Jump to content

SBA111

Major
 • Content Count

  633
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by SBA111

 1. Bra förslag! Har en firma i grannskapet som sysslar med hydraulprylar. Ska gå och fråga dom.
 2. I alla fall är det en bra och inspirerande förlaga. Bra bilder! Man kan ju kopiera den i önskad skala. Undrar bara vad man ska ta för material till markspikarna. Det duger väl inte med vanligt blötjärn?
 3. Klistra självhäftande plast på undersidan av plexiglaset. Det kan man byta då och då när det blir mattblästrat. Billigare än att byta plexit.
 4. Ja, nu funkar nedladdningen för mig. I dag går forumet som blixten själv. Ingen seghet kan märkas.
 5. Försökte ladda ner en fil som man bara måste ha: Sorry, you aren't permitted to download this file. Terrängbil m/42 SKPF Beskrivning del 1
 6. Tysk text om saken Strömbrytaren till 50a är startknappen. M är startmotorn.
 7. Som jag kommer ihåg det så går batterierna parallellkopplade vid normal drift och laddas då bägge två till sammma slutspänning. Vid start seriekopplas batterierna till 24V och laddas då ur lika mycket bägge två. Ska se om jag kan hitta nåt Bosch-schema.
 8. Kolla med Scanias museum. I värsta fall får:du åka dit och kopiera.
 9. Kanske du har en liten lageravdragare som får tag om flänsen?
 10. Jag köpte av lokala Scaniaverkstaden. Lustigt nog var dom billigast när jag kollade då för några år sen.
 11. Den här såg väl spännande ut! https://bilwebauctions.se/varauktion-samlarbilar/samlarbilar/volvo-pvpjtgb-9031-b18-580
 12. Dioderna som summerar summalarmet sitter i lådan vid passagerarens vänstra knä. Laddning, bromstryck, oljetryck, vattentemp och växellådstemp.
 13. Take a iook at this document from this forum, I think you will find information near the end. http://www.terrangbil.net/forum/index.php?/files/file/162-workshop-manual-chapter-2-to-9-compressed/
 14. Jag tar det här som en ytterligare bekräftelse på att besiktningskravet har upphört.
 15. Intressant fråga. Visste inte att det ska finnas en låda att ha där. Kan du lägga upp en bild på lådan möjligen?
 16. Nyfiken! Hur ska jag göra för att rolla med sådär bra resultat? Min 9033 skulle vilja bli fin.
 17. Vilken poäng missar jag nu? Vad är särskilt med att vara från Finland?
 18. Har du nån ritning eller bild på hålen så man vet vad man ska titta efter?
 19. Ja, och om marken lutar i sidled blir du ju ännu bredare. Jag undrar om det finns nån länsstyrelsens tillståndsgräns eller försäkringsgräns vid 3500 kg?
 20. Hur gick det med växlingsproblemet? Det är alltid intressant att få höra slutresultatet.
 21. Det kan vara värt att kolla luftförsörjningen till ventilerna. Om det är stryp där så kanske inte två sekunder från styrboxen räcker till för att fylla manövercylindern. I min erfarenhet så antingen drar en magnetvetil helt eller också drar den inte alls. Om man långsamt ökar spänningen till en ventil så händer först inget men plötsligt så drar ventilen med ett klonk. Det beror på att magnetiska motståndet i järnkretsen minskar när ankaret är draget. Spänningsfall kan ju uppstå på vägen från 15-matning --> säkring --> styrbox --> styrboxens kontaktdon --> kontaktdon i säkringsskåp --> kontaktdon vid magnetventil --> magnetventil --> jord. Din felsökningsapproach är högklassig!
 22. Nåt med bränslematningen är bra, tjuven kommer iväg en bit innan det stannar, då är det inte läge för felsökning. På bilar med tryckluftbroms kan man ha en kran till atmosfär på kompressorns ledning till tank (före backventilen) det hörs inte mycket att luften blåser ut, men kompressorn laddar inte. Parkeringsbromsen går då inte loss.
 23. Som värnpliktig hade jag behörighet som Hjtrakfö. En ovanligt omelodisk militär förkortning. Bajon1, har du inte en drivkärra också? En sån är inte så tokig i terrängen.
 24. Sebbe, gaspedalsswitchen bör kollas. KOMPLETTERANDE EDIT Gaspedalsswitchen skall var öppen vid uppsläppt gaspedal. Gaspedalsswitchen skall var sluten vid påverkad gaspedal. Att drivhjulsfrånkoppling inte går ur beror nästan alltid på att gaspedalsswitchen är sluten vid uppsläppt gaspedal.
×
×
 • Create New...