Jump to content

kristaga

Major
 • Content Count

  675
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  39

kristaga last won the day on August 4

kristaga had the most liked content!

Community Reputation

905 Excellent

About kristaga

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Location
  Noregur

Recent Profile Visitors

699 profile views
 1. Jeg trur denne fra Vparts bør passe: https://vparts.se/no/spolarmunstycke-framruta-till-volvo-140-164-240-260-740-760.html
 2. Det er to nordmenn (Espen Håkedal og Reidar Andreas Karlsen) som planlegger en tur fra Lindesnes til Nordkapp, 2500 km. Med militærbiler. Ingenting er bestemt enda bortsett fra at turen blir det året det IKKE skal være treff i Danmark. Og danskene har ikke bestemt når neste treff blir. Informasjonen ligger her (men du må nok være medlem av Facebook for å se den): https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10214642082874276&set=gm.2332220290230215 Rutevalget på kartet nedafor er bare et eksempel for å vise omtrentlig avstand. De regner med å bruke tre uker på turen.
 3. En kamerat av faren min fikk lungekreft og døde på grunn av asbest. Han jobba to måneder med å kappe eternittplater (som inneholder asbest) en sommer i ungdommen. Det tok mange år, men som 55-åring fikk han kreft og ble akkurat 60 år før han døde. Så asbest skal en ha respekt for. De var tre mann som jobba sammen der, to av dem er døde av lungekreft. Den siste blir overvåka ekstra så de kan oppdage kreften tidlig når den kommer. (norsk kreft = svensk cancer)
 4. You should contact Tiagra via his shop. Still, shipping costs will be almost nothing compared to the price of the kit. More info here: https://shop.tigerexped.de/Specials
 5. Jeg har heller ikke sett noen film, poenget er at Svana har sett en bil som er heilt lik hans egen. Resten er bare litt morsomheter rundt det.
 6. Det går også an å sette på en modul som reduserer farta på den elektriske vifta til 20-30 % og la den gå med denne farta når motoren er kald/under temperaturen som temperatursensoren slår seg på med. Når motoren blir varmere går vifta opp på 100 %.
 7. Prøv å blåse gjennom med trykkluft. Om ikke det hjelper så kan du bruke en tynn ståltråd/pianotråd og stake opp dysene. Jeg gjorde det på 11-bilen min for noen dager sia. Det ble perfekt resultat.
 8. Verkstedene for lastebilene til Volvo bør ha disse på lager eller i hvert fall mulighet til å bestille. Sjekk også ut steder der det går an å vrake lastebiler. Den fins på nettet også, flere steder: https://www.ebay.co.uk/itm/Brand-New-Axle-Load-Control-Pressure-Switch-for-Volvo-F10-F12-Truck/272825156083 https://www.vtp-uk.com/208160-bogie-lift-switch http://www.glappfri.nu/Lvdelar.htm (øverst på lista)
 9. Er du sikker på at ingen har "lånt" bilen din da?
 10. Spal har vifter til 24 V-biler. Gjør som Tjingen sier, søk litt på forumet så finner du lange beskrivelser av folk som har gjort det før. Hovedpunktene du må fikse er: Vifte Tempsensor på bunnen av radiatoren eller røret som går ut av bunnen på radiatoren. Bryter. Boggibryteren til lastebilene fra Volvo mellom ca. 1973 og 1988 (se bilde) er fin, fordi den er på hvis den står opp, av på midten og på når ned. Den passer rett i et av de ledige bryterhullene på dashbordet. Kopl den så automatisk vifte via tempsensoren er opp, av på midten og manuelt på ned. Byteren på bildet står på midten.
 11. Du kan bare slå/dunke litt på måleren med en finger så pleier den å vise riktig.
 12. Neida, du kan legge ved bildefiler ved å klikke på «välj filer» når du skriver innlegg, eller bare kopiere og lime inn. De blir liggende på filtjeneren til terrangbil.net.
×
×
 • Create New...