Gå till innehåll

fremar

Korpral
  • Innehålls Antal

    13
  • Gick med

  • Besökte senast

Om fremar

  • Födelsedag 1976-05-28

Senaste besökare till profilen

442 profilvisningar

fremar's Achievements

Member

Member (1/1)

3

Anseende bland gemenskapen

  1. Mig veterligen så hade inte suggorna någon likriktare utan man körde direkt på bilens batterier med motorn på förhöjd tomgång.
  2. Gratulerar till fyndet. Ser ut att vara en riktigt fin bil. Någorlunda original inuti med radiobord och kablage osv?
  3. Den konstruktiva maxhastigheten är som tidigare nämnts 75 km/h vid max tillåtet varvtal. Troligtvis är max tillåtet varvtal satt med en viss säkerhetsgräns för att motorerna skulle hålla längre. Jag kan utan problem få upp min 935 i 80-85 km/h, dvs varvtalsbegränsaren bör vara uppskruvad för högre maxvarv. Den går ju säkert inte billigt och är inte jättebekväm att köra vid dom hastigheterna, men det går. 70-75 km/h är absolut inga problem, där är det helt okej att köra och enligt mina beräkningar ligger den på strax över 2 liter/mil där. Precis som 54ekstrom säger så är ju 935 en betydligt tyngre bil så med en 912 borde det gå både billigare och bättre att hålla 70-75 km/h.
  4. Japp.. Just den kulören är det.
  5. Själv har jag alltid för vana att slå 2 liter E85 i tanken när jag ska in och visa upp gamla bilar, det sänker co-halten ordentligt. Dock är, som framkommit tidigare, bilen i fråga undantagen från kraven på avgasrening. Så det är bara till att be dom stryka den tvåan.
  6. Är det så enkelt som att armèn hade kärra 2 och marinen samt en del ka-förband hade kärra 2B?
  7. Sven, Du kan väl köra upp med din 9033:a även om det inte blir kolonnkörning? Kunde vara väldigt trevligt om det dyker upp lite fler orginalfordon.
  8. Ja, dock kan det kanske bli riktig ärtsoppa, tillagad på fältmässigt vis i kokkärran. Beror ju lite på vilket humör kockis är på... //MARTIN
  9. Jag dyker upp med 13-bil och kokkärra 112. //MARTIN
  10. Jag håller med, lite bilder är alltid trevligt. Tror alla på forumet ser fram emot lite bilder. //MARTIN
  11. Riktigt trevlig film.. O det gick i lagstadgade 30 km/h på vägen dit? Bajon1 pratade om att hjullyft när vi var ute med vår kokkärra. Gick väl ungefär i lagstadgad hastighet då, givetvis plus moms o alla andra avgifter.. //MARTIN
×
×
  • Skapa nytt...