Gå till innehåll

pertgb

Korpral
  • Innehålls Antal

    15
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    5

Allt postat av pertgb

  1. Målat och krånglat lite. Sitter nu 50mm plank som flakbotten. Ska bara vänta hem lite skruv så det går att dra fast dem ordentligt. Skönt nu när det grova är gjort så man kan pilla med lite annat. Ska koppla alla lampor, se över lite inredning och sånt.
  2. Svetsade färdigt flaket.. ska dock montera någon form av lastgaller när jag fått tag i något. Lämpligt nog håller kompisen på med blästring på samma område som verkstaden Flaket blåser han av snabbt då han har ganska rejäl bläster, och det blir en fin uppruggad yta att måla på. Kommer måla sidorna som är "utåt" gröna och under sprutar jag underredsmassa på sen. Funderade även på planket som ska ligga i flaket.. måla eller olja in?
  3. Då har det grejats en del i veckan. Är ju lite svag för truck-stacks (läs avgasrör) och fick tag i lite lämpliga rör och filade till. Verkade först som att det inte blev nå fet pipa när jag byggt lådan över och ganska nära hytten, men fick mod till sist och drog helt enkelt pipan genom lådan. För att det inte ska bli varmt eller brandrisk inne i lådan är det ett mindre avgasrör inne i pipan som slutar precis ovanför lådan. Passade även på att fimpa en av de två dämparna som satt original så får väl hoppas att B30in kan sjunga ut ordentlig. Även fått dit luckor på sidorna och en motorlucka. Inte helt nöjd med sträckmetallnätet på motorluckan. Hade velat ha gälad plåt där men har inte fyndat något än så det får bli ett senare projekt. Fick även tag i en sexig luftrenare, har dock inte listat ut än var den ska sitta. Trevlig helg!
  4. inte hänt så mycket sen sist, men började bygga lådor på var sida av flaket framtill. tanken är att det ska vara luckor på sidorna och en motorlucka i mitten sen.
  5. Flaket är lika brett som hytten, dvs 180cm. Längden blir 3-3,5 meter beroende på hur det blir över motor med luckan. Nej jag vet plåt är ruskigt halt, hade ju varit om man lagt någon sand/halskydds färg i så fall. Ska prova plank i vilket fall när jag ändå har grovt plank liggande.
  6. Flaket börjar ta form.. har fortfarande inte funderat ut precis hur det ska se ut över motorn dock, vill ju att den ska vara hyfsat åtkomlig. Tänkte jag skulle lägga trä i ramen sen, har 50mm grovt plank liggande som kanske skulle göra sig som flakyta. Funkar inte det blir det väl att lägga plåt eller durk istället.
  7. Japp det är min 855 FR, försöker komma iväg några gånger om året å gasa av mig lite
  8. pertgb

    Pers 13

    Hallå där, tänkte dela med mig av min 13 bil (= För att göra en lång historia kort (och även kanske idiotförklara mig själv) så gjorde jag ett "fynd".. en 13 ambulans... utan axlar. Och massa annat. Och rostig. Nåväl tack vare vänner och letande av delar har jag fått tag i allt som behövdes för att få rull på härket. Största operationen var väl att få tag i axlar och däck. och eftersom detta projekt inte var direkt prioriterat fick det bli lite vad man kom över, vilket resulterade i två högerklumpade axlar och en 20 framaxel. Slängde ihop grejerna och hade bilen hemma som rullande arbetsbänk och traktor. (enbart rwd pga av framaxeln) Allt eftersom har jag bytt mer och mer grejer och nu börjar det faktiskt bli bil igen (= Körning lite hemma efter att jag fått på ordentliga dörrar då det bara satt upprostade safaridörrar på innan. Fick tag i fina dörrar som suttit på en 20 bil Fick tillslut tag i en 13 framaxel så det fick bli ett byte direkt så det går att nyttja 6wd Ja det funkar faktiskt riktigt bra. Har fler bilder på monteringen om intresse finns. Taket var totalt upprostat och vattenläckaget hade förstört isolering och innertaket. Även runt rutorna var det kexigt så det var inte mycket att spara på. Cabbe! "Nytt" rostfritt tak från en 11 aluzink. Allt passar rakt av mellan plåt och aluzinken för övrigt. Bytte ut de gamla sunkiga halogenljusen på takräcket mot 48w led arbetsljus x6 och en 52" ramp Slipade även takräcket och målade det för att det inte skulle rosta mer, fult som fan med blanksvart på en tgb.. får måla det igen sen när ordentlig färg införskaffats. Har funderat en del på flak till bilen. Köpte ett aluflak en kompis hade som var 3x2 meter... visade sig att det passade halvtaskigt och såg konstigt ut med "spalten" mellan flaket och hytten som uppstår, så valde att bygga ett själv.. har inte riktigt klart för mig hur det ska se ut än dock.. det blir lika brett som hytten dvs 180cm. Blir ett ganska stort flak ändå har dock inte bestämt mig för om det ska vara lämmar, stakebed eller bara plant... plåt eller skivor. Kommer nog kapa bränslepåfyllningsröret och skarva på ett vanligt lock istället för kakburken som tankas ovanifrån. Bygger en underram som bultas i ramen.. för att sen svetsa flaket i underramen... Allt för idag! Fortsättning följer
  9. Vad använde du för färg sa du? Såg väldigt bra ut
  10. Snyggt byggt. Får bli något liknande på min 13 framöver.
  11. Första provkörningen efter lååååång vila och nära skrotning
×
×
  • Skapa nytt...