Gå till innehåll

Tjingen

Kapten
 • Innehålls Antal

  394
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  16

Tjingen senast vann den dag 25 December 2018

Tjingen hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

364 Excellent

Om Tjingen

 • Placering
  Member

Profile Information

 • Hemort
  Huddinge

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Snyggt Jimpa. Nu börjar man bli sugen på nästa tur
 2. Tjingen

  Extra 12V system

  Det började med att min gamla kompressor blev allt sämre och till slut lät den som ett krossverk och något vidare tryck blev det inte. Vet inte om den fick för dålig smörjning eller om det trängt in skit. I stället för ny kompressor bestämde jag mig för elkompressor. Hittade ingen 24V utan valde en beprövad 12V kompressor i stället. Jag valde att placera extra batteriet där höger klaffstol normalt sitter bak. För att fästa nya batterilådan utnyttjades befintliga fästen för stolen, ett fäste för säkerhetsbältet och ett av bårfästena. Batterilådan fick bli av lite spillbitar formplyfa och plyfa till släpvagnsbotten. Eftersom jag kapat ur lastgallret når jag huvudströmbrytaren från förarstolen. Nya kompressorn skruvade jag fast ovanpå batterilådan och anslöt till gamla tryckluftstanken. Ett nederlag var att kopplingarna till T-max kompressorn inte har standard tryckluftskopplingar. Det är inte heller 1/4" rörgänga utan någon annan skum gänga. Det fick hänga kvar en liten slangbit för att skarva ihop det. Det funkar att ladda batteriet mellan körningarna men eftersom jag har delar ligger till 12V elservo ville jag få in en generator på samma plats där kompressorn var monterad. Det blev en standar generator från Biltema. Får hoppas kylningen blir tillräcklig trotts att den sitter monterad baklänges. Sen var man ju tvungen att skaffa en voltmätare för att hålla koll på spänningen. Provkörningen verkar funka.
 3. Tjingen

  UAZ 469B

  Motornörd har gjort ett inslag om en UAZ-452
 4. Tjingen

  God Jul & Gott nytt år!

  God jul på er. Tomten var snäll så jag har börjat drömma
 5. Tjingen

  Fix med Unimog 406

  Gångjärn? Kom vi inte fram till att det var järn för att göra träplugg från närgångna träd? Dina winchar gjorde ett bra jobb i lördags
 6. Läste motorbilagan till Svenskan idag och se vad som skymtar till höger. "I andra körriktningen har polismannens kollega stannat till i sin Volvo Personlastterrängbil 903, Valpen kallad. Bilen är ett av tre exemplar Stockholmspolisen köpte in 1967 för att övervaka den nya Essingeleden genom huvudstaden. Tidigare hade man, efter ledens invigning den 21 augusti 1966, hållit till godo med tre gula Land Rover bärgningsbilar som gatukontoret tillhandahöll. De gick i övervakande skytteltrafik mellan norr och söder för att snabbt kunna gripa in när så krävdes och nu har Valpen tagit över uppgiften."
 7. Tjingen

  Vad har ni gjort idag då?

  Härligt Svana. En "fyrkantig" fläkt, vad är det för tillverkare på den?
 8. Tjingen

  Vad har ni gjort idag då?

  Bra med elverk i bilen
 9. Jag köpte mina i ett paketerbjudande med två st från Xenonkungen. Pluto LED Mina är av flodljustyp
 10. Jag har samma lampor i takbågen vilket ger ett bra ljus runt om. De jag uppskattar mest vid mörkerkörning är ett par bakom hörnet på stötfångaren. Ger bra ljus vid framhjulen. Vet att Micke har liknande din typ som sitter precis ovanför stötfångaren riktade bakåt.
 11. Tjingen

  Fix med Unimog 406

  Det går framåt. "Farfar & Rostfritt"
 12. Tjingen

  Fix med Unimog 406

  Vad är det för kran som ska på?
 13. Tjingen

  Fix med Unimog 406

  Kul att den är tät. Då får vi se den i skogen snart igen.
 14. Enligt spelen ska TGB 13 klara 31 grader och TGB 11 39 grader. Lär ju vara något annat än motorn som dragit ner 13 bilen spec. Vad kan lutningen på berget? 40-45 grader?
 15. Tjingen

  Köpes 3 st TGB fäljar

  Någon som har 3 st TGB 11-13-20 fäljar? Skicka pm
×