Gå till innehåll

SBA111

Major
 • Innehålls Antal

  631
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  12

Allt postat av SBA111

 1. SBA111

  Mek- och skruvartips!

  Klistra självhäftande plast på undersidan av plexiglaset. Det kan man byta då och då när det blir mattblästrat. Billigare än att byta plexit.
 2. Ja, nu funkar nedladdningen för mig. I dag går forumet som blixten själv. Ingen seghet kan märkas.
 3. Försökte ladda ner en fil som man bara måste ha: Sorry, you aren't permitted to download this file. Terrängbil m/42 SKPF Beskrivning del 1
 4. Tysk text om saken Strömbrytaren till 50a är startknappen. M är startmotorn.
 5. Som jag kommer ihåg det så går batterierna parallellkopplade vid normal drift och laddas då bägge två till sammma slutspänning. Vid start seriekopplas batterierna till 24V och laddas då ur lika mycket bägge två. Ska se om jag kan hitta nåt Bosch-schema.
 6. Kolla med Scanias museum. I värsta fall får:du åka dit och kopiera.
 7. Kanske du har en liten lageravdragare som får tag om flänsen?
 8. SBA111

  Nato uttag

  Jag köpte av lokala Scaniaverkstaden. Lustigt nog var dom billigast när jag kollade då för några år sen.
 9. Version Senaste

  419 nedladdningar

  Scania SBA111 Verkstadshandbok Kap 4
 10. Den här såg väl spännande ut! https://bilwebauctions.se/varauktion-samlarbilar/samlarbilar/volvo-pvpjtgb-9031-b18-580
 11. Dioderna som summerar summalarmet sitter i lådan vid passagerarens vänstra knä. Laddning, bromstryck, oljetryck, vattentemp och växellådstemp.
 12. Take a iook at this document from this forum, I think you will find information near the end. http://www.terrangbil.net/forum/index.php?/files/file/162-workshop-manual-chapter-2-to-9-compressed/
 13. Jag tar det här som en ytterligare bekräftelse på att besiktningskravet har upphört.
 14. SBA111

  Verktygslåda Valp

  Intressant fråga. Visste inte att det ska finnas en låda att ha där. Kan du lägga upp en bild på lådan möjligen?
 15. SBA111

  [Säljes] TGB30

  Min TGB30 är till salu. Jag har inte plats under tak längre för den och jag tycker det är synd att den ska stå ute. Står i Stockholmstrakten. Bilen är i bra skick, med en hel del reservdelar och tillbehör. Kontakta mig via PM vid intresse. Personalhytt Lilla kranen Lämmar och framstam finns löst om man vill ta av personalhytten. Engelsk och svensk verkstadshandbok i original. Original Scania CD med verkstadshandbok. Extra parallellstag i reserv. Extra förarstol (Jag tänkte byta passagerarbänken till fjädrad stol, ännu ej gjort) Alla tillbehör finns utom kedjeblocket. Diverse reservdelar, ungefär som det brukar bli. Backkamera. Ett antal nytillverkade växellådsstyrboxar medföljer, jag har kört med egen styrbox sen 2010. En original styrbox finns också. Hela tillverkningsprojektet "styrbox" med mönsterkortsunderlag och programvara kan övertas om intresse finns. En Ammunitionssläpkärra 2042 finns också, i gott skick men oregistrerad. Pris 50 000 SEK + moms
 16. SBA111

  MinÄlva

  Nyfiken! Hur ska jag göra för att rolla med sådär bra resultat? Min 9033 skulle vilja bli fin.
 17. SBA111

  Vad har ni gjort idag då?

  Vilken poäng missar jag nu? Vad är särskilt med att vara från Finland?
 18. SBA111

  BV 206 Topplock

  Har du nån ritning eller bild på hålen så man vet vad man ska titta efter?
 19. Ja, och om marken lutar i sidled blir du ju ännu bredare. Jag undrar om det finns nån länsstyrelsens tillståndsgräns eller försäkringsgräns vid 3500 kg?
 20. Hur gick det med växlingsproblemet? Det är alltid intressant att få höra slutresultatet.
 21. Det kan vara värt att kolla luftförsörjningen till ventilerna. Om det är stryp där så kanske inte två sekunder från styrboxen räcker till för att fylla manövercylindern. I min erfarenhet så antingen drar en magnetvetil helt eller också drar den inte alls. Om man långsamt ökar spänningen till en ventil så händer först inget men plötsligt så drar ventilen med ett klonk. Det beror på att magnetiska motståndet i järnkretsen minskar när ankaret är draget. Spänningsfall kan ju uppstå på vägen från 15-matning --> säkring --> styrbox --> styrboxens kontaktdon --> kontaktdon i säkringsskåp --> kontaktdon vid magnetventil --> magnetventil --> jord. Din felsökningsapproach är högklassig!
 22. SBA111

  TGB och stöldrisk.

  Nåt med bränslematningen är bra, tjuven kommer iväg en bit innan det stannar, då är det inte läge för felsökning. På bilar med tryckluftbroms kan man ha en kran till atmosfär på kompressorns ledning till tank (före backventilen) det hörs inte mycket att luften blåser ut, men kompressorn laddar inte. Parkeringsbromsen går då inte loss.
 23. SBA111

  Traktorer i kronans tjänst

  Som värnpliktig hade jag behörighet som Hjtrakfö. En ovanligt omelodisk militär förkortning. Bajon1, har du inte en drivkärra också? En sån är inte så tokig i terrängen.
 24. Sebbe, gaspedalsswitchen bör kollas. KOMPLETTERANDE EDIT Gaspedalsswitchen skall var öppen vid uppsläppt gaspedal. Gaspedalsswitchen skall var sluten vid påverkad gaspedal. Att drivhjulsfrånkoppling inte går ur beror nästan alltid på att gaspedalsswitchen är sluten vid uppsläppt gaspedal.
×