Jump to content

Volvo Laplander Camper

Fänrik
 • Content Count

  206
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  28

Volvo Laplander Camper last won the day on November 23

Volvo Laplander Camper had the most liked content!

Community Reputation

221 Excellent

About Volvo Laplander Camper

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Location
  Värnamo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tråkigt när det inte stämmer, åkte på bara halv lack på min häromåret och trots reklamerat färgbyte efter fel blandning av recept var det ändå något fel, så i mitt fall blev det halv lack med sista varvet med en 15 år gammal slatt som var över sen tidigare lack och precis räckte. Jag åkte upp till grossist och bad dem analysera om färg proverna och några några provbitar från det som lackats med slatten och fick burkar som verkar stämma tid blev aldrig över för att lacka resten men har färg nu stående för en hellack. Det finns flera stora grossister som gör riktiga analyser och
 2. "Nu står julen vid dörren" Men det var inte hjulpynt utan bara ytterligare en läckande alu fälg som fick ny tätkant lite porer avgnodda och ett finger stryk längs tätytan med limtäta . Varför fälgtillverkare väljer att gjuta i skrot alu är märkligt.
 3. Volvo Tgb 11 c303https://www.blocket.se/annons/jonkoping/volvo_tgb_11_c303/93172701
 4. Funkar vi ser dig. kul bygg länk för elektrifierade c202 : kolla även filmen https://scalebuildersguild.com/forum/showthread.php?29845-Volvo-C202
 5. Why not buy the marine one like this, if it for headlight cleaning I have 2 12volts but one is stuck and one working
 6. Snyggt! Men blev det inte mer däckljud vibrationer mm med spiraler, jag upplevde på min med spiraler mer ljud och vibrationer från väg ochkommer lägga gummi i fjäder tallrikarna ev de där domkraftskydden jackpad som biltema säljer eller köra system liknade tyskarna gör med gummifästen från dacia renault. https://www.biltema.se/bil---mc/verkstadsutrustning/lyftutrustning/domkrafter/jack-pad-2000017051 Bak blir nog dacia/renualt gummi+fjäder.
 7. Gjorde för skojs skull en generator renovering fast jag hade ett flertal extra reservare liggande och köpte lösdelar från Frej.
 8. Du tappar rejält bromsverkan på framhjulen eftersom endast en back per hjul fungerar och har du inte 4x4 broms inkopplad varnar detta mycket tidigt med att bilen drar åt ett håll pga av att ett bakhjul inte bromsar fullt ut. Prova att koppla bort 4x4 kontakten (tror man byglar den även på c303 vid pedalen/ huvudcylindern) och släpp justeringen på ett bakhjul. Har du 4x4 inkopplad och obalans i systemet så får fd lådan jämna ut kraften. Eller som på c202 om 4x4 bromsen finns, där får bakaxeln vid kraftig inbromsning eller tryckfel i bromsystemet ett kraftigt momentet på coast
 9. Viss reklam kan ju vara bra däck delar mm tex tatanka, jörgen mfl . Men jag tror folk gärna donerat lite till forumet som tack för hjälpen när man länkar till vårt filarkiv. Står man och skruvar i något man är osäker på och behöver tips så är det nog inte svårt att avvara en mindre summa.
 10. Min var 7,5 och 6,5 ihoptryckt leder ingen ström du får den mot portot om du har nytta av den men jag anser dessa bör plockas bort i systemet likväl som en del andra onödiga saker som tex 4x4 broms och på c202 strypventilerna.
 11. 1315045 SASIC - Bussning (fjäderblad) 32.00:- 2st 64.00 :- beställda men ej testade, enl måttuppgift ska detta vara samma som c202 bladfjäder bussningar.
 12. Lastbil Tjeckisk Praga V3S https://www.blocket.se/annons/alvsborg/lastbil_tjeckisk_praga_v3s_militarbil/92598600 Tjeckisk Praga V3S Militärbil Årsmodell 1968 , 800 mil Däck fram 8,25-20 Däck bak 8,25-20 Lyftkyld rak sexa på 7,4 liter 6 Hjulsdriven med pokalaxlar med diffspärr Tryckluftbromsar Flak med kapell med sittbänkar på insidan (nyrenoverat flak) K-Pist lycka i hytten
×
×
 • Create New...