Gå till innehåll

spanings11

Korpral
  • Innehålls Antal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    4

Allt postat av spanings11

  1. Reg nummer på bilarna , jag undrar om numren är nån form av beteckning på varianter.
  2. Jag har äntligen haft tid att kolla , och bilen tvär dör när jag testar.
  3. Hej igen, en av "mina" 30 bilar (hemvärnet) har en krånglig automatlåda. När jag kör växlar den utan problem men den gör bara ca 55 km/h vid 2500 varv. Det känns som att den saknar ett växelläge. Tekniker har kollat och hittar inget fel, vad tror ni?
  4. Hej , jag undrsr om nån har mnr till tgb 40s lyftkätting. Nummret ska finnas i fordobspär.en.
  5. spanings11

    Gammal kämpe

    Hittad i Roslagen.
  6. Fixat! Var bara att dra och vicka lite så kom den o- ringen var två delad så inga problem att gå bort den. Sates enkekt tillbaka ich det verkar tät.
  7. Tack för all hjälp, den är nu beställd. Jag åteekommee med resultat.
  8. Vi har en repsats från 1991 så det är nog ingen risk för några moderna varianter. Ska jag dra det jag kallar "pluggen" rakt ner o h på den montera o ringen?
  9. Hej, på 13 bilen så forsade det bensin från den bakre förgasaren. Läckan var vid en svart "plugg" på undersidan, det läckte närmotorn var igång och försvann när motorn stängdes av. Några ideer om vad som pajat och hur det fixas.
  10. Hur menar du balken mot taket? I taket är ett "rör" fast skruvat . Röret har dels en klack i botten som passar mot lavettens urfräsning, detta för att få lavetten i rätt riktning dessutom finns en liten spärr som alltid rostar fast ,den låser i höjd. Lavetten räknas nog som vapenmatriel så den är nog svår att få tag på oxh kanske olaglig att ha.
  11. Hej, jag såg en svart tgb 40 med oranga kofångare här om sistens . Nån på forumet?
  12. God morgon jag letar efter maskeringsparasoller hela eller defekta nån som har nåt liggandes? Per J
  13. Hej, jag undrar vad det är för däck på snöslungan som flygvapnet hade.
  14. Hej är det någon som vet varför reservhjulet sitter olika på 30-40 bilarna? Är det för att kunna fälla hytten? Furirjönsson.
  15. Hej, på " min" 40 bil så glider den ena "leden" på kranen ut en bit på förarsidan efter att kranen fällts ihop efter en tid. Ingen har kunnat förklara varför, kan forumet? Dessutom så ligger det ett rör i verkrygssatsen . Detta rör är ca 30 cm och påminner om ett bromsrör, vad är det till för? Per Jönsson
×
×
  • Skapa nytt...