Gå till innehåll

Tripto Wingleis

Menig
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Om Tripto Wingleis

Profile Information

  • Hemort
    Dalsland
  • Intressen
    Mina två terrängfordon Pvpjtgb 9031 och Ltgbil 934 som behöver underhållas och åtfå nytt liv igen, efter många år utan körning.

Tripto Wingleis's Achievements

Member

Member (1/1)

3

Anseende bland gemenskapen

  1. Äntligen har jag lyckat klämma in lite underhåll av pv-jeepen i mitt schema, nu är motorvärmaren bortkopplad och inkopplad i ett slutet system. Förhoppningsvis påverkar inte denna lösning kylarens kapacitet att kyla motorn. Denna bortkoppling har gjort plats för nytt avgassystem med katalysator för förgasare och mindre genomrostad dämpare. Bifogar lite bilder på min lösning ifall någon annan blir sugen i framtiden. Inköpta delar * Biltema bilvärmeslang 16mm (52-512) * Biltema slangklämmor 22-29mm (61-854) Verktyg * Spårmejsel * 15mm hylsa * WD-40 till rostiga bultar * Silikonsprej, smörja kylarslag vid installation
  2. På de flesta ställena står det att skall finnas kylarvätska i kylaren, skriven åt värnpliktiga skulle jag tro. Annars hittade jag efter lite grävande i dokumentationen följande. Hoppas att detta kan vara dig till hjälp.
  3. Ah smart, kanske lättast att skarva ihop så det cirkulerar i slangarna under drift. Jag behöver inte ta bort dom helt, utan mest göra plats för ny dragning av avgasrör. När jag mätte under till det nya avgassystem noterade jag att tidigare ägare pluggat en av slangarna med en bult redan pga av läckage i en av kontakterna. Jag hittar dragningen i manualen, men kan ej finna vilken dimension gängingen har in i motorblocket.
  4. Är det någon som vet hur slangarna/rören från motorvärmaren är inkopplade till motorblocket? Jag önskar ta bort dom två slangarna, så jag kan få plats med ett nytt avgassystem. Tackar på förhand.
×
×
  • Skapa nytt...