Gå till innehåll

mattias

Sergeant
  • Innehålls Antal

    50
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    2

mattias senast vann den dag 12 Oktober 2013

mattias hade det mest gillade innehållet!

Om mattias

  • Födelsedag 1970-11-10

mattias's Achievements

Member

Member (1/1)

36

Anseende bland gemenskapen

  1. Såg en suzuki utanför Askim i Norge för några år sedan och han dök ner i en vatten/sörja-samling. Tvärstopp efter en stund med kamrem tvinnad runt kamhjul och annat. Själv åkte jag med lös portalväxel,såg att det blev oljefilm i sörjan. Spolade ur ,drog till bultarna ,fyllde på med ny olja och körde vidare. Suzukin fick bärgas och åka släp hem.
  2. finns i karlstad redan,säkert pga närheten till norge. ser man en Tesla här så är den oftast från Norge.
  3. tgb13 med gamla militärdäck ,det är glatt på alla underlag kan man säga. många fina bilar och trevligt filmat.
  4. tja 40 år gamla 115 hästar + 2,5 ton stål. man blir nog inte först över mållinjen. Men man kommer nog i mål.
  5. Ok,då gäller det bara att ta sig ur soffan och börja.
  6. Har åxå glapp i framaxelpinjonlager, så i korta drag. 1. lossa portaler för att få ut drivaxlar 2. väck med kardan 3. ta ut klumpen 4. lämna in till nån sakkunnig. 5. betala 6. återmontera med ny olja Är det nått man inte bör missa i operationen,tips eller trix. mvh mattias
  7. Nått som jag skulle vilja se mer av i offroadfilmer är nån typ av berättarröst som snackar om bilen i bild. Typ vilka mods den kanske har ev ursprung i landet. m.m. Men det krävs ju att man snackar med förare/ägare så det blir riktigt och att dom godkänner det, alla kanske inte vill ståta med namn i filmer. Det blir ju mer arbete, kanske om alla som vill skriver ner lite info om bilen vid anmälan på en träff så kan det användas till berättarröster i filmer. Exempel ;en bil kör upp på en bergsknalle. En röst säger ; Här kommer Nils i sin fint modifierade suzuki vitara med 35 tums mudzilla som gärna winchar upp volvo tgb11 bilar när tillfälle ges. Vilket det gjorde på träffen i dalsland förra året. Nu kanske jag bredde på för mycket här men ett försök iallafall.
  8. Var på en sportsamling för ungdomar idag, drog en burnout med en snygg åtta i lösgrus på asfalt. Det blev ett sånt intresse så att nästan träningen stannade av. Mina barn blev som idoler när dom hoppa ur. Såg några andra föräldrar med nya audis suckta. Volvo tgb äger
  9. Nej. orginalutväxling sitter kvar. Men en ekonomitrim skulle nog inte vara fel,byte stift m.m. förgasarjustering. Då blev den säker piggare.
  10. Jag kör på 38,5tum ,när hastighetsmätaren visar 70km/h så gör den 80km/h. I skogen har jag bara problem med att jag smyger ikapp långsammare bilar. Lite trött är den ju men det var den på orginalhjul åxå. Ser inga fel med 37tums.
  11. Nu blev jag tvungen att fixa felet med 4wd på högväxel som inte funkat på över ett år. Det gick helt enkelt inte att köra på 2wd nu när det har snöat en del. Hittade en fin elritning med brytarfunktionen på kontakterna (tryckknapp + f-lådekontakt) här på forumet och sen var det bara och mäta sig fram. Felet var ,felkopplat på kontakterna på f-lådan. Felet var bara mitt eftersom jag var där senast å pillade. .
  12. Jag filmade lite när jag och familjen tog oss en tur till fort 118 i glaskogen. Många gångar och värn, så här kommer en liten del av dom. Jag bara lägger ut filmen som den är utan krusiduller.
×
×
  • Skapa nytt...