Jump to content

Fredrik L

Moderators
 • Content Count

  2,390
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  55

Everything posted by Fredrik L

 1. Då har tiden kommit för att inkomma med en skarp anmälan om man vill följa med på turen. Vid ett för litet deltagarantal är det inte säkert att resan blir av.
 2. 0,75 tror jag är original
 3. Temat var tänkt gröna bilar genom åren men på grund av dåligt intresse och kanske för kort framförhållning skjuts denna satsning upp till nästa år. Alla är givetvis välkomna att besöka fortet ändå. Eventuellt finns det en eller två platser lediga på flaggdagen den 6 juni. Då handlar det om dels utställning men även lite uppvisningskörning på en kort lättare terrängslinga. Skicka ett Pm om det finns intresse för det.
 4. Hej, Oscar den andres fort har inbjudit oss att ställa ut våra bilar på deras besöksdag den 4 maj. Det är inte krav på att bilen ska vara 100% original men den måste vara grön och se någorlunda original ut. Det är inget krav att det ska vara svenska bilar utan alla militärbilar från alla tidsåldrar är välkomna. Passa på och ställ ut din bil och samtidigt få se närmare på en mycket intressant bit av Göteborgs försvarshistoria. Anmäl intresse här i tråden om det är någon som vill vara med. Bifogar lite bilder från flaggdagen 2018
 5. Som rubriken antyder handlar detta om annandagsträffen. Vi är i dagsläget 3-4 bilar som dyker upp på annandagsträffen och vi kommer att stanna till på torsdagen. Det utlovas trevligt sällskap, våfflor och allmänt gött tjöt runt lägerlelden, väl mött. Jag lovar inget men Palle kommer kanske att bjuda på Minttu blandat med varm choklad..... bara det är värt ett besök.
 6. Väl skrivet Hansen, Kan tillägga att det inte är något krav att man kör en terrängbil för att kunna följa med. Så länge du har ett intresse av gröna fordon och gillar att umgås med likasinnade, både på tur och runt lägerelden, är du varmt välkommen. Overlanding kanske är ett relativt obekant begrepp på terrangbil.net men det är en umgängesform som är här för att stanna. Hansen och jag utlovar fantastiskt väder, gott umgänge, härliga vägar, fina vyer och underbara camp sites. Det blir inte bättre än så Disclaimer: Fantastiskt väder kan innefatta regn och hagel. Dvs normalt sommarväder
 7. K-kam och weberförgasare monterades i min 140 när jag var en lite finnig yngling. Minns den motorn som betydligt piggare än standard men ändå civilicerad.
 8. Låter ju trevligt Trandum är fint och det vore kul att komma tillbaka dit men sist jag var där var de rätt så kinkiga med att bilarna ska var så gott som original vilket ställer till det för en hel del av oss. Bengtsfors kunde väl vara ett alternativ? En rullande träff modell overlanding kunde vara riktigt kul tror jag. Tex Värmland har mil efter mil med sköna grusvägar, fina vyer och goa camp sites.
 9. I have a set of those from the last run on my TGB 131 and i think they are great. My springs came with 3 leafs but in the pictures in the link there is only 2 leafs, what set up is offered here?
 10. Kan varmt rekommendera denna träffen, Pannkakor och ärtsoppa ingår för alla i bilen och man får förutom det 3 dagars gemenskap och go körning i en varierande terräng som bjuder på utmaningar till alla fordon och kunskapsnivåer Allt detta för 300 riksdaler! billigare blir det inte Palle och jag kommer att campa uppe vid Larsabygget i sedvanlig ordning Jag hoppas att det kommer lite mer gröna fordon Borås Jeepklubb bjuder in till Ärtsoppeträffen 2018! Vi inte haft träff på området sedan April pga torkan/brandrisken och hoppas på god uppslutning, i år har vi lite extra fina priser!! På fredagen blir det nattorientering, anmälan till detta sker mellan kl 18-20.30 vid insläppet och förarmöte hålls kl 20.30 vid förrådet. Starten går kl 21 och sista inlämning är kl 24.00. Det kommer serveras pannkakor och saft från ca kl 21 vid förrådet. På lördag öppnar insläppet kl 8, körning är tillåten från kl 9-17 och ärtsoppa serveras från kl 12. Tipsrunda finns för dem som vill, svarstalong fås vid insläpp och denna skall lämnas till kiosken senast kl 14. Prisutdelning sker kl 15 vid förrådet. OBS! Man måste vara närvarande för att få pris! På söndag är det fri körning mellan kl 9-14. Inträde: 300kr, inget insläpp på söndagen! Det är tillåtet att campa på grusplanen och larsabygget, toavagn finns på plats som vanligt. Kioskvagnen har öppet under lördagen. Vid frågor, ring Kristian på tel 0706-734750. Välkomna och ha en bra helg med Borås Jeepklubb!
 11. https://www.blocket.se/vasternorrland/Terrangbil_Volvo_C303__C304__80929804.htm?aw=1
 12. Det gör underverk att fräscha upp den ibland! Vore helt klart kul att träffas irl, det blir säkert av någon gång när du blivit lite mer "mobil" och tar dig ut på längre turer
 13. Japp monteras genom att borra upp i hjulhuset och bulta fast. De bygger lite för mycket på djupet så man får kapa av en remsa på ca 7 cm (har jag för mig) och svetsa ihop den igen. Lådorna rymmer en hel del prylar, jag har alla mina oljor och andra vätskor i den ena lådan och i den andra har jag sling m.m. som jag inte vill ha inne i bilen.
 14. Söker en bakre stege från en hydda. Jag har en sådan på min 131 men lyckades mosa den mot ett träd Jag kan köpa den eller byta den mot något annat. Kontakt via PM Jag finns i Göteborg
 15. Ett par dagar (typ 4) har spenderats med att preppa och måla om bilen. Cammo tar sin lilla tid men är väl värt jobbet tycker jag Nya nummerskyltar, spolarmunstycken och lite annat småkrafs är beställt. Pop up taket har jag gett upp tanken på. Det blir allt mer sällan som hela familjen är med på tur så nyttan med pop up taket har blivit mindre.
 16. Ja grattis och välkommen i TGB träsket Jag tror att jag har både spade och ett vred liggandes.
 17. Fredrik L

  Aluzinkhytt

  Är det någon som har en fin aluzinkhytt till salu? helst med mer eller mindre komplett inredning, instrumentbräda m.m. Svar via PM eller 031-3366238 Jag finns i Göteborg men kan hämta typ från Gävle och neråt
 18. Lägger in lite bilder från träffen förra året. Det var ett gäng här från forumet som var över och njöt av mullret från pansarvagnar, stridsflyg m.m. Fin vy av en Leopard från passagerarsätet på en 9031 Någon som känner igen den här filuren? Det var 99% korvar på träffen så man fick passa på att titta lite när man fick chansen En sådan vill jag oxå ha när jag blir stor När man äter sin mat ur snuskburken i skyttegraven är man lite mer hardcore än vad jag är
×
×
 • Create New...