Jump to content

SBA111

Major
 • Content Count

  650
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

SBA111 last won the day on March 27 2020

SBA111 had the most liked content!

Community Reputation

436 Excellent

About SBA111

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Location
  Södertälje

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Röret är ett spridarrör i reserv. Alltså mellan insprutningspump och spridare på cylindertoppen.
 2. Intressant om vi får veta vad planen var.
 3. Ja, bägge bilarna hittades övergivna på två olika ställen. Vad jag förstår utan skador. Lite senare blev två personer gripna. Sen har jag inre hört nåt mer.
 4. Har det blivit nån klarhet i varför de två galtarna blev stulna? Två pers blev anhållna, som vanligt förundersökningssekretess. Har det hänt nåt mer?
 5. Köp en ny handpump, den nya har ett mycket bättre utförande.
 6. Finns i tråden jag länkade till i förra inlägget. Observera att typintyget gäller SBAT111 som är den civila beteckningen på TGB40.
 7. OK, dom civila dispenserna är på bromshävarmar, två passagerare i hytten, rödspritsdosering och strålkastarhöjd. Dom står i typintyget. Den om vinschen är senare och är kanske MSB special. Kände inte till den. Det verkar som att medicinen för detta är att ta bort vinschbromsen, den kan man leva utan. Kolla tråden
 8. Din besiktare har fel, dispenserna är inte personliga. Scania har tagir ut civila dispenser på bromshävarmar, två passagerare i hytten, rödspritsdosering och strålkastarhöjd. Det är inte militära dispenser eftersom bilarna såldes civilt också.
 9. Var under valpen med kamera i ett annat ärende, passade på att ta en bild på bromsljuskontakten.
 10. Hasse, jag kan mäta själv, men när jag har mätt, hur får jag tag i ett pappersfilter med dom måtten? Jag var på Biltema med tumstock och öppnade deras kartonger och mätte och det fick jag ovett för.
 11. Jo, det var ursprungstanken. Det som jag egentligen försökte fråga om i första inlägget men inte uttryckte på ett vettigt vis är att alla filterinsatser verkar säljas som reservdel till en specifik bilmodell, jag skulle vilja se vad som finns att köpa på innerdia, ytterdia och höjd. Intressanta länkar! Synd att man inte har en Cadillac.
 12. Bilden från reservdelskatalogen är det bästa jag kan åstadkomma. Det är liksom uppochnervänt jämfört med andra filter. Luft in via 84 in i ytterburken 65. Sen uppåt och ner igen i oljebaljan 66. Vidare uppåt igen i stålullsburken 67 ut i snabeln och slutligen ner i förgasaren. Jag trodde att 67 var två bitar, med en lös stålullskapsel och ett avlångt lock, men det är en hoppunktad enhet. Kanske man skulle byta stålullen till sån skumplast som motorcykelkillarna använder?
 13. Jag har kikat lite vidare i frågan. Det var inte så enkelt som jag inbillade mig. Min minnesbild var att stålullsburken låg lös inuti luftrenaren ungefär som ett pappersfilter, men så är det inte. Stålullsburken är punktsvetsad i locket, och det är synd att hugga sönder originalet så ska man göra nåt bör hela luftrenaren bytas. Hela bytestanken kommer sig av att filtret fäller trådbitar, ullen är ganska grov ca 0.3 mm, trådbitarna hamnar i oljan och kanske åker en del åt andra hållet, jag vet inte.
 14. Jag skulle vilja byta den originalgamla stålullsburken i luftrenaren på B18 med Zenith 36VN till en pappersinsats som passar i befintlig ytterburk. Försökte mäta och jämföra med filter som finns att köpa, men fick inte till det. Nån som vet vad som kan passa? Nåt i den här stilen.
 15. Militära regnumret är för TGB30/40 samma som chassinumret. Står på plåten innanför höger framdörr. Sen kontaktar man Jeanette Svanberg på tel 0921-349796 på Mifori Boden (om kontakten fortfarande gäller, var några år sen jag hade anledning) och ber om ett ursprungsbevis (eller vad det heter) som transportstyrelsen vill se.
×
×
 • Create New...