Jump to content

SBA111

Major
 • Content Count

  641
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

SBA111 last won the day on March 27

SBA111 had the most liked content!

Community Reputation

424 Excellent

About SBA111

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Location
  Södertälje

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hasse, jag kan mäta själv, men när jag har mätt, hur får jag tag i ett pappersfilter med dom måtten? Jag var på Biltema med tumstock och öppnade deras kartonger och mätte och det fick jag ovett för.
 2. Jo, det var ursprungstanken. Det som jag egentligen försökte fråga om i första inlägget men inte uttryckte på ett vettigt vis är att alla filterinsatser verkar säljas som reservdel till en specifik bilmodell, jag skulle vilja se vad som finns att köpa på innerdia, ytterdia och höjd. Intressanta länkar! Synd att man inte har en Cadillac.
 3. Bilden från reservdelskatalogen är det bästa jag kan åstadkomma. Det är liksom uppochnervänt jämfört med andra filter. Luft in via 84 in i ytterburken 65. Sen uppåt och ner igen i oljebaljan 66. Vidare uppåt igen i stålullsburken 67 ut i snabeln och slutligen ner i förgasaren. Jag trodde att 67 var två bitar, med en lös stålullskapsel och ett avlångt lock, men det är en hoppunktad enhet. Kanske man skulle byta stålullen till sån skumplast som motorcykelkillarna använder?
 4. Jag har kikat lite vidare i frågan. Det var inte så enkelt som jag inbillade mig. Min minnesbild var att stålullsburken låg lös inuti luftrenaren ungefär som ett pappersfilter, men så är det inte. Stålullsburken är punktsvetsad i locket, och det är synd att hugga sönder originalet så ska man göra nåt bör hela luftrenaren bytas. Hela bytestanken kommer sig av att filtret fäller trådbitar, ullen är ganska grov ca 0.3 mm, trådbitarna hamnar i oljan och kanske åker en del åt andra hållet, jag vet inte.
 5. Jag skulle vilja byta den originalgamla stålullsburken i luftrenaren på B18 med Zenith 36VN till en pappersinsats som passar i befintlig ytterburk. Försökte mäta och jämföra med filter som finns att köpa, men fick inte till det. Nån som vet vad som kan passa? Nåt i den här stilen.
 6. Militära regnumret är för TGB30/40 samma som chassinumret. Står på plåten innanför höger framdörr. Sen kontaktar man Jeanette Svanberg på tel 0921-349796 på Mifori Boden (om kontakten fortfarande gäller, var några år sen jag hade anledning) och ber om ett ursprungsbevis (eller vad det heter) som transportstyrelsen vill se.
 7. Det fanns en väldigt stilig dunk att köpa, jag föll direkt!
 8. Vad ska sån olja heta mera exakt? Vore kul att prova. Kollade lite löst med Google, men jag redde inte ut vad det är jag ska köpa.
 9. Bra förslag! Har en firma i grannskapet som sysslar med hydraulprylar. Ska gå och fråga dom.
 10. I alla fall är det en bra och inspirerande förlaga. Bra bilder! Man kan ju kopiera den i önskad skala. Undrar bara vad man ska ta för material till markspikarna. Det duger väl inte med vanligt blötjärn?
 11. Klistra självhäftande plast på undersidan av plexiglaset. Det kan man byta då och då när det blir mattblästrat. Billigare än att byta plexit.
 12. Ja, nu funkar nedladdningen för mig. I dag går forumet som blixten själv. Ingen seghet kan märkas.
 13. Försökte ladda ner en fil som man bara måste ha: Sorry, you aren't permitted to download this file. Terrängbil m/42 SKPF Beskrivning del 1
 14. Tysk text om saken Strömbrytaren till 50a är startknappen. M är startmotorn.
 15. Som jag kommer ihåg det så går batterierna parallellkopplade vid normal drift och laddas då bägge två till sammma slutspänning. Vid start seriekopplas batterierna till 24V och laddas då ur lika mycket bägge två. Ska se om jag kan hitta nåt Bosch-schema.
×
×
 • Create New...