Gå till innehåll

Ledartavla

Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2020-11-25 på alla områden

  1. Hej kompisen har ärvt en motor ( JaMZ-238W) som vi tror suttit i en PBV 401 som vi bestämt oss för att dra igång och kanske göra något roligt med. Den är skruvad på en stålram och försedd med en manöverpanel. någon här som vet var man kan bli vid en mekmanual till en sådan här pjäs?
    1 poäng
  2. Tjena, välkommen hit Jag har tyvärr ingen svensk verkstadshandbok. Men den ryska finns på nätet: https://docplayer.ru/39102883-S-i-l-o-v-y-e-a-g-r-e-g-a-t-y.html Finns säkert nåt händigt sätt att översätta pdf:er
    1 poäng
  3. Dax för en uppfräschning av innehållet i motorn, blir inget trimmat bara standardgrejer. Nya ramlager,vevlager,kamlager,kolvringar packningar mm. Motorn har läckt lite olja från transmissionskåpan och bakre vevaxeltätningen (igen ) ,trågpackningen på växellådan läckte också så passar på att byta den med när lådan ändå är på golvet. förhoppningsvis ska det väl bli lite bättre .
    1 poäng
  4. Smorde upp låsen på min PVrobotTGB (1111 med bakdörrar) och kunde konstatera att bägge dörrarna på vänster sida bilen inte gick låsa innifrån. Dvs inre handtaget går inte föra framåt/nedåt för att låsa, bara bakåt/uppåt för att öppna dörren. Nu kan man ju tycka att det är överkurs att låsa dörrarna på en öppen bil. Nyfiken som man är så tog jag ändå bort dörrsidan och kunde konstatera att det i den del av låset som inre handtaget sitter i finns en försänkt M4 skruv som spärrar handtaget från att röras framåt/neråt. När jag tog bort skruven så gick dörren låsa. Någon annan som gjort liknande upptäckt? Varför är det gjort på detta viset? /pbv301
    1 poäng
  5. Tack för svaren, då har vi fått förklaringen till varför det är som det är. /pbv301
    1 poäng
  6. Är så original på alla tg-bilar. Man skall inte kunna låsa sig ute från bilarna genom att låsa med handtagen.
    1 poäng
  7. Samma konfiguration på min med att bara högerdörrarna går att låsa innifrån. Det går väl inte att låsa upp utifrån om man låst med handtaget? Kan bli lite besvärligt läge... Jämför med vanliga personbilar där det ofta inte går att låsa förardörren och sen stänga den.
    1 poäng
  8. Utbildning på Scania TGB 30/40
    1 poäng
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...