Jump to content

Vinkon

Administrators
 • Content Count

  4,178
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  160

Vinkon last won the day on January 7

Vinkon had the most liked content!

Community Reputation

3,367 Excellent

About Vinkon

 • Rank
  Bärgartroll
 • Birthday 10/03/1985

Profile Information

 • Location
  Jämtland
 • Interests
  Bandfordon

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Snygg kärra! Parkeringsbroms och hytt vad jag kan komma på. Googla runt på nätet och kolla upp regnummer i registret och se vad som står där. Vad ska du regga in den som?
 2. Vad gäller stropp hade jag sagt: överkapacitet I försvarets gamla lastbilsbärgare finns två såna här bärgningsstroppar på 56t: https://www.certex.se/produkter/lastsakring/bargningsprodukter/bargningsstropp-p59582 Så storleken under kanske? Ryckstroppar och hi-lifts har jag ingen erfarenhet av. Rhino-tracksen hade jag bytt ut mot rejäla ihopspikade plank, för vallning enbart och tagit med nån gammal hjulkätting från en traktor eller nåt för extra fäste utöver slirskydden. Bristen på bärighet är väl hela nöjet? Träd: bärgningsstroppen ovan och som nämnt skonsamma schackel. Gör slinga med schackel som ögla den kan glida i. Har diskuterats förut, gör inte dubbel part i slingan bara Med slinga är risken mindre att man vrider av barken. Här spelar även överkapaciteten in. Billigaste/enklaste vore förstås att bara köpa en mindre enkel stropp och alltid slå dubbelt med den, men då kanske "sakna" kapacitet i övrigt.
 3. Det verkar sitta i mediaspelaren de har på sin sida. Jag kan kopiera en inbäddad länk men det resulterar inte i en video direkt här på forumet ändå av någon anledning.
 4. Tack för erbjudandet men jag har krängt klart de hjul som behövdes fixas. Men du är naturligtvis välkommen att komma förbi för det! wd40 ska jag prova nästa gång! Jag har haft såpavatten så jag har varit tvungen att dona inne värmen där det är mindre plats att veva runt med verktyget, annars frös det gärna ute i hallen. Tanken är att beställa vaselin, det borde rimligen klara minusgrader.
 5. Så här i hjultider passade jag på att bygga en däckkrängare åt bandvagnen och byta slang på några däck: Första bytet med nya armen till domkraften En del slangar var riktigt trötta... Såhär blev hållaren i slutändan. Nedre klacken är till för att förhindra att den vrider sig i skruvstädet och tvingen så den sitter kvar i sidled. Verktygets ena ände, visade sig vara mer blötjärn än vad jag trodde och böjde sig lättare än vad jag räknat med. Och verktygets andra ände. Just den här vinklade järnbiten bytte jag mot en smalare och tunnare. Däcket i bakgrunden är från -64 och fick kasseras, det höll inte för nåt och bara föll isär. Tanken var att ta en av de fräscha jag hade köpt från Olav teigen, men det var så "tajt" att jag gav upp. Får be nån däckfirma lägga på dem. Ursäkta den suddiga bilden. Svetstången är tänkt att ersättas med en rörbit och på så sätt förhindra att verktyget trycks bort från fälgen vid montering. Det tog cirka 30 minuter utan panik att byta en slang. Ventilerna sparades från de gamla slangarna. "Bra-ha" går ju alltid löda fast på nåt livsfarligt som behöver tryckluft... Trots den rillade designen på ena ventilen hade samtliga sprickor/brott i början på halsen.
 6. Jag demonterade två äldre band i somras som jag glömde posta: Varför vissa delar är gröna kan man ju räkna ut med ändan, men röda?! Travar man tvärjärnen i botten och lägger ihop plåtarna fint får man preciiis ner hårdvaran från två band på en pall med en krage med delning mellan
 7. Bandvagn studibaker M/29 https://www.blocket.se/jamtland/Bandvagn_studibaker_M_29_87442326.htm?ca=3&w=3
 8. Fakk jäh! Ser riktigt gediget ut Vad är det för v8?
 9. Dragterrängbil 953 TVC (Volvo)? https://digitaltmuseum.se/021026873955/dragterrangbil-953-d-tvc
 10. Bv 202 Bandvagn Schweden Panzer Kettenfahrzeug Kaufen Armee Hägglunds #31560 https://www.ebay.com/itm/Bv-202-Bandvagn-Schweden-Panzer-Kettenfahrzeug-Kaufen-Armee-Hagglunds-31560/153552925534?hash=item23c077b35e:m:m3xapKMIi9xzQ2_dabnkF8A
 11. Military Army Vehicle Hagglund BV206 Centrifugal Pump 24v NEW https://www.ebay.co.uk/itm/183827757703 Vad jag kan förstå användes dessa enbart för att cirkulera vattnet vid uppstart med blåslamps-motorvärmare (mv271)
 12. Körning av bandvagn till vänster i hytten och körning av kran till höger?
×
×
 • Create New...