Gå till innehåll

Mikaelsson

Sergeant
  • Innehålls Antal

    50
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    2

Allt postat av Mikaelsson

  1. Finns något som passar, standard dämpare? Vad finns på marknaden idag?
  2. Mikaelsson

    BV 206

    Det var en mycket trevlig tur i den lätt vita terrängen. bara och hoppas på lite mer snö.
  3. Mikaelsson

    Tgb 30

    Från albumet Mina fordon

  4. nej nått sådant har jag inte. Vet inte vad MLAT är. Är det någon form av triangelinmätning och positions bestämning? Ska ordna lite fler bilder snart.
  5. ACARS avlyssnar jag genom en scanner (en av tre), och sänder data till en dekoder som kan presentera informationen på data skärmen. Men ACARS innehåller sällan position (kan finnas), men man kan läsa meddelanden som sänds. Äldre system som fortfarande används till viss del, om jag förstått rätt. Jag använder en Kinetic SBS 3 som kan ta emot transponder signaler och även presentera dess information MODE-S/ADS-B. I realtid. Med hjälp av båda delarna så kan den intresserade se ganska mycket. Mer information hittar man på http://www.coaa.co.uk/planeplotter.htm eller http://www.kinetic-avionics.com Vidare så är det naturligtvis gott om möjligheter att avlyssna och lagra radiotrafik.
  6. Hmmm... okej. men har du kollat oljenivån i vxl lådan på ett korrekt sätt. Jag hade liknade problem i vintras. och då var det något för lite olja. Fyllde bara någon liter och sedan funkade det bra. Den gick inte att rubba ur fläcken förrän olje tempen steg och därmed också volymen av olja. Dom är känsliga på oljenivån.
  7. Har du fått någon ordning på växlandet? Om inte: Är det alltid när bilen stått stilla? Eller är det bara om den är "kall"?
  8. Ja. det är säkert så. Men där slutar mina kunskaper helt och tvärt.... Tyvärr. Har ingen erfarenhet gällande Linux eller liknande. Skulle vara om man hittar någon lokal förmåga som kan hjälpa till.
×
×
  • Skapa nytt...