Gå till innehåll

MrX

Sergeant
  • Innehålls Antal

    102
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    1

Forum Inlägg postade av MrX

  1. Min hastighetsmätare funkar, men inte trippen. Har varit så sen jag köpte bilen. Tog tag i det för ett par år sen och hittade genom nåt forum en kille i Leksand. Han skulle tydligen vara nån sorts guru när det gäller mekaniska hastighetsmätare. Pratade med honom och jorå han trodde han kunde fixa det. Minns inte riktigt, men har för mig att det skulle kosta nånstans runt ett par tusen. Hade inte pengar just då och sen kom en massa annat i vägen.

     

    Minns som sagt inte hur jag hittade honom och har tappat bort numret, men en googling gav det här och det är nog inte helt otroligt att det kan va samma.

     

    https://www.instrumentjige.se/kontakt/

     

    Har dåligt med cash nu oxå så jag får vänta, men kolla och skriv gärna hur det gick så man vet för framtiden.

     

    Mvh Jonas

    • Like 1
  2. Bilen är utlånad för tillfället, men jag ska mäta avståndet till styrstaget så fort jag får hem den David. Har ju lovat att jag ska bidra med den eventuella kunskap jag samlat på mig i den här frågan. Han som hjälpt mig är en kompis som har en Däckpartnerverkstad. Efter att ha pratat med honom är det här vad jag kan bidra med. Har klippt och klistrat eftersom jag redan svarat på detta i FB gruppen. Om någon har mer specifika frågor får ni komma med dom, så får jag vidarebefordra dom till min ``expert´´

     

    ``Om jag fattat rätt är det såhär. Den fälg jag har är en 22,5 11,75 bred och bultcirkel 10/335 och har ett ET på 120. Den passar bl.a Volvo, DAF, MAN o Merca. Det är alltså typ den vanligaste lastbilsfälgen. Scania har ett ET på 130 så dom funkar inte. Fälgen har ``plana´´ hål, men det funkar med originalmuttrarna. Det finns även fälgar med konade hål, men dessa är för släp/högre belastning och är därför dyrare. När vi kollade ut mina fälgar fanns det även en som var 14 bred har jag för mig. Den hade passat bättre till mina däck, men vi vågade inte chansa på att det funkade med allt annat. Tycker det blev riktigt bra med 11,75 så ångrar det inte. Det finns ett artikelnummer för mina fälgar, men det är i Däckpartners system, så det är bara till hjälp om man tänkt köpa dom där. Vilket jag iofs absolut tycker man kan göra 1f642.png:-) Hoppas det här var till någon hjälp

    • Like 2
  3. När jag köpte bilen var min plan att måla den ``panzergrau´´ men sen började jag köra lite studenter och märkte att kidsen tycker det är ganska coolt med kamouflage. Så den får fortsätta vara det. Dels var den lite sleten när jag köpte den och sen har jag kapat ner plåtlämmarna samt fixat om lite. Därför tänkte jag i mån av tid försöka måla den en omgång i vår.

     

    Det kamomönster som är på den nu känns lite ``freestyle:at´´ och när man ändå ska ge sig på att skärpa till linjerna så vill man ju som vän av ordning att det ska bli helt rätt.

     

    Jobbar på en civil båt, men har en gång i tiden fått se en plan för kamouflagemålning av den i händelse av krig och tänker att det därför bör finnas någon sorts standard för kamomålningen av våra bilar också. Nu har jag letat en del, men inte hittat något. Är det kanske så enkelt att det finns bland dokumenten här på sidan? Om det överhuvudtaget finns? Tacksam för alla tips och hjälp jag kan få  :ph34r:

    • Like 1
  4. Hallå!

     

    Det finns ju en eller två trådar om växling på det här forumet. Har läst en hel del av dom, men inte stött på det ``fel´´ jag upplever.

     

    Som rubriken säger vill min 30:a inte växla när den ej är varmkörd. Dvs oavsett temp o väderlek startar den fint. Men ger jag mig iväg för snabbt efter start vägrar den växla. Har varit o pillat på gaspedalsbrytaren, men det gör ingen skillnad. Kör jag på ``ettan´´ ett par min så kommer den igång, och går sen hur fint som helst. 

     

    Om jag däremot låter den stå och gå ca fem-tio min efter start, så växlar den fint redan från början när jag ger mig iväg. Oljenivån verkar ok. Har pejlat med motor igång vilket jag tror är rätt sätt.

     

    Är det här helt normalt eller är det nåt knas? I så fall vet nån vad?

    • Like 1
  5. Shysst! Var hämtade du dom Johan? Elmion, jag har kollat på andra märken också, men tycker inte dom är lika ``biffiga´´ Som XZL. Bl.a föreslog Vrakking BF Goodrich ST565 nya för 495 euro st som alternativ. Tyckte dock dom såg lite trista ut. Vad var det för nåt du tänkte på? Dom ska ju gå att åka vettigt med på asfalt också.

  6. Halloj!

     

    Tänkte väcka liv i den här tråden igen eftersom jag börjat kolla på alternativ till mina något torrspruckna däck. Jag kör ju som jag nämnt tidigare på Super single 22,5 fälgar. Har kollat runt efter ett gäng Michelin XZL 445/65R22,5, men dom jag hittat har varit ganska så dyra.

     

    Har läst igenom tråden en gång till nu och kan ha missat nåt, men KAT1 fälgarna vad är det för diameter på dom? Fick först intrycket att det var som original (26?) men ser ju på bilderna att dom ser ganska små ut. Skymtade dessutom R20 på nån bild...

     

    Inte kan dom väl va 20? Jag funderar såklart på om det går att hitta enbart shyssta däck nånstans som skulle passa på mina 22,5 fälgar

     

    Om inte vore det ju ett prisvärt alternativ att köpa en omgång fälg/däck likt de Björn fixat fram tidigare. I så fall uppstår ju frågan, finns det fler intressenter? Då Björn så vitt jag vet inte har någon bil längre kanske han inte är supersugen på att rodda det hela heller? 

     

    Många frågor. Nån som sitter på några svar?  :ph34r:

  7. Samma här. Hela gaveln borta, vilket uppmärksammades av Lars (SBA111) sist han var o kröp under min bil. Hade så mycket kvar runt kanterna så jag lyckades klippa till en plåtbit och svetsa dit, men det var värre med sidan. Där var lite småhål som visade sig va många större hål efter en vända med stålborsten. Hjälpligt lagat för tillfället, men kommer nog snart behöva ny ljuddämpare.

     

    Bra tips på var man hittar en sådan till ett rimligt pris mottages tacksamt. Tror inte plåten i min orkar så länge till  :(

×
×
  • Skapa nytt...