Gå till innehåll

Jonas9033

Korpral
  • Innehålls Antal

    21
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    2

Allt postat av Jonas9033

  1. Stort tack, det kan bli användbart! Ärendet går ut den 15/1 så jag får förmodligen öppna ett nytt, men men, skam den som ger sig
  2. Är tacksam för alla tips. Riksarkivet har jag dock redan kollat samt bifogat svaret med ansökan.
  3. Typskylt osv finns ju, jag vet även (ungefär) vart den rullat, det verkar dock stört omöjligt att hitta den i ett register någonstans.
  4. Jaha, nu har jag pratat med nånstans mellan 50 och 100 personer angående mitt släp. Transportstyrelsen vill ha -Yttrande/medgivande till registrering från Civilförsvarsföreningen som tidigare brukat fordonet. Ingen vet någonting. Hjälp mig, HUR BAR NI ER ÅT?
  5. Jag bytte på min. Satte en burk från Biltema, minns inte vilken nån "volvohistoria" har jag för mig, direkt på grenröret sedan en böj som kapades för att komma ut ur hålet på höger sida. Modifierade en av biltemas upphägningar och bultade i golvet. På besiktningen mättes det men som eile skriver så bryr dom sig inte om resultatet på dessa gamla bilar. Visserligen är min en 69a och det kan ju vara andra regler för en 81a.
  6. Nu behöver jag er hjälp igen. Vad är måttet på lastytan på släpet? Jag har inte hämtat mitt än. Hittar bara Lastutrymmets längd 1800 mm
  7. Jag förstår! Det skiljer nog inte nämnvärt i landet, det är nog jag som är felunderrättad och måste väl medge att jag inte kollat upp det själv utan gått på det jag "hört". Då du är mitt uppe i det så litar jag helt klart på det du säger om 2000 för reg! Ja, det sticker ju gärna iväg när man väl sätter igång 😊 Har en förmåga att vara lite väl positiv kring hur mycket saker och ting ska bli att kosta till min sambos stora förtret.
  8. Ger mig på ett försök att posta en bild. Då behöver jag inte känna mig som en idiot som betalade 2000:- för det här iallafall, däcken är nya. Vad är det som kostar i samband med registrering? Jag känner till 600:- för ursprungskontroll samt nån tusenlapp vid registreringsbesiktningen. Tillkommer det mer?
  9. Jag håller mina tummar! När är det dags? Vågar du säga något om ett rimligt pris?
  10. Mycket fina släp här måste jag säga! 👠De gör ju att jag blir oerhört sugen på ett tranellsläp att hänga efter valpen. Frågan till er experter på området blir ju då vad ett CF-släp i ok men använt skick är värt. Efter att ha läst trådarna här verkar man kunna regga släpen från civilförsvaret om man är beredd att skriva lite papper och vara ihärdig. Har jag rätt?
  11. Låter som det gick precis så smidigt som man vill att det ska gå! Är det OK om jag använder din bil som exempel om de blir så att jag ger mig på en besiktning?
  12. Där ser man! Det låter ju precis som det jag vill åstadkomma. Egentillverkad kula sitter redan där från tidigare ägare. Är det en sådan militär krok som brukar sitta på valpen du också har? Hur gick du till väga vid regbesiktningen? Edit: nu såg jag bilden också, stiligt ðŸ‘
  13. Den nya regeln som gör att man inte behöver regbesikta känner jag till då jag monterade ett drag på min V70 förra sommaren, tyvärr gäller det bara de fordon som är EU-typgodkända (vad det nu kan innebära) vilket valpen tyvärr inte är. Det landar väl på hur feg jag är gissar jag 😊
  14. Det står bara kula på den. Jag tror nog kanske det är en del missuppfattningar kring den där kroken, sen tycker väl iofs jag att det borde duga civilt om den duger militärt. Men tyvärr tycker man ju inte alltid lika som lag och regel stadgarna. Jag vill gärna ha kroken men har nyss besiktigad valpen för vad jag tror och hoppas är sista gången och vill inte gärna ge någon nån anledning att få in mig på bilprovningen igen.
  15. Nja, jag blir inte riktigt klok på det där. På min står inget om krok och jag ringde en sådan där besiktningsingenjör (eller vad det heter) för att fråga om det gick att regga med både krok och kula. Han sa att det skulle gå men att kroken bara fick användas för bogsering i det civila.
  16. Finns det någon möjlighet att ha valpen registrerad med både orginalkroken och 50-kula?
  17. Stort tack! Det var nog mest det där med "kalibern" jag var på jakt efter även om den första texten var underhållande även den ☺ Hur ser det ut med lager nu för tiden? För några år sedan beställdes timken-lager från Kina till ett långt mycket lägre pris ön skf. Finns det något liknande alternativ idag? Dom länkarna jag hittat i forumtrådar är döda.
  18. Vilket yttermått får det vara på hylsan för att den ska få plats? Fick nedslag på hjullagren på besiktningen. Ska lägga en beställning på en hylsa men behöver behöver uppge hur mycket den ska svarvas.
  19. Systemet är luftat. Bromsarna drar åt höger och ibland hugger dom till som om att man plötsligt trycker till allt vad man har på pedalen, det är så pass att om man inte skulle vara beredd på att ta tag ORDENTLIGT i ratten så skulle valpen hamna i diket. Det kommer när man t.ex bromsar sig ner för en backe och inte trycker allt för hårt på pedalen. Det känns som att det är höger fram som hugger. Vad göra? Jonas
  20. Hej! Jag är nybliven valpägare och har blivit medlem här för det tycks finnas en stor portion kunskap som man gärna delar med sig av. Då det är något jag själv saknar så får jag säkert anledning att återkomma. Nu till min fråga. En bekant har ett sånt där skjutbart fönster som sitter bak i skåpet på valpen. Detta får jag köpa och han bad mig ta reda på vilket pris som är rimligt. Det ligger i kartong och har aldrig varit monterat. Hur mycket borde jag betala? Med vänlig hälsning Jonas
×
×
  • Skapa nytt...