Gå till innehåll

scania pickup

Fänrik
  • Innehålls Antal

    152
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    1

Allt postat av scania pickup

  1. Har du testat om nerväxlingen funkar i läge V? Om den funkar så borde fotomkopplaren vara ok.
  2. Surt sa räven Nu har styrboxen lagt av igen. Tror inte att jag åker 17 mil enkel resa på 1 an, som är den enda framåtväxel som funkar. Måste ta mej (och min kusin) i kragen och fixa till den manuella växlingen. Kommer kanske dit som åskådare. Behöver någon en codriver?
  3. My TGB 30 consume 3 litres/10km at a cruising speed of 70km/h. That is equal with my Peugeot 307 1.6 hdi. 1.5 tons consuming 0,5 litres/10km vs 9 tons consuming 3 litres/10km But the ride in TGB 30 is 6 times more fun.
  4. Anders. Välkommen till forumet. Det finns en gammal tråd om just plogar på 30/40 bilarna. Skriv gärna där hur du har fixat till det hela eller om du har ideer om hur du ska göra.
  5. Var försiktig när du öppnar pluggen! Jag skulle dränera ut överfylld olja på en tgb 30 när jag gjorde lumpen för 39 år sedan. Kompisen och jag läste i instruktionsboken hur man skulle göra och vad jag minns så skulle motorn vara igång och någon växel i. Pluggen lossnade med en smäll och skiftnyckeln for ur handen av oljestrålen som sprutade rätt ner i oljebaljan och tillbaka på mej. Tur att strålen inte träffade handen för då hade det nog gått olyckligt. Trycket är väldigt högt! Lossa pluggen först- Gå åt sidan- Lägg i växel.
  6. Jag har handpumpat orginalpumpen med hytten nere. Väldigt obekvämt och trångt + att pumpjäv..n läckte som f_n! Dieseln rann in i jackärmen och vidare neråt. T.o.m kallingarna var dränkta i diesel. Hytten går inte att fälla när plogbocken sitter på och den måste lyftas av med traktorlastare el. liknande. Detta hände en juldag vid 15 tiden för några år sedan. Bilen börjar hacka i en nedförsbacke ett par hundra meter före macken, men går bra när det planat ut. Kör fram till pumpen och låter bilen gå på tomgång. Precis när jag stoppar munstycket i tanken så stannar motorn. Soppatorsk på rätt ställe men vid fel tidpunkt. Jag lyckades i alla fall pumpa fram bränsle så att motorn startade utan att lufta. Jag har lovat mej själv att aldrig mer köra med lite bränsle i tanken// Kjell
  7. Precis en sådan pump som på ErikEs bild har jag på min 30a. Funkar mycket bättre än original. Håller med Kjell Niklasson om att den ersätter nog de flesta gamla Boschpumpar. Min köpte jag som reservdel till Huddig 960 med 4cyl Valmetmotor
  8. Uppslitsad plåtburk i lämplig storlek och 2 stora slangklämmor borde funka. Matställen brukar ha stora burkar över.
  9. Jag köpte en beg ljuddämpare i gott skick av Yoda. Den var från en 40a men det enda som skiljer är slutröret vilket också passar om du får med fästet för gummikudden. Försök få bort slutröret innan montering. Det är nästan omöjligt att få dit dämparen med slutröret på. Jag lyckades, men med mycket våld och svordomar!!
  10. Håller med Dexx. Tack för en trevlig dag Gästrike offroad. Nu passar övre delen bra för tyngre fordon. Kommer gärna tillbaka nästa år.
  11. Härligt Johan! Ska bli kul att träffa dej och Dexxas igen och Björn för första gången. 3 Scanior är ju häftigt. Har du kedjor? I år åker mina på.
  12. Nu är bilen fulltankad och oljorna kollade inför Lördagsnöjet. Ska bara låna 8 tons rundsling på jobbet i morron och byta reservhjul till ett med både luft och mönster. I år får jag med mej Åke som codriver. Trevligt med sällskap och en hjälpande hand om det behövs. Vi dyker nog upp vid 9 tiden.
  13. Ja men det låter ju kalas att ni har breddat slingan. Då ska jag se till att bilen är i ordning tills på lördag. Kedjorna åker nog på denna gång. Orkade inte lägga på dom förra året och det straffade sej. Jag höll nog på i nån timme för att ta mej fram dom första 50 leriga metrarna. Fick lite bogserhjälp av Dexxas men sen gick det bättre. Det var nog tur att Johan (SBAT111) gav upp. Det vetefan om en 40 bil hade kommit runt.
  14. Kommer kraftledningsgatan att vara öppen för tunga bilar? Förra året körde jag den övre delen "stenbacken" med min TGB 30. Det var egentligen för smalt men det gick inte att vända så det var bara att fortsätta framåt. Jag fällde nog ett 20 tal träd efter stigen och är glad att jag klarade rutor och speglar. Däremot fick jag en del plåtskador och fick be en åskådare att spetta upp dörren så jag kunde komma ut. Plåt går ju att rikta och kul hade jag, men har man 17 mil hem så måste ju bilen vara i körbart skick
  15. SBAT111 har du provat att manuellväxla olika sekvenser på både 30 och 40 bilarna? Det finns ju ca 80 pållar mer i en 40a men mera vikt att släpa på.
  16. Ja jag fyller snart 58 så då måste orange vara gubbigt. Men fränt!
  17. Nej Nej Nej!!! Inte svart eller vit. Orange som på dekoren ska de va. Har ni inte läst att " Orange is the new black"
  18. Jag rev bort bromstrumman och kollade rullarna, smorde nockaxlarna men det kärvade fortfarande. Upptäckte då att det var gaffeln på stången från bromklockan som kärvade vid hävarmen. Försökte ta isär skiten, men sprinten satt som fastgjuten. Provade att borra ur sprinten, men stålet var för hårt. Det blev inte ett märke efter körnaren. Rostlösare, kopparklubba och brytspett blev lösningen. Smörja , slå, reka. Om och om igen
  19. Kolla att bromshävarmarna går tillbaka lätt mot bromsklockan. Minsta kärvning och du åker dit på starttrycket som är väldigt känsligt. Du kan även få anmärkning på anliggande broms om inte hävarmen går tillbaka som den ska. Prova att knacka med en hammare på hävarmen för att kolla att den är fullt tillbakadragen mot klockan. Smörj nockaxeln (måttligt) med fettspruta och spruta rostlösare på gaffeln ovanpå hävarmen. Bromsa sedan upprepade gånger. Detta är viktigt om bilen inte har körts på länge.
  20. Kanske det skulle funka med Bo (M1) och motorbromsa sej ner? Eller blir den för låg? M2 är kanske lämpligare men då måste man ju ha någonting att växla manuellt med.
  21. Bultarna du söker ska var endera 3/8" (9.52mm) eller 7/16" (11.11mm). 5/8" nyckelvidd är vanligast på 7/16" bultar men det finns 3/8" med "oversize" bultskalle. Normalt är det 9/16" nyckelvidd till 3/8" bult.
  22. Hur går det med "fältproven" på din styrbox? Jag är väldigt nyfiken.// Kjell
×
×
  • Skapa nytt...