i min tgb, har ju funderat på en audi maskin i flera år men det är problemet att dom har kamrem tyvärr. Det konverteringskitt som säljs av SMT AB med medföljande svänghjul... Passar det svänghjulet på om606 vevaxeln eller är det olika bultmönster på MB 6 orna? Och vilken koppling/tryckplatta är det tänkt att man ska ha till det svänghjulet? Tänkte om man får en 170hk 606 med mekanisk dieselpump och då hqar ett betydligt högre vrid så pallar väll inte originaltryckplattan med det vridmomentet?
    1 poäng
  3. Klokt, jag hade bara barn i bilen utan kör-erfarenhet så jag bestämde mig för att det var bättre att ha dem i ickeutstickande positioner. Hjälpförare behöver förstå fordonets dynamik, annars ställer de mest till besvär tycker jag.
    1 poäng
  4. Jag har semester tom v 32. Ni är välkomna. På olerumträffen fick jag hugg på en äldre gent som lumpat och repat som förare på SKP på gotland under 70-talet. (efter bromsservo?, före tak.) Han berättade många saker, tex att de hade krav på skytt i tornet som utkik åt föraren. (inte så konstigt....) 1:ans vxl är tydligen ett bra sätt att få en dag i verkstaden efter att man dragit av bakre drivaxeln. Han rekommenderade att 1:an undviks alltid, även på lågväxel. Man experimenterade med styrservo den så kallade KP-ny som hade div andra finesser också, kanske bromsservot. Servot höll ut till tofta skjutfälts terrängbana för första provkörningen och var tydligen hydraliksallad efter halva turen runt terrängbanan. alltså inget styrservo.... Det gick att trimma motorn så man kom upp i 100km/tim, en äkta nära dödenupplevelse tydligen. Man höll också på och utmönstrade 8mm KSPn så de fick skjuta hur mkt 8mm ammo de ville vilket de gjorde........ och mer där till tydligen, destruktion var inte ett önskvärt slut enl befälen.
    1 poäng
  5. Var ingen spricka i ledningarna, lufta ovan bränslefiltrena så gick den igång efter ett par tjyvstopp, det är alltså lite luft i glasbehållaren hela tiden, vilket inte verkar göra något.
    1 poäng
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...