Gå till innehåll

Mikael S

Sergeant
  • Innehålls Antal

    91
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    4

Mikael S senast vann den dag 28 Mars 2014

Mikael S hade det mest gillade innehållet!

Om Mikael S

Profile Information

  • Hemort
    Laholm

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

Mikael S's Achievements

Member

Member (1/1)

83

Anseende bland gemenskapen

  1. Mikael S

    Dodge WC 51

    Tråkigt att du blivit lurad. Ja. Det är mycket snack om dom att det inte skickas saker. Jag beställer ifrån Armyparts4u (nl) Jeepest (fr) Dallas autoparts (UK) Staman (nl)
  2. Mikael S

    Dodge WC 51

    Finns helt nya kabelstammar att köpa. Inte så himla dyra. 2000-3500kr helt komplett till Dodge WC, får du det rätta utseendet på alla kablar.
  3. Mikael S

    Dodge WC 51

    Blå/grå färg är US Navy. Kul!
  4. Mikael S

    Dodge WC 51

    Hej Grattis till köpet. Jo Tom har rätt. Du kan ställa av den hur länge du vill så länge du betalar registerhållnings avgiften. Sen när du vill köra eller renoverat klart är det bara stall på den o köra (minimum trafikförsäkring givetvis) En gång besiktad = alltid besiktad. Vill du ha rätt mönster på däcken så får du åka utomlands o handla eller prata med Roger på Classicjeepparts. Han kan ta in med rätt mönster till dig, men det är beställningsvara. Din årsmodell ska du ta med en nypa salt. För att du ska veta måste du kolla chassi nr. Har den gått i svenska eller norska försvaret så kan det vara allt mellan 1942-1945 i årsmodell. Man tog ett papper på en Dodge. Just den råkade vara 1942 års mod, o sen skrev man ut alla dodgar på samma vis. Har haft dodgar som är 1945 men är 1942 i papperet. Det är jätte vanligt! Dock ser ditt flak ut att vara av den tidiga modellen. dvs mellan 1942-1943. (litet tanklock) Många bilar var isärplockade i högar efter kriget o då kunde det blandas hejvilt med delar dock.. Samma som jeepar, kan vara Ford GPW ram på Willys identitet mm. Ta lite fler bilder, Invändigt, öglorna som håller snörena till kapellet och i motor utrymmet så är det lättare att hjälpa dig med årsmodellen om du inte vill skriva ditt chassi nr. MVH Micke (själv utnämnd expert på ww2 dodgar...)
  5. Troligtvis saker som kommit med allt annat som skickats till Norge ibörjan av 50talet.
  6. Ja.. Det ser ut som något Norska försvaret byggt själva. Inget i mina böcker som är nära.
  7. Ring mig om du vill. Tror jag kan ha en tanke... 0703630234 ///Micke
  8. Jaha då får man väl säga att den är "klar"... En före bild:
  9. Missa inte Här är ditt liv kl10 idag! Det är en repris ifrån 1981 när Gösta Wollin är med, mannen som tog hit Sveriges första willys jeep! Repris på lördag och söndag för oss som inte har tid idag. Går i svt 1
  10. Lite elarbete. Köpte nytt elsystem till den för ett par år sedan.. Nytt o fint! Mer "nya" delar... Nästan synd o öppna dom... Schabloner.. Mycket maskering för färgen jag målar med dammar som F** Alla markeringar har jag försökt göra så nära som originalet som möjligt.. Dock hade jag viljat ha stjärnan liiite större... Förbands nr finns inte på några bilder då den troligt vis blev "avmilitariserad" när den lämnade armen. Huv nr finns tydligt på original bilder dock. Förbands nr är taget ifrån Gösta Wollins sista placering inom 82ariborne.
  11. Man ser dock inte övriga militära fordon om man inte är inloggad. Vill vi ha fler folk som kommer hit borde den kanske vara öppen som allt annat att titta på oinloggad?
  12. Börjar nästan likna något....
  13. Full fart i verkstaden idag! Lite små pill med kardaner mm innan karossen ska på... Satte på hjulen för att det är enklare att flytta chassit än att skuffarunt karossen hängandes i motorlyften... Påväg till chassi igen efter 6månader... Någorlunda på sin plats..
  14. Lite nyinköpta delar som behövdes.. Frun inte lika lycklig när dom legat ett par veckor på vardagsrums golvet... Ny däck Firestone 4st o ett original däck ifrån ww2 som blir reservdäck. Lite mer blästring o grundmålning av detaljer...
×
×
  • Skapa nytt...