Jump to content

SBA111

Major
 • Content Count

  662
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

SBA111 last won the day on March 27 2020

SBA111 had the most liked content!

Community Reputation

449 Excellent

About SBA111

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Location
  Södertälje

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Du har förbrukat 2 dl på drygt 40 år. Ingen jätteläcka således.
 2. Attans vad länge sen vi startade den här tråden! För mig blev det till slut en kinakopia på Eberspächer D4, fast den låter rätt mycket.
 3. Det ser ut som att du inte har så mycket justermån kvar på spännjärnet vid generatorn. Blir kanske att investera i nya remmar?
 4. Stycklista till elschema 9033 View File Detta är positinslistan till elschemat för 9033 Submitter SBA111 Submitted 03/31/2021 Category Volvo 903/Valp/Felt  
 5. Version 1.0.0

  1 download

  Detta är positinslistan till elschemat för 9033
 6. Nu har jag hittat en matchande stycklista til elschemat! Ska lägga den i downloadarkivet också.
 7. Det ligger 6 filer i ”Downloads -> Skicka filer till oss” som jag inte har behörighet att läsa. Kan filerna läggas in åtkomligt i biblioteket?
 8. Ja, då kommer din coil att klara sig fint. Att det blir 22V beror på att spetsarna är öppna en stor del av tiden.
 9. Du har rätt om komponentlistan. Jag läste den aldrig, bara kopierade länken. Ska se om jag hittar en annan. Om du mäter på spolens pluspol med stoppad motor och spolens andra pol jordad, vad får du då? Det ska visa hur spänningen fördelas mellan spole och motstånd. Idealt vore om det visade 12V.
 10. Det finns en komponentlista under downloads, men jag kopierade den hit för enkelhets skull. EDIT: Nu är det rätt lista. Relä pos 51 har till uppgift att kortsluta tändspolens seriemotstånd när startmotorn går. Då får spolen full 24V och gnistrar extra bra. Vid normal körning ligger motståndet i seri med spolen för att minska strömmen (och värmen!) i tändspolen. Det är nog inte så kritiskt med vilken tändspole du sätter dit, antar att en vanlig för 12V duger bra, men jag har ine provat själv. Dock har jag Biltemas 12V startmotor sen flera år, vill prova h
 11. En sån där reptätning måste väl läcka lite olja för att inte läcka olja?
 12. Röret är ett spridarrör i reserv. Alltså mellan insprutningspump och spridare på cylindertoppen.
 13. Intressant om vi får veta vad planen var.
 14. Ja, bägge bilarna hittades övergivna på två olika ställen. Vad jag förstår utan skador. Lite senare blev två personer gripna. Sen har jag inre hört nåt mer.
×
×
 • Create New...