Gå till innehåll

Göran

Korpral
  • Innehålls Antal

    13
  • Gick med

  • Besökte senast

Om Göran

  • Födelsedag 1951-11-27

Profile Information

  • Hemort
    Salbohed

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

Göran's Achievements

Member

Member (1/1)

19

Anseende bland gemenskapen

  1. Säljer dessa framfjädrar då jag just (äntligen) bytt till de nya jag haft legat i flera år. Utbytet har alltså inte skett för att de gamla är slut! Jag ska i dagarna mäta hur mycket högre bilen blev med de nya, men det är nog marginellt. Svar via PM
  2. Jaha! Då har jag testat att justera förgasarna. Startade med att justera ner munstyckena enligt tolken. Där skulle motorn gå med fet blandning står det i boken. Sedan lånade jag ett extra justeringsverktyg att skruva in i botten på förgasaren så nu hade jag en i varje förgasare. Sedan skulle man, efter varmkörning, justera upp munstycket tills motorn börjar sjunka lite i tomgången. Utan co-mätare eller varvräknare kom jag snart bort och det slutade med att jag skruvat upp för mycket!!! Nu bölade motorn direkt vid gaspådrag :-( Äsch! Det slutade med att jag mätte hur mycket tolken pressade ner munstycket, tror det var 1.8mm! Bestämde mig för att sätta munstycket på 0.8mm under bryggan i båda förgasarna. Detta skulle då motsvara att ha pressat upp munstycket 1.0mm från tolkens grundinställning. Det otroliga i detta är att motorn går bra nu!!! Behöver choke någon minut efter kallstart men går i övrigt bra. Kan känna att den går lite snålt under varmkörningsperioden men sedan går den så lugnt och fint. Skulle vara intressant att höra någon kunnig kommentera detta. Har nu tankat fullt och läst av km-mätare och ser med spänning fram emot förbrukningen vid nästa tankning.
  3. Då har jag monterat min spänningsreducerare för belysning till draget. Blev en kylig/stel historia då det var 4-5° och korta snöbyar och jag jobbade utomhus. Får väl skylla mig själv som väljer en sådan dag. Jag valde att helt kapa den grova kabelhärva som går till dragets originalkontakt (vilken jag bytte för ngt år sedan). Sedan valde jag ut de kablar jag har behov av och isolerade resten (härvan innehåller ju 12ledare). Härvan var jäkligt stel att jobba med i denna temp men det blev bra till slut. Har limmat (och bandat) en kopplingsdosa, med skruvplintar, mot ramen (ville inte borra). Drog sedan upp kabeln med elektronikdosan i bakluckan och sedan tillbaka till draget. Svetsade dit ett fäste och så var det klart :-)! Fick en smärre chock när jag mätte med spänningsprovare och hade 24V i uttaget. Blev lugnare när jag testade med en glödlampa då jag tänkte att systemet behövde lite motstånd och det såg bra ut. Har testat med bilsläpkärran och det ser ut att lysa med rätt styrka. Känner mig nöjd med monteringen och ser fram emot att köra med mina olika släp. End of story!
  4. Hej! Har nu beställt en sådan spänningsreducerare av typen som Johan skrev om. Blir nog bäst för mitt behov. Köpte från Conrad o kommer om några dagar. Hur infogar man tex ett foto i denna ruta? Hittar inte "gemet"
  5. Ok får leta på någon som är bra på detta! 11an går fint annars, den går och "puffar" lite i avgasröret på tomgång och verkar inte gå helt rent förrän den är helt varm!?. Är dock varvvillig och spinner fint när man drar på. Kanske står tändningen lite fel trots tidigare koll. Ska man fortfarande hålla 10° före?
  6. Nu rullar 11an igen. Allt verkar fungera nu!! Körde ned skotern till sjön igår (lastad på specialbyggt släp) och deltog i årets angeltävling i kanonväder. Molnfri himmel hela dagen.Nu återstår tändinställn. och lite justering. Fantastisk känsla att dra iväg med ekipaget 06.00. Ska oxå bli intressant att se om reparationen förbättrar bränsleförbrukningen.
  7. Tack för erbjudandet, har dock lämnat toppen till en kille som planslipar. Återstår att se resultatet. Hoppas få tillbaka den måndag kväll. Blir det bra tänte jag slipa in ventilerna när jag är igång:-)
  8. Oj så långt tänkte jag aldrig! Har dock rivit toppen och med rätskiva konstaterat att den behöver planslipas. Efter att ha synat packningen och utseende i förbränningsrummen kan jag nog konstatera att jobbet inte är bortkastat. 2&4ans cyl verkar inte ha jobbat!? Fortsättning följer.
  9. Har en längre tid hör "gurglande" ljud från expansionskärlet då jag stängt av motorn. Ljudet har ökat med tiden så jag började kolla lite extra. Skulle fylla på kylvatten och märkte ett kraftfullt övertryck trots att bilen stått drygt ett dygn. Kände också en doft som påminde om "gammal bensin i tanken på en moppe som stått". Bilen kokade lätt dagen innan! Utgår från att det är toppackningen. Någon kunnig som har åsikt om detta? / Göran
  10. Trevligt med så många tankar i detta och tack ska ni ha :-) Då det låter svårt med alla motstånd så fastnar jag för Johan´s förslag om "dosan med kablar" via länken, då slipper man den långa "struten" i uttaget som modellerna från Conrad säljer. Och jag ska testa med 24V lampor som matas med 12V. Och på frågan om det är mina släp alla jag nämnde så kan jag berätta att min hustru också undrar ha ha:-)
  11. Ok. Mitt "problem" är att jag har behov av att (ibland) köra med personbilskärra - 2st olika båttrailer (hembygd o köpt) - Liten traktorkärra och nybyggd kärra för transport av tex skoter (när det är bra fiskeisar men ingen snö!). Herregud hur man håller på :-) . Hittade en sådan omvandlare på Conrad`s hemsida men dom är så jäkla dyra. Har frågat runt lite om möjligheten att bygga ngt själv men det låter svårt.
  12. Någon som köpt en converter till 7polig kontakt för släpvagnsbelysning? 24 till 12Volt.
×
×
  • Skapa nytt...