Gå till innehåll

Ferano

Korpral
  • Innehålls Antal

    15
  • Gick med

  • Besökte senast

Om Ferano

Profile Information

  • Hemort
    Äppelbo

Senaste besökare till profilen

274 profilvisningar

Ferano's Achievements

Member

Member (1/1)

0

Anseende bland gemenskapen

  1. Jag har öppnat min box och kollat lödningar utan att se något fel. Kommer att skicka min box till Wingflyer så får han provköra den. Boxen är förövrigt helt död nu så det kanske är lättare att hitta felet när det inte är intermitent. Det står i VHB avd4 att automatväxelväljaren har kortslutningsskydd som återställs genom att bryta tändningen.
  2. Ja det pyser men det ljudet kommer från in och ur kopplingen av framhjulsdriften FD prova att koppla ur den vid magnetspolen på lådan då blir det nog tyst alt slå av och på FD med brytaren och lyssna om ljudet låter lika. Min box har blivit sämmre och sämmre så jag har gjort en enkel nödkörnings koppling med vippbrytare direkt till magnetspolarna. Jag har provat att bara ha en magnet inkopplad och tvångs manövrera V eller T men det går inte i alla fall pga att när felet med två signaler från boxen inträffar så lägger inte boxen ut någon spänning till 1/R kabel 521 heller.
  3. Har provat att koppla ur både 527 och 528 och mätt signalen på respektive utgång direkt på boxen för att utesluta att signalen inte kom utifrån. Det borde isåfall vara någon insignal till boxen som är fel?. Eller att det är något fel i Boxen?.
  4. Ny gaspedalswitch är monterad jag har even monterat lampan för att öka strömmen i brytaren enligt dina anvisningar. Vad tror du om att boxen lägger ut spänning på både 527 och 528 samtidigt kan något utanför boxen orsaka detta?.
  5. Jag har samma problem med min 30 bil som Plogman beskriver jag har konstaterat att när detta inträffar så lägger styrboxen ut spänning på både kabel 527 och 528 alltså både V och T samtidigt. Ibland räcker det med att bryta strömmen en stund men ibland är det inget som hjälper. Tror att felet ligger i styrboxen när allt är riktig hörs det tydligt hur signalen V och T ligger till i ca 2 sekunder tills kolven kommer i rätt läge. Men ingen sån fördröjning hörs när det krånglar.
  6. Har en hytt som skall demonteras från bilen. Finns i Dalarna / Erik 070-670 64 56
  7. Det där blev nog inte rätt. Hur gör jag för att lägga in en bild?
  8. Jag har hittat felet det var lammellkopplingen till 3/R som bränt ihop. Är det någon som vet var man kan få tag på en ny?
  9. Har nu dubbelkollat hyd trycken för att se att ingen koppling som inte skall ha hydraultryck får det. Provningen gick till så att jag mätte på punkterna 2, 3/R,och M när jag la i D på vredet.Ingen av punkterna visade något tryck.Och det skall ju vara riktigt Provade sedan att lägga på 24v spänning på ventilerna 2, 3/R och M med hyd mätaren inkopplad på mätpunkterna. Då visade det sig att på 3/R får jag inget tryck på. Dom andra två ventilerna 2 och M fick jag 8 bar på som det borde bli. Frågan blir ju naturligtvis varför får jag ej något tryck på punkten 3/R?. Om jag lägger i R på vredet så har jag 11 bar som det skall vara på back så kopplingen borde vara hel. Förhoppningarna går naturligt vis till att det bara är något fel i något av ventilpaketen, men jag förstår isåfall inte vad? Det finns en backventil med pos 19 på sida 44:6 i verkstadshandboken är det någon som vet om man kan komma åt denna utifrån. Eller måste man ta isär ta bort blocket det framgår häller inte om den sitter i främre eller bakre paketet?.
  10. Det känns som att något av ventilpaketen lägger ut tryck på fel koppling men det konstiga är att det inte syns på något av dom hydrauliska mätpunkterna tex 2 3/R och M som ju inte skall vara i på D med lägsta växeln H1 i. Jag skall dubbelkolla trycken en gång till. Det är lite tungjobbat för att styrboxen är helt död ibland och då går det inte att få i någon växel alls. Oljan är klar och fin och jag tror den luktar som den ska. Men jag har inte kollat filtret i lådan ännu. Har ni några tips för boxen? men just nu känns det som ett senare projekt. Det finns en till mätpunkt som sitter på sida mellan det hydrauliska ventilpaketet och sprängkåpan. Är det någon som vet vad den är till?. Den står inte beskriven i verkstadshandboken. den liknar i alla fall en mätpunkt.
  11. Har nu mätt alla tryck på lådan och inget visar på att något skulle vara fel. G = 8 Bar Mo= 4-5 Bar i N läge och 0 i D läge 1/R= 8 Bar 2 = 8 Bar F = 8 bar När jag lägger i D hoppar växeln i och börjar att förflytta sig framåt men sedan blir det tvärstopp som att något låser ihop i lådan. Har provat att mäta på punkterna 2 och 3/R för att se att ingen mer växel ligger i. Om jag gasar lite i D läge och samtidigt vrider till neutral vill bilen lite bakåt. Om jag lägger i D flera gånger efter varandra flyttar sig bilen frammåt ca 10 -20 cm varje gång innan det tar stopp. Att backa går helt utan problem. Det som jag skrev att det inte blir motorstopp om jag vrider till läge Bo stämmer inte, upptäckte att ventil var urkopplad vid det provet. Det blir motorstopp om jag vrider över till läge Bo. Vad tror ni kan något i fördelningslådan vara felet?
  12. Jag har fått tag på verkstadshandboken.provade även att stara med Bo i och kopplade bort föreglingen till startmotorn det blev inte motorstopp.
  13. Min är lika på D S Och Bo lika även fast jag lägger ur DF och kör KV. Jag har kopplat bort 2 3 och M på lådan och bara kört med TS och 1. TS har spänning vid N och 1 Har spänning Vid D. Ska kolla trycken på lådan i morgon men just nu känns det som det är något mekaniskt i lådan
  14. Hej jag har ett liknande fel på min ny inköpta 30 bil. Körde på och av trailern utan problem, vid första provkörningen växlade lådan skapligt men växlade ej upp till M3. Efter någon kilometer tappade jag växeln helt och rullade in mot kanten av vägen efter en tag fick jag i växeln igen och fortsatte men när den skulle växlade upp till tror det var H2 blev det ett kraftigt motorbroms. Efter detta går det endast att backa. När jag lägger i D käns allt rätt ca en sekund sedan käns det som att något låser sig i lådan och diseln jobbar ungefär som att handbromsen vore i. Jag har tagit isär och gjort ren Gaspedal switchen (det var mycket vatten i den) nu funkar den som den ska och jordar 536 på styrboxen. Kontrolerat späningen till ventil 1 på lådan. Kan någon ventil på lådan hakat sig eller vad tror ni tacksam för förslag Hur får man tag på verkstadhandboken del 4
×
×
  • Skapa nytt...