Jump to content

Malawie

Korpral
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Malawie last won the day on May 20 2018

Malawie had the most liked content!

Community Reputation

88 Excellent

About Malawie

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Location
  Ulricehamn

Recent Profile Visitors

245 profile views
 1. OM BILEN HÅLLER HELA VÄGEN kommer jag och en polare. Ska bli spännande, första gången i skogen för min del !
 2. Glömde helt av att jag skrev här! Ja tack för tipset ska kika på det när jag får packning till ventilkåpan! Angående länken så tror jag det till och med är en DOHC, men det är oviktigt för jag syftade mer på ljudet i filmen att det var riktigt med knack, och inte lite ventilslammer. Men körde i en sådan oljerengöringsgrej och öppnade oljetråget, såg nytt ut, inga bitar eller metallspån. Men med nytt filter och ny olja går den som en klocka, får se om det var oljan eller om problemet återkommer.
 3. Looks expensive if they are military stuff, but damn they sure fit nicely. Do they get them from military surplus?
 4. Japp, kände att det kanske är dags att försöka få liv i 13:bilen. Problemet är att När den är varm, så knackar den något otroligt, vi snackar https://www.youtube.com/watch?v=ESoVVc8VaVI. När den är kall är det som vilken gammal Volvomotor som helst. Ingen märkbar effektförlust, det blir inte värre när man kör men den pissar olja ifrån lite var stans. Bilen har gått 3500 Mil, och även om dessa motorer går hårt så känns väl det som en barnlek för en Volvo? Jag känner att vevlagret är uteslutet för då ska den knacka på tomgång, och inte när man håller gas, Diverse kamdrev är väl inte störda av värme? Jag tänker mig någonting i stil med stötstänger eller någon ventil? Eller det kanske rent av är enklare att bara häva ur motorn, är det mycket jobb? det borde gå att ta underifrån? Har fått erbjudande att få köpa en motor här på forumet, men jag känner att en B30 som gått 3500 Mil inte på något sätt kan vara slutkörd? borde vara någon liten detalj som typ kommit snett? Tack för svar. Mvh, Jimmy.
 5. Likt med min gamla 11:a ska jag nu föra bygglogg här, även om själva byggandet kommer vara ganska begränsat som den var på 11:an så märkte jag att det är ganska skoj att kika igenom vad man har slösat sin tid och pengar på efter ett tag, ifall man nu glömmer och vill att ångesten ska smyga tillbaka. Vad har jag nu släpat hem för att göra sambon lycklig? jo en TGB 13. Fick nys om en snubbe som vill bygga en camper av en 11 och tänkte "Ja, nu funkar ju faktiskt min 11 problemfritt. Då kanske man ska passa på att skaffa en som har lite problem!" Istället för att bara njuta av en smärtfri sommar utan utgifter och mörka garage. Utan någon som helst eftertanke så åkte jag och bytte, smällde på mina grova däck bak och började rulla hemåt. Kom ca 30 min innan jag behövde ringa vägassistans, efter att ha hört priset var jag på vägen igen, det fick bära eller brista helt enkelt! Nu var det ju inte så att jag blev lurad utan jag köpte helt sonika en bil med trasig motor och förväntar mig att den ska hålla hem. Det är en gammal 13-bil ifrån F-10 Ängelholm med ombyggt flak, på den sitter det en stor vinsch, framtill har vi Alu-zink och i mitten sitter det en B30 med Simons sportsystem i rost. Inga direkta problem med den än.
 6. Bilen är nu bortbytt och den här tråden kan falla till glömska.
 7. Måste säga att det blev lite fränt med bredden Jag är väldigt nöjd, säkert inte superdäck ute i skogen men kaxiga och mycket tystare än mina gamla med fyra olika toner av "brrrrrrrrrrrrr"
 8. Tusen tack allesammans! Allting gjordes på lite under tre timmar i väldigt lugnt tempo och helt gröna inom området, det kändes som att alla skruvar var dragna med rätt moment sedan tidigare för ingenting satt löjligt hårt eller gick av! Det som halvstrulade var när vi skulle föra in drivaxeln igen, den var ju hyfsat tung att hålla i luften medans man skulle passa in den i splinesen men vi fick idén att hänga på en längre bult i översta hålet och sedan vinkla in den och då gick det lätt, tack som fasen för tipsen om att ha i diffbromsen! Tusen tack för att guider, tips och bilder. Det är riktigt skönt att veta att det finns stor kunskap här att vända sig till om man har frågor.
 9. Tack för guiden, jag återkommer så fort jag är färdig med resultat och tack-text.
 10. Jag vill passa på att tacka alla! Fyndade fyra trelleborg i storlek 400/55x17,5 på modifierad fälg! Utan er hade jag bränt ännu mer pengar på att frakta hem dyra däck, eller vetat vad jag skulle köpa hem heller för den delen. Inte monterat än men lägger upp en bild när det är klart!
 11. Okej, det låter som en sak som kan gå att lösa hyfsat enkelt då det lugnar mig. tack! Ja, jag kan inte säga att jag blev klokare. Tack för tipset jag har nu ett hum om hur jag ska gå tillväga och det få räcka, jag klurar nog ut resten
 12. Ingenting har än så länge suttit fast så jag håller tummarna! Någon som vet vad som hänt med guiden på framsidan? den blir väldigt osammanhängande och konstig utan bilderna, det talas om ett hemmabyggt verktyg? är det ett krav? har aldrig varit längre in än bromsarna så det blir spännande, alla tips mottages gärna! Tack igen för all hjälp!
 13. Är axlarna fyllda med olja och det tätas bara med damaskerna? Tar hem två ifrån tatanka då direkt! https://www.tatanka.nu/en/product/cv-booth Artikelnummer: 1563012 stämmer det?
 14. Fick ett nytt projekt igår när jag var ute och rastade 11:an, insidan av höger framhjul är täckt av olja, ut på däcket och det blev en liten pöl på backen under natten, det är motorolja och inte bromsvätska. det droppade friskt efter jag hittade det. hela portalen och allt runt om är täckt så det syns inte var ifrån det kommer. diffen fram fungerar men får känslan av att det var när jag kopplade in den det hände någonting. damaskerna fram behöver bytas märkte jag med, men då är det väl fett som läcker och inte olja? Vad tror vi rent spontant kan vara problemet? har inte kollat någon nivå än ska göra det så fort jag får tillfälle, det låter lite skumt nu med, som ett väldigt dåligt hjullager. Tack igen!
×
×
 • Create New...