Jump to content

Audi Quattro

Major
 • Content Count

  1,258
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  84

Everything posted by Audi Quattro

 1. Vad köpte du för motor?

  Samt vilka sidor anonnserade du på ?

  Och vad landade priset på?

   

  Dök ju upp en 300td igår på blocket så jag hörde av mig direkt till han som sålde den, och erbjöd handpenning samt att komma imorgon. Men nu var tydligen annonsen borta :( den motorn hade gått 30000 ca och han ville ha 10k för den.

  1. Show previous comments  2 more
  2. Jimpa

   Jimpa

   Ja jag tyckte det också :)Nackdelen är väl att samtliga har automatlåda. 

    

   Det är 206D och 208 som har den. 

    

   Har möjlighet att få tag i en om603 sugis om du är intresserad. Han vill ha 6500:- för den. 

    

  3. Audi Quattro

   Audi Quattro

   Nej jag är inte intresserad av någon sugmotor.

   Som jag har förstått finns det ingen kolvkylning på dom, vilket jag vill ha.

   Skulle jag tubokonvertera en sugis så gissar jag att risken är att kolvarna kommer bli lite väl varma.

    

   Men tack för att du nämner det :)

  4. Jimpa

   Jimpa

   Misstänkte det men jag frågar ändå. Nej precis, det är bara turbomotorn som har kolvkylning. 

    

   Det dyker nog upp nått framöver. 

 2. Äsch kom igen nu Svana du löser det
 3. Nej Jag tror han sa det han ville säga utan att jag köpte kittet av honom. Man får ju med 50 sidor instruktioner så han är kanske inte så sugen att berätta för mycket gratis Med det skrala utbud av motorer som verkar finnas får man ta det som bjuds tror jag... en 603td verkar ju rätt lagom. En 606 är lite väl stor kanske, speciellet med det stora insuget (som måste göras om) inte så mycket att hänga upp sig på när man ändå börjar med något sådant här. Att få tag på en manuell motor vore ju fint då löser sig svänghjulet automatiskt. Jag ska ställa i ordning så jag ev får lite plats över i min verkstad, sen ska jag börja fundera på allvar på detta projekt. Men tänkte börja köpa på mig grejjer så att det mesta finns klart tills man ska börja. Jag har ju redan en halv tgb (hytt och främre ram med växellådsfästen) som jag ska bygga på/i så att jag kan ha ett färdigbyggt paket som kommer passa att flytta över till min tgb. Eftersom jag använder den så pass mycket som jag gör så skulle ett stillestånd på en månad innebära svår abstinens och utebliven inkomst Så vore det ju fint att hinna göra detta innan nyår iomed att jag är permiterad fram tills dess, men det kommer jag inte hinna göra och för stunden har jag ingen motor att bygga med. Så jag får se när jag kommer igång.
 4. Jimpa dokumentera gärna massor så kopierar jag dig sen, när du löst alla eventuella problem SMT kittet var utan svänghjulet numera tydligen för det var för dyrt att tillverka. däremot så kunde man ta ett svänghjul från vilken MB Diesl som helst 4/5 eller 6 cylindrig. Alla svensksålda 6 cylindriga motorer hade tydligen kombinerats med automatlåda fick jag veta av Gösta på SMT idag. "Man kan använda alla svänghjul från motorerna från 124-modellerna av Mercedes,med motorer som exempelvis heter OM601 (fyrcylindrig), OM602 (femcylindrig) och OM603 (6-cylindrig),och även bensinmotorerna (kan tyvärr inte beteckningarna på dem), men det får inte vara ett s.k. dubbel masse-svänghjul,och diametern på lamellen skall vara 228 mm!" " Det går inte att använda B30 lamell,den är för stor. Man använder en 228 mm lamell från Landrover." Men antar att man ska använda tryckplattan till det svänghjul man nu får tag på och använder. Sen beror det väll kanske lite på vad tryckplattan tål för motoreffekt. Om man tar tex svänghjul / tryckplatta från en motor med ca 100hk och sen kombinerar det med en om606 eller om 603 och plockar ut 200+hk kanske inte tryckplattan räcker till utan man riskerar att slira sönder lamellen.
 5. Fortsatte lite med inredningen idag. Klädde baslådan samt gjorde klar framdörrarna. Passade även på att testa att dra på ett lager filttejp i nederkant på rutorna så dom ska gå lite mjukare samt inte skallra och rassla. Känslan i fönstren blev toppen. Men får se om det blir kattskit ilag med regn och grus. Har varit i kontakt med smt om deras kitt till motorkonverteringsplanen jag har. Tydligen har dom slutat med svänghjulet i satserna och man ska tydligen skaffa ett eget sådant från vilken mb diesel som helst, 4/5 eller 6 cylindrig kvittrade. Sen skulle man kombinera det med en landrover lamell. Någon här som gjort denna operation? Har laggt ut krokar efter en om603 td eller en om606 motor för nu börjar jag bli sugen på riktigt att få till lite bygge. Om någon har tipps på vart det kan finnas lämplig motor så får ni säga till.
 6. Som inlägget ovan skulle jag tänka, lite korrigering av oljetråg och sugrör till oljepumpen. Borde inte vara någon större sak om man ändå byter ut motorn. Själv måste jag snart byta ut maskineriet för jag åker för mycket och bara bränslekostnaden spårar ur för mig och jag känner även att jag saknar ungefär minst lika mycket till i vrid och hk
 7. Filtmatta/högtalarmatta från Biltema/BRL vet ej vilken av dom denna bit jag jobbar med för stunden kommer ifrån. (den låg löst i en plastkasse så vet ej ursprunget )
 8. Eftersom jag numera är permiterad och har fått extra mycket tid över till egna projekt och idéer. Så fortsatte jag idag på projekt dämpa tgb. Jag har ju taket fram och bak kvar sen tidigare. Idag blev det taket fram i kombination med att få upp stereon i taket istället för att ha den liggande löstmellan stolarna fram.
 9. Finns det inte en gul tgb 13 som görs om och tävlar i typ trophy Truck ? Fast den kanske hade turbo också? Minns inte riktigt men kommer ihåg att den såg ut att gå riktigt bra. Om man söker på youtube kanske den kommer upp...... Letade lite fort och hittade denna men det är ingen motorbild med där vad jag såg när jag skummade igenom... Men har för mig det fanns en längre film samt provkörning av bilen när den var nybyggd...
 10. Har för mig att problemet med det kittet var att man som redan har breddat fälgarna och skaffat dyra däck måste börja om för originalhjulen passade inte på det kittet va? Som jag ser det har den ultimata lösningen inte dykt upp ännu
 11. Sitter ju och funderar även jag på att skaffa en om606 och stoppa ner i min tgb, har ju funderat på en audi maskin i flera år men det är problemet att dom har kamrem tyvärr. Det konverteringskitt som säljs av SMT AB med medföljande svänghjul... Passar det svänghjulet på om606 vevaxeln eller är det olika bultmönster på MB 6 orna? Och vilken koppling/tryckplatta är det tänkt att man ska ha till det svänghjulet? Tänkte om man får en 170hk 606 med mekanisk dieselpump och då hqar ett betydligt högre vrid så pallar väll inte originaltryckplattan med det vridmomentet?
 12. Hjälpt far att börja kika på hans grävmaskin. Den har tappat farten på grävaggregatet och sekundärpumpen som slår igång när man vänder stolen för att börja gräva går som bara den utan att någon extra händer. Ska vi inte kolla på maskinen en dag när det inte regnar? föreslog jag.... "nej det behövs inte det går bra" sa far... 1h senare var vi genomblöta.... Och vi fortsätter en annan dag
 13. Bra jobbat blev svettig bara av att kolla på filmen
 14. Jag har inte varit ett dugg orolig över hurvida det inte skulle hålla eller inte, men iomed att framaxel och bakaxel inte följer varandra vid tvär sväng utan får olika lång färdväg så uppstår varvtalsskillnad mellan axlarna tex på torr asfallt så går det tungt om man svänger tvärt med mina stora hjul. Samt på mjukt underlag tex gräsmattor så blir det att hjulen river i underlaget (kundbesök med mingrävar bakom på släpvagn tex). Blir betydligt mycket mindre kopplingsslir också har jag märkt för att komma iång både bakåt o framåt men just då vid stora rattutslag.
 15. Minns inte hur jag gjorde men jag har för mig jag drog en kabel till vaccumventilen ovanför bakre värmepaketet. Den inkopplingen tar ju bort all 4wd inkoppling på lågväxel/knapp eller hård inbromsning. Skönt att kunna köra lågväxel och bara bakhjulsdrift, speciellt vid backning med tex släp
 16. Skulle tro att det har med att vikten liggger lite frammåt och åt vänster även utan föraren
 17. David och Goliat Typ original vs TGB som varit på gymmet Kul att jämföra lite och se vad det blir för skillnad. "originalet" har lite trötta fjädrar fram men det är iallafall ca 3-4cm frigång innan den står på genomslagsgummit.
 18. Test kört däcken och bilen på omväxlande underlag. Tycker däcken känns helt ok som en bra kompromiss mellan landsväg och terrängdäck. Tysta på asfalten och plockar inte upp allt för mycket stenar på grusvägar. Dom är ballanserade med mellan 80-150 gram per sida på fälgarna vilket kanske inte säger så mycket. Dom känns fina även i högre farter på vanlig väg i alla fall. Nu har jag inte testat däcken i gjyttjan men grusgropen klarade dom av galant.
 19. Verkstadspyssel när man inte kan säga nej... Eller inte förstår sitt eget bästa kanske..
 20. Mina AT grabber går ju som ett vanligt bildäck på vägen typ. finns inget däckljud alls och perfekt stabilitet samt ingen obalans eller annat, så där är dom rätt oslagbara. Men dom är inget att använda i skogen dom är för mjuka och ömtåliga speciellt i sidorna. Jag kör dom enbart som vinterdäck numera och det är dom också toppen bra till. Enda gången jag kör dom i skogen numera är när jag har kedjor monterade på vintern. Då inbillar jag mig att dom är mera skyddade. Men Toyo däcken kändes helt ok, kan göra mera utförlig test o jämförelse om någon dag om du vill. Ska byta en damask i portalen fram på vänster sida samt montera motorvärmare dom kommande dagarna efter jobbet.
 21. Vet inte hur dom var att ballansera, det är en kund/bekant till mig som köpt däcken på en annan firma i våras. Han fick sina dåvarande däck utdömda hos bilprovningen pga lite torrsprickor. Nu har hans bil stått rätt länge men det kändes inte något märkligt i däcken nu när jag åkte iväg med bilen från honom. Däremot så spöregnade det rejält så jag åkte inte fortare än 60-70 ca men det fanns inga konstigheter vad gäller köregenskaperna på dom. Jag kör själv på 295/75 General grabber AT2 eller Creepy crawler 37x14.5
 22. Skulle säga att dom är 84cm i diameter. Möjligen max 84.5
 23. Dessa var rätt trevliga att åka på efter vanlig väg. Samt att mönstret ser riktigt skapligt ut även för terräng. Och även lite mönster som skydd på däcksidorna. Något att rekomendera åt dom som letar något motsvarande original i storleken på däck.
 24. Gårdagen spenderades med att köra hem lite mera ved. Har ju massor som ligger i skogen och väntar men det är numera fullt i mitt, fars samt 2 farbröder vedföråd... För en gångs skull så hsndlassadr jag inte utan lånade fars vedekipage och lastade över till min vagn innan hemfärden på ytterligare 3 mil Såg några skogshästar också som tyckte jag var en dryg jäkel som stannade o kollade på dom
×
×
 • Create New...