Gå till innehåll

sdt

Korpral
 • Innehålls Antal

  42
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  5

sdt senast vann den dag 25 Oktober 2018

sdt hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

87 Excellent

Om sdt

 • Placering
  Member

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.youtube.com/littleshopoffredrik

Profile Information

 • Hemort
  Malmö

Senaste besökare till profilen

83 profilvisningar
 1. sdt

  Valpen min

  Aha, jag antog att C202-axlarna gjorde varvtalet lägre eftersom C202an är mer anpassad för väg-körning, men det är alltså tvärt om? Jag får ta en runda imorgon med gps-hastighet och kolla motorvarvet, men det känns som att det skulle funka ganska bra med 4-växlat.
 2. sdt

  Valpen min

  Också en intressant tanke! Från början var tanken att byta till en dieselmotor och därför kom jag in på växellådsbyte. Nu när det blev en bensinare istället finns ju inte samma behov av en 5e växel. Man kanske helt enkelt skulle behålla originallådan och slippa flytta fram motorn. Ang. varvtalet verkar det stämma ungefärligt på min. Men enl. uppgift ska min ha axlar från 903an, så jag tycker den borde varva mer i så fall. Kan klart bero på däcksstorlek också.
 3. sdt

  Valpen min

  Eile, Tack för förklaringen gällande lådorna. Och framför allt tack för tipsen om bygget. Så många gånger jag stört mig på att man inte kommer åt motorn från sidorna. Att montera avtagbara plåtar kommer högt upp på listan. Det kommer att underlätta mycket, särskilt nu när jag ska ha i en större motor.
 4. sdt

  Valpen min

  Efter en hel del möda och en hel del regn är nu motor och elsystem ute ur S40n. Ännu är det inte bestämt när jag ska börja på motorbytet i Valpen utan det får ta den tid det tar. Det är ju en ganska rejäl pjäs, särskilt på bredden, så jag räknar med att det blir en hel del modifierande innan den sitter på plats. Växellådan är inköpt också, en M45 med overdrive (om jag inte minns fel). När jag mätte den visade det sig att den var ca 130mm längre än original-lådan (M40). Med adapterplattan blir måttet ca 140mm. Planen är att Valpen ska hissas upp tillräckligt, framaxeln monteras bort och sedan ska den nya motorn rullas in under med hjälp av någon vagn. Sen får den väl hissas upp på plats genom talja monterad inne i Valpen. Låter rätt enkelt i teorin...men kan nog bjuda på en del utmaningar och vara ganska tålamodsprövande. Vi får se helt enkelt!
 5. sdt

  Valpen min

  När jag köpte min bil så satt ingen chokearm på förgasaren. Därför vet jag inte i vilken vinkel choken ska stå och jag misstänker att detta är en anledning till min höga bränsleförbrukning. Så är det någon som utifrån bilderna kan säga när den roterande delen står i nolläge i förhållande till den fasta delen? Samt även hur mycket chokearmen rör sig (i grader) från noll till full choke? Jag har försökt att rotera den med motorn igång, för att på motorns gång försöka utreda hur den ska stå, men blir inte klok på det.
 6. sdt

  Valpen min

  Idag kom ett paket! Det ligger ju inte överst på listan, men det var lika bra att beställa skivorna nu. Så att de finns här när jag bestämmer mig för att sätta igång med ombyggnationen från trummor. Skivorna är till en Suzuki Samuraj om jag inte minns fel. Artikelnummer på bildelaronline24.se är 82B0147 ADK84327 Lika mycket för andra som en minnesanteckning för mig själv.
 7. sdt

  MinÄlva

  Fin puts på grejorna, mycket trevligt projekt!
 8. sdt

  Olzons Fordon

  Snyggt! Vilken skillnad det blev med de nya däcken!
 9. sdt

  Valpen min

  Då var vintern räddad! Jag har länge gått och funderat på motorbyte i valpen och nu är en donatorbil inhandlad. Min tanke från början har varit en dieselmotor, men istället har en S40 2.0T inhandlats för ändamålet. Det kommer bli tajt och ev. får jag modifiera insuget och generatorfästet för att få ner alltihop i det något för trånga motorutrymmet, men det ska gå. Tanken är att den ska passas ihop med en M46-låda med hjälp av en adapterplatta. Anledningen till att jag köpte en hel bil är att jag då kan ta allt som jag behöver till motorbytet (motorn, generator, AC, servopump, ecu mm.). Inte för att ACn ska användas just nu men det kan vara bra för framtiden Dessutom behöver jag en hel del annat från bilen. Framsätena ska hamna som baksäten i valpen så att båda ungarna ska kunna hänga med. Jag kommer förmodligen ta värmepaketet. Och sen har jag även beställt bromsskivor så jag kommer kolla om jag kan använda oken från S40n till konverteringen. När jag nu var ute och tog bilderna på motorn och låste upp bilen slår det mig att jag kanske ska ta även centrallåset. Det hade ju onekligen varit najs med c-lås på valpen. Stora planer...vi får se vad som blir gjort och vad som inte blir det...det kommer förmodligen bli en hektisk vinter... Ordningen ligger i nuläget som följer, men kan komma att ändras Steg 1 Slakta donatorn och göra mig av med resterna Konvertera till bromsskivor Byta motor och värmepaket Montera S40 framsäten bak i valpen Steg 2 (Om tid, ork och intresse finns) Servostyrning AC Centrallås
 10. sdt

  Min "nye" RATGB 1112A

  Nu tycker jag det är dags för en uppdatering här. Hur går det, är bilen körbar och blir det träff till sommaren 2019?
 11. sdt

  Valpen min

  Det har du ju rätt i. Toe-vinkeln har jag inte kollat så det borde jag såklart göra. I detta fallet försvann dock problemen helt med däckbytet. Jag tror att däcken som satt på var så torrspruckna att de var ovala. Dessutom rejält obalanserade. Har varit uppe i närmare 100 utan några som helst problem med de nya däcken. Styrdämparen var slut, satt löst och monterades därför bort helt. Verkar inte som att den behövs i nuläget.
 12. Snyggt! Ser smidigt och bra ut. Vad är det för winch? Ser ut precis som min 1300lb fast jag har inte den svarta lådan uppe på.
 13. sdt

  Valpen min

  Självklart har jag hunnit med en massa andra små och stora saker som inte syns på bild, listan har varit lång och det har nog gått åt ca 500h åt att få bilen till det skick den är idag. Och listan på saker som ska göras innan jag kan kalla den "klar" (i den mån ett projekt blir klart) är minst lika lång. Men det tar vi som det kommer, den senaste veckan har jag använt Valpen till och från jobb och den blir bara roligare och roligare. En sak som ligger nära till på listan är att boka in en av SORKs träffar så jag får provat honom där han hör hemma, nämligen nåt lerhål.
 14. sdt

  Valpen min

  En ny LED-ramp är monterad...så man kan jävlas med folk som inte bländar av. Och även winchen som ingick i köpet är monterad. Dock har jag inte dragit elen till den ännu. Och sist men inte minst några bilder som visar bilens nya kostym som jag rollade på en sommarkväll. Blev rätt najs tyckte jag. Ett par nya mackor fram var tvunget eftersom de som satt där var grymt torrspruckna och gav djävulusiska "death wobbles" i 65km/h. Planer finns på att beställa 4 nya Maxxis Mudzilla 33x13,50", men det får bli när budgeten tillåter.
 15. sdt

  Valpen min

  Nåväl, sen fortsatte i alla fall bygget. När elektroniken var fixad blev det provtur. Efter ytterligare lite fixande var det dags för besiktning. Det var mycket mycket längesen jag besiktigade en bil med blankt papper! Och när det väl var avklarat så blev det ju dags att pimpa bilen med lite rep och annat som passar.
×