Gå till innehåll

Tjingen

Kapten
 • Innehålls Antal

  404
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  16

Tjingen senast vann den dag 25 December 2018

Tjingen hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

369 Excellent

Om Tjingen

 • Placering
  Member

Profile Information

 • Hemort
  Huddinge

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Nej det finns bara ett sätt att lära sig - den hårda vägen Man får välja de lättare vägarna tills man vet vad bilen och man själv är beredd att prova på. Kör det ihop sig hjälps vi åt.
 2. Körning på lördag 2 mars på Rörken Många bilar står på pallbockar på Södertörn men vi är ett par som planerar att åka. Någon mer här som ska dit?
 3. Kolla med Claes på Tatanka om han har någon beskrivning. Jag tror han sålde några servouppsättningar av den typen tidigare.
 4. Tjingen

  Vad har ni gjort idag då?

  Kul att det går framåt. Ser att du har en del jobb kvar på ventilkåpan.
 5. Tjingen

  Terrängbils TV...

  Nästa avsnitt ute på Motornörd Del 2
 6. Roligt. Kan inte vara en tillfällighet att Svedis och Emil är med på många klipp
 7. Tjingen

  Glapp i Spindelled

  Det är inte säkert att du behöver byta lagerskålen. Om du har shims kvar räcker det ofta att ta bort något. Titta i reparationshandboken. Är inte speciellt svår operation.
 8. De där filmerna räddade mitt humör när jag låg sjuk en vecka i november. Blev mest förvånad över en film med körning i snö. Kan inte vara helt vanligt i Australien
 9. Tjingen

  Fix med Unimog 406

  Har du funderat på någon avbärare över och under flaklåset? Det har ju hänt att träden kastar sig mot bilen
 10. Tjingen

  Extra 12V system

  Bra förslag Gripen. Med tanke på hur kompressorn såg ut så är det bra att försöka styra bort värsta sprutet.
 11. Snyggt Jimpa. Nu börjar man bli sugen på nästa tur
 12. Tjingen

  Extra 12V system

  Det började med att min gamla kompressor blev allt sämre och till slut lät den som ett krossverk och något vidare tryck blev det inte. Vet inte om den fick för dålig smörjning eller om det trängt in skit. I stället för ny kompressor bestämde jag mig för elkompressor. Hittade ingen 24V utan valde en beprövad 12V kompressor i stället. Jag valde att placera extra batteriet där höger klaffstol normalt sitter bak. För att fästa nya batterilådan utnyttjades befintliga fästen för stolen, ett fäste för säkerhetsbältet och ett av bårfästena. Batterilådan fick bli av lite spillbitar formplyfa och plyfa till släpvagnsbotten. Eftersom jag kapat ur lastgallret når jag huvudströmbrytaren från förarstolen. Nya kompressorn skruvade jag fast ovanpå batterilådan och anslöt till gamla tryckluftstanken. Ett nederlag var att kopplingarna till T-max kompressorn inte har standard tryckluftskopplingar. Det är inte heller 1/4" rörgänga utan någon annan skum gänga. Det fick hänga kvar en liten slangbit för att skarva ihop det. Det funkar att ladda batteriet mellan körningarna men eftersom jag har delar ligger till 12V elservo ville jag få in en generator på samma plats där kompressorn var monterad. Det blev en standar generator från Biltema. Får hoppas kylningen blir tillräcklig trotts att den sitter monterad baklänges. Sen var man ju tvungen att skaffa en voltmätare för att hålla koll på spänningen. Provkörningen verkar funka.
 13. Tjingen

  UAZ 469B

  Motornörd har gjort ett inslag om en UAZ-452
 14. Tjingen

  God Jul & Gott nytt år!

  God jul på er. Tomten var snäll så jag har börjat drömma
 15. Tjingen

  Fix med Unimog 406

  Gångjärn? Kom vi inte fram till att det var järn för att göra träplugg från närgångna träd? Dina winchar gjorde ett bra jobb i lördags
×