Jump to content

Volvo Laplander Camper

Fänrik
 • Content Count

  164
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Volvo Laplander Camper last won the day on September 12

Volvo Laplander Camper had the most liked content!

Community Reputation

159 Excellent

About Volvo Laplander Camper

Profile Information

 • Location
  Värnamo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Första googleträff: https://www.profillagret.se/kanallister/374-kanallist-dubbel-6mm.html men ni kan troligen handla från lokal glasmästare de har leverantörer för lister.
 2. Jag köpte det hos vårt lokala glassliperi när jag köpte nya sidorutor. däremot tunna skraplisten missade jag att handla nytt.
 3. Sommaren över så igår togs båten upp. Man blir alltid lika förvånad hur smidigt det går med dessa bilar att ta upp båtar som man flyter på trailern , låg 1'a och tomgång.
 4. Här är mer tabeller både metrisk och tum, vet att jag plockat anslutningar från mina girling servon innan de kastades, när tid blir över ska jag se om det fanns ytterligare någon gänga mer än 3/8"-24 som används på måttet 9-10 mm När det löst sig lägg gärna upp dimensionen ifall det händer någon annan. https://www.hpb.se/index.php/faq/43-info/235-gangstigningar
 5. Kollade reservdelslistan volvo kallar dem hålskruv. ex på ersättningservo är det ett sånt du har? https://www.skandix.de/en/documents/installation-guide/brake-booster-fitting-instructions/3000118/
 6. Vad är det för servo? girling eller ate? Du provade med en unf banjoskruv? liknar de dessa så är det helt vanliga unf skruvar kostar någon tia hos vanliog bromservice eller biltillbehörs butik, hör om de har en sotimentlåda där finns de.
 7. Min länk till dalhems den 20 augusti verkar vara kvar, var det inget liknade du sökte? Något mellan 3/8 och 10 mm blir svårt 3/8 är ju 9.525mm . ett goole sök ger mängder med träffar prova banjoskruv 3/8 (bult är ju en nit) Är du osäker på gängan kolla med ett bromsrör vanligaste storleken är 3/8 på alla äldre bilar tex volvo.
 8. Var det inte 3/8" som tidigare länkats till? dvs samma gänga som bromslangarna mm. dvs samma banjobulten som fram på hjulcylindrar på tex c202 amazon med servo, jaguar, p1800 ...... eller traktorer 14 :- https://www.olssonparts.com/se/sv/utrustning/hydraulik/adapter/adapter-bsp/banjokoppling/30210-06/30210-
 9. Artrosen är från dag till dag men enl röntgen och ingen större verkan av kortison det en tidsfråga. Därför är jag aktiv på facebook och skapar intresse för c202 så den går att sälja när den dagen kommer. Här i landet är ju dessa värdelösa de har ju ingen militär bakgrund och EU länderna godkänner inte motorbyten, så för att få något tillbaks i pengar så gäller långväga export eller A-traktor. Dock är det lite roligt att se hur många världen över som byggt om och åker 5vxlat med m47'or vilket jag var först med för över 20 år sen och hur många som fått upp ögonen på dessa bilar som lämpliga overlandning fordon. Tok ideer från en som inte följer reglerna.
 10. Får väl förtydliga Claes har inga c202 delar dessa delar ligger fortfarande under volvo och de delar båda fordonen delar tex fd lager boxar mm har volvo. Bör tråden Reservdelslista Volvo Vapl/Felt/C202 raderas. , jag raderade mina slangtips och supermeken kommer nog lämna forumen innom något år när artrosen helt tagit över och bilen skeppats iväg. Om en återförsäljare är intresserad av att lägga upp c202 delar så är det väl fördel förde få ägarna här i Sverige och det stora antal som finns utomlands. Jag lägger dock inte min tid på detta men skrev bara att intresse fanns på ett upplägg för c202 som Claes har för c303.
 11. Det var inte så jag menade, i mitt fall har tatanka inget till c202 .
 12. Något som bör avvägas är det historiska originalvärdet, som försvinner, hörde nyligen en försäljning där en pv gick för mycket pengar och där man sa att hade en b20 suttit i bilen hade det endast varit bruksvärde. Fick samma svar angående min från en större uppköpare och samlare nere i Europa , värde noll euro originaldrivlina saknas. Men det ska vara roligt att ha en bil inte något museiföremål som inte kan brukas och alla dessa bilar blir roligare med mer vrid och bättre soppa ekonomi. Jag kör min löjligt billigt och därför går den rackelbil för allt som ska köras sommartid de år originalmotorn satt i kördes den endast semester turer och ingen vardagskörning.
 13. Hittat slang passande fram c202 efter lite letande.
×
×
 • Create New...