Jump to content

olzon

Sergeant
 • Content Count

  74
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

olzon last won the day on April 7 2019

olzon had the most liked content!

Community Reputation

227 Excellent

About olzon

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Location
  Trollhättan

Recent Profile Visitors

442 profile views
 1. Härligt med Corona tider, då kan man börja ta sig an sådant man inte hunnit med sedan tidigare. Valpen har drukit bromsvätska, sa bror utan att läcka och vid vårstart nu så rök halva staden i vit fin rök. Så känns som bromsservon gett sig och läcker in bromsolja i motorn. Suttit och sökt runt på google och även på forumet. Så min fråga blir: Finns det några aktuella förslag på åtgärd? inte oäven att betala för att köpa något nytt som kan fungera.
 2. Tar ledig på fredag och åker upp på förmiddagen. Farsgubben åker upp redan på Torsdagen med vikingen.
 3. Sossarna och Mp kan givetvis förhala och utreda det till leda för att dra ut på tiden. Men hoppas definitivt, inte för att jag behöver. Utan för att jag ska kunna
 4. Har tyvärr inga egentliga exempel på bra transporter, enda gången våra har gått på transport har varit när de levererades till oss. Vi kör 12 mil enkel (24mil tur och retur) väg med våra, resan är en stor del av äventyret i våra ögon. Stora verktygslådan med, extra vätskor och tid för resan.
 5. Lite felvända bilder från gårdagens pyssel. dörren går lite lågt, vad tror ni. Räcker det att lyfta sprintarna och lägga under en bricka? också gjort en kopplings/laddningsbox. Sådär lagom valpig. Ska till lite fler uttag och brytare samt en voltmätare. Också hittat läckage tjuven på bromsarna. Luftningsnippeln vänster bak är kass, tar ca 4 dagar för den att läcka ut hela systemet.
 6. Ser helt ny ut efter allt arbete! Imponerande. .
 7. H.Hansen- Låter som att du egentligen är bonden som driver gården. Utan vinsterna från den. Har aldrig hört talas om bönder som har möjlighet att resa ifrån sin gård på sådant vis, detta låter så otroligt bortskämt att jag skäms bara av att läsa det. Håller med tidigare talare, efter en tur in i väggen förra året så har jag tagit beslut som var jobbiga och styrt om verkligheten. Trodde givetvis att det ALDRIG skulle gå. Men är otroligt glad att jag gjorde det. Mår mycket. Mycket bättre idag.
 8. Fick satt in ny kupé belysning. Återstår att se om den tömmer batteriet. Den släcks av att man trycker på den, men anpassad till båt och från hyllan på biltema. Så kan man inte klaga, lite färg. Så såg det nästan ut som att mobförådet själva satt dit den.
 9. Kan också tillägga att man var coolast på älgjakten, bland alla moderna pickuper. Däremot var de flesta väldigt överens om att jag skrämde bort älgarna i valpen
 10. Tillbaka på vägarna efter vinterns undanställning. Blev att fylla på och lufta bromsarna, sedan en stadstur i det fina vädret i helgen. Planer på G är. - Färdigställa ljuddämpningen och isoleringen av skåpet. - Köpa, måla och montera ny hålmasonite. - Dra el och montera ny belysning i skåp. Samt 230V(landström) och 12V uttag i luckan till vänster om dörren, bland annat direktkopplat på "underhållsladdare" av batteriet. - Ny belysning i kupé (gamla armaturen ramlade isär) - Montera kontaktanslutningar i både kupé och skåp. (USB, Cigarettuttag m.
 11. Hade tänkt sätta samma Quickfist under bänken på min valp, så man kan hänga undan åtminstone en pangare. Tror du de håller fast trots viberationer? Så inte siktet ligger mot och skaver.
 12. Idag har det förberetts för kommande veckans äventyr. Oljebyte, rundsmörjning, tändningsjustering och fininställning på förgasaren. Samt montage av två lastnät för lite kläder och annat lätt som man inte vill ha på andra ytor. Nu fick skåpet sig en rejäl gummimatta också, så redo för smuts och skog
 13. Idag har det skett, skamfläckarna är utbytta. Work-in-progress och färdigt resultat!
 14. Fick svetsat ett nytt fäste till generatorn och monterat dit på riktigt. Givetvis glömde jag tänka på att original rem kanske inte passade, men lämpligt nog öppnade biltema här i Trollhättan i Torsdags. Så en sväng dit så löste sig problemet. Sedan, krångla dit kylare, plåtar och allt, återmontera generatorn, fylla och provköra. Tog mer eller mindre hela dagen, minus elva kaffe och sovmorgon Men nu är den redo för att besöka däcksverkstaden i veckan och få sina nya skor inför Älgjakten.
 15. Teigen har ett vinsch fäste som man sätter fast med sprinten och två bultar i fram. Kika in där och ta inspiration om man inte är sugen att handla så kan man alltid tillverka något eget.
×
×
 • Create New...