Jump to content

Jonas9033

Korpral
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Jonas9033 last won the day on November 7 2017

Jonas9033 had the most liked content!

Community Reputation

8 Neutral

About Jonas9033

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Location
  Örebro

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Stort tack, det kan bli användbart! Ärendet går ut den 15/1 så jag får förmodligen öppna ett nytt, men men, skam den som ger sig
 2. Är tacksam för alla tips. Riksarkivet har jag dock redan kollat samt bifogat svaret med ansökan.
 3. Typskylt osv finns ju, jag vet även (ungefär) vart den rullat, det verkar dock stört omöjligt att hitta den i ett register någonstans.
 4. Jaha, nu har jag pratat med nånstans mellan 50 och 100 personer angående mitt släp. Transportstyrelsen vill ha -Yttrande/medgivande till registrering från Civilförsvarsföreningen som tidigare brukat fordonet. Ingen vet någonting. Hjälp mig, HUR BAR NI ER ÅT?
 5. Jag bytte på min. Satte en burk från Biltema, minns inte vilken nån "volvohistoria" har jag för mig, direkt på grenröret sedan en böj som kapades för att komma ut ur hålet på höger sida. Modifierade en av biltemas upphägningar och bultade i golvet. På besiktningen mättes det men som eile skriver så bryr dom sig inte om resultatet på dessa gamla bilar. Visserligen är min en 69a och det kan ju vara andra regler för en 81a.
 6. Nu behöver jag er hjälp igen. Vad är måttet på lastytan på släpet? Jag har inte hämtat mitt än. Hittar bara Lastutrymmets längd 1800 mm
 7. Jag förstår! Det skiljer nog inte nämnvärt i landet, det är nog jag som är felunderrättad och måste väl medge att jag inte kollat upp det själv utan gått på det jag "hört". Då du är mitt uppe i det så litar jag helt klart på det du säger om 2000 för reg! Ja, det sticker ju gärna iväg när man väl sätter igång 😊 Har en förmåga att vara lite väl positiv kring hur mycket saker och ting ska bli att kosta till min sambos stora förtret.
 8. Ger mig på ett försök att posta en bild. Då behöver jag inte känna mig som en idiot som betalade 2000:- för det här iallafall, däcken är nya. Vad är det som kostar i samband med registrering? Jag känner till 600:- för ursprungskontroll samt nån tusenlapp vid registreringsbesiktningen. Tillkommer det mer?
 9. Jag håller mina tummar! När är det dags? Vågar du säga något om ett rimligt pris?
 10. Mycket fina släp här måste jag säga! 👠De gör ju att jag blir oerhört sugen på ett tranellsläp att hänga efter valpen. Frågan till er experter på området blir ju då vad ett CF-släp i ok men använt skick är värt. Efter att ha läst trådarna här verkar man kunna regga släpen från civilförsvaret om man är beredd att skriva lite papper och vara ihärdig. Har jag rätt?
 11. Låter som det gick precis så smidigt som man vill att det ska gå! Är det OK om jag använder din bil som exempel om de blir så att jag ger mig på en besiktning?
 12. Där ser man! Det låter ju precis som det jag vill åstadkomma. Egentillverkad kula sitter redan där från tidigare ägare. Är det en sådan militär krok som brukar sitta på valpen du också har? Hur gick du till väga vid regbesiktningen? Edit: nu såg jag bilden också, stiligt ðŸ‘
 13. Den nya regeln som gör att man inte behöver regbesikta känner jag till då jag monterade ett drag på min V70 förra sommaren, tyvärr gäller det bara de fordon som är EU-typgodkända (vad det nu kan innebära) vilket valpen tyvärr inte är. Det landar väl på hur feg jag är gissar jag 😊
 14. Det står bara kula på den. Jag tror nog kanske det är en del missuppfattningar kring den där kroken, sen tycker väl iofs jag att det borde duga civilt om den duger militärt. Men tyvärr tycker man ju inte alltid lika som lag och regel stadgarna. Jag vill gärna ha kroken men har nyss besiktigad valpen för vad jag tror och hoppas är sista gången och vill inte gärna ge någon nån anledning att få in mig på bilprovningen igen.
 15. Nja, jag blir inte riktigt klok på det där. På min står inget om krok och jag ringde en sådan där besiktningsingenjör (eller vad det heter) för att fråga om det gick att regga med både krok och kula. Han sa att det skulle gå men att kroken bara fick användas för bogsering i det civila.
×
×
 • Create New...