Gå till innehåll

Malawie

Korpral
 • Innehålls Antal

  33
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  6

Malawie senast vann den dag 20 Maj

Malawie hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

82 Excellent

Om Malawie

 • Placering
  Member

Profile Information

 • Hemort
  Ulricehamn

Senaste besökare till profilen

31 profilvisningar
 1. Malawie

  Dagens bild. Utan text.

 2. Malawie

  Min nya odöpta 13-bil

  Likt med min gamla 11:a ska jag nu föra bygglogg här, även om själva byggandet kommer vara ganska begränsat som den var på 11:an så märkte jag att det är ganska skoj att kika igenom vad man har slösat sin tid och pengar på efter ett tag, ifall man nu glömmer och vill att ångesten ska smyga tillbaka. Vad har jag nu släpat hem för att göra sambon lycklig? jo en TGB 13. Fick nys om en snubbe som vill bygga en camper av en 11 och tänkte "Ja, nu funkar ju faktiskt min 11 problemfritt. Då kanske man ska passa på att skaffa en som har lite problem!" Istället för att bara njuta av en smärtfri sommar utan utgifter och mörka garage. Utan någon som helst eftertanke så åkte jag och bytte, smällde på mina grova däck bak och började rulla hemåt. Kom ca 30 min innan jag behövde ringa vägassistans, efter att ha hört priset var jag på vägen igen, det fick bära eller brista helt enkelt! Nu var det ju inte så att jag blev lurad utan jag köpte helt sonika en bil med trasig motor och förväntar mig att den ska hålla hem. Det är en gammal 13-bil ifrån F-10 Ängelholm med ombyggt flak, på den sitter det en stor vinsch, framtill har vi Alu-zink och i mitten sitter det en halvskuren B30 med Simons sportsystem i rost. Inga direkta problem med den än, någon stötdämpare är kass... och ja, motorn.
 3. Malawie

  Nordlunds 11:a "Dagmar"

  Bilen är nu bortbytt och den här tråden kan falla till glömska.
 4. Malawie

  Däck till 11/13/20

  Måste säga att det blev lite fränt med bredden Jag är väldigt nöjd, säkert inte superdäck ute i skogen men kaxiga och mycket tystare än mina gamla med fyra olika toner av "brrrrrrrrrrrrr"
 5. Malawie

  oljeläckage i framhjulet.

  Tusen tack allesammans! Allting gjordes på lite under tre timmar i väldigt lugnt tempo och helt gröna inom området, det kändes som att alla skruvar var dragna med rätt moment sedan tidigare för ingenting satt löjligt hårt eller gick av! Det som halvstrulade var när vi skulle föra in drivaxeln igen, den var ju hyfsat tung att hålla i luften medans man skulle passa in den i splinesen men vi fick idén att hänga på en längre bult i översta hålet och sedan vinkla in den och då gick det lätt, tack som fasen för tipsen om att ha i diffbromsen! Tusen tack för att guider, tips och bilder. Det är riktigt skönt att veta att det finns stor kunskap här att vända sig till om man har frågor.
 6. Malawie

  oljeläckage i framhjulet.

  Tack för guiden, jag återkommer så fort jag är färdig med resultat och tack-text.
 7. Malawie

  Däck till 11/13/20

  Jag vill passa på att tacka alla! Fyndade fyra trelleborg i storlek 400/55x17,5 på modifierad fälg! Utan er hade jag bränt ännu mer pengar på att frakta hem dyra däck, eller vetat vad jag skulle köpa hem heller för den delen. Inte monterat än men lägger upp en bild när det är klart!
 8. Malawie

  oljeläckage i framhjulet.

  Okej, det låter som en sak som kan gå att lösa hyfsat enkelt då det lugnar mig. tack! Ja, jag kan inte säga att jag blev klokare. Tack för tipset jag har nu ett hum om hur jag ska gå tillväga och det få räcka, jag klurar nog ut resten
 9. Malawie

  oljeläckage i framhjulet.

  Ingenting har än så länge suttit fast så jag håller tummarna! Någon som vet vad som hänt med guiden på framsidan? den blir väldigt osammanhängande och konstig utan bilderna, det talas om ett hemmabyggt verktyg? är det ett krav? har aldrig varit längre in än bromsarna så det blir spännande, alla tips mottages gärna! Tack igen för all hjälp!
 10. Malawie

  oljeläckage i framhjulet.

  Är axlarna fyllda med olja och det tätas bara med damaskerna? Tar hem två ifrån tatanka då direkt! https://www.tatanka.nu/en/product/cv-booth Artikelnummer: 1563012 stämmer det?
 11. Malawie

  oljeläckage i framhjulet.

  Fick ett nytt projekt igår när jag var ute och rastade 11:an, insidan av höger framhjul är täckt av olja, ut på däcket och det blev en liten pöl på backen under natten, det är motorolja och inte bromsvätska. det droppade friskt efter jag hittade det. hela portalen och allt runt om är täckt så det syns inte var ifrån det kommer. diffen fram fungerar men får känslan av att det var när jag kopplade in den det hände någonting. damaskerna fram behöver bytas märkte jag med, men då är det väl fett som läcker och inte olja? Vad tror vi rent spontant kan vara problemet? har inte kollat någon nivå än ska göra det så fort jag får tillfälle, det låter lite skumt nu med, som ett väldigt dåligt hjullager. Tack igen!
 12. Malawie

  Köpa militär färg

  Just det ja, ibland slår det slint. Jag får ta en funderare på allt detta, tack för hjälpen!
 13. Malawie

  Köpa militär färg

  Tack för svaren! Då skippar vi hammarlack och jag anar då att Introteknik-färgen har liknande egenskaper. Finns det någon mer färg att rekommendera än just den, kommer se väldigt post-bil ut... fast det kanske ser lite skoj ut. Jag har inte bestämt än men jag tror den kommer bli grå i framtiden typ pzkpfw-grå, vad det nu kan vara för kulör. Är det inte den färgen zinkspray har för övrigt?
 14. Malawie

  Pris c303?

  Om det inte är för sent att flika in nu så kan jag tillägga: Om den går bra och det viktiga fungerar( diffar, motor, lådor, inget läckage i diverse axlar och lager) så kommer den kosta åtminstone 50. Är den reggad för 7 pers blir den dyrare, aluzink är dyrare, originallack är också viktigt. sitter det skitdäck på så kvittar det, det byter man i regel ändå. Ge ett bra pris, känns det dåligt så sälj den på blocket och tjäna lite pengar Bjud 40.000-ish? du får tillbaka det sen i alla fall.
 15. Malawie

  Köpa militär färg

  Tid kommer att läggas senare, om några år om intresset kvarstår. Tack för tipset!
×