Gå till innehåll

Bajon1

Fänrik
  • Innehålls Antal

    158
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    9

Allt postat av Bajon1

  1. M5138-311020-1 TGB 311B BROMSUTTAG TYP DUO MATIC FRAM OCH BAK MED HÅL FÖR LASTKRAN 1,5 TONMETER. Är i stort sett det som skiljer på B-modellen.
  2. "Glufs-Glufs". Prototypminröjare byggd på Strv 103C.
  3. Vet inte om du fått nån lösning på problemet, men har du kollat så att choken funkar? Har haft det problemet på vår 206:a, och den var väldigt svårstartad. Man fick köra en bra stund innan den startade. Men efter fix med choken, så startade den betydligt lättare.
  4. Originalhjulen som sitter på vår Radiolänkkärra.
  5. Berörd medlem kan nu av någon anledning logga in igen. Vet inte riktigt vad som har hänt för att det nu skall funka. Enda jag vet som hänt är att min webbläsare uppdaterat på eget bevåg. Kan ju vara det som löst problemet. Edit: Kommer bara in om jag går via ett sökresultat på google, typ sökning på Elverkskärra. Försöker jag gå in via bokmärkt adress https://www.terrangbil.net/forum, så får jag samma gamla meddelande igen. Edit 2: Tydligen var det adressen i bokmärket som var boven. Adressen ovan funkar inte utan måste vara https://terrangbil.net/forum
  6. Är så original på alla tg-bilar. Man skall inte kunna låsa sig ute från bilarna genom att låsa med handtagen.
  7. 1314 är sjuktransportterrängbil. 1315 är ambulansterrängbil och har skena för bår på golvet i skåpet.
  8. Hade liknande problem med elverket i min Verkstadskärra 2. Gick klockrent i ca 30 min, sedan tvärdog det. Var lögn i helvete att få igång det tills det hade stått och svalnat helt i ett antal timmar. Visade sig att det var tändmagneten som la av när den blev varm. Byggde om till vanligt tändsystem och problemet var löst.
  9. Det är skönt att höra att den är i bra skick fortfarande Fortfarande i militärt originalutförande?
  10. Va inte så kvicka med att slänga skit bara för att det är Biltema. Har kört med Biltemas batterier i många år nu utan problem. Både i fordon som går varje dag och fordon som startas kanske en gång i månaden. Mina äldsta är 11+ år gamla och funkar precis lika bra som när dom var nya.
  11. Har inte testat dessa färgkoder själv, men det hade varit bra att få veta hur mycket matteringsmedel där ska vara i. Där står bara "matt", och matt i det civila är en glans på ca 10 om jag inte minns fel. När det gäller de militära färgerna för mönstermålning så är den betydligt mattare. Om jag inte minns fel vid uppmätning vi gjorde av försvarets original så hade den en glans på 0.5 eller nått liknande.
  12. En Luformotagare MT920 och vanligtvis en Ra145/146 är vad där brukade sitta i en vanlig 11-bil.
  13. Hur är mönsterdjupet på pildäcken?
  14. Kan ju ligga nått i det. När jag kollade CO på 11-bilen för skojs skull vid en besiktning för några år sedan låg den på 5,4 och den går kanon.
  15. Vill bara påpeka att det är ingen 1314 ni köpt utan en 1315
  16. Besiktigade min 1314A efter att reglerna trätt i kraft. Hade 0.5 i CO, så där var inte mycket att klaga på
  17. -77:a = 41 år gammal dvs veteranfordon dvs inget avgasprov. Eller?
  18. 6,6 liter milen??? Hade det inte varit billigare att ta M6:an ner till Fagerhult
  19. Ska nog gå att göra ett undantag för det, men bara för att det är du
×
×
  • Skapa nytt...