Gå till innehåll

4CON

Sergeant
  • Innehålls Antal

    104
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    3

Allt postat av 4CON

  1. Det sitter framme på utsidan av höger rambalk, vid höger framhjul.
  2. Ja, det är en Snöslunga 77 men de har bytat hjul på den. Det skall vara 20" fälgar på den.
  3. Var ute och tog en runda på P2's gamla övningsfält Hovdala. Det växer fort igen, vissa gamla skogsvägar var knappt framkomliga.
  4. Om det inte är försent så kommer jag också, dock bara en visit på lördagen.
  5. Nej, det är en generell information från ett museum. De har alla årgångar och modeller.
  6. Jag har hittat följande på Hässleholms Militärhistoriska Förening: "Militärgrön färgNyheterSkapad av Börje Larsson 2009-05-10 20:42 Detta är ingen nyhet utan snarast ett klargörande då många skriver och frågar om färg. Militära fordon var fram till andra världskriget gråmålade. Under kriget övergick man till flerfärgade. Grön-Brun-svart. Efter kriget kom en olivgrön färg. Under mitten av sextiotalet blev denna olivgröna färg mörkare i nyansen. Den första olivgröna färgen blev ljusare då den åldrades. Den anses för att vara grågrön i nyansen efter ett tag. Detta beror troligen på matteringsmedelet. De nya flerfärgerna som kommit på senare tid och som de värnpliktiga själva fick påmåla efter bestämda mallar är inte lämpliga färger att måla på fordon som inte redan målats tidigare. Dessa färger har en tendens att binda fukt i pigmentet och medför risk för rost och avflagning. Den färg som vi i vår förening målar våra nyare fordon med är olivgön av första versionens nyans. Vi har också fått framtaget färger för maskeringsmålning av den "flammiga" typen. Se Bilden på Volvo TLV. Vi använder oss även av militärgrå färg som är av nyansen före kriget. Se färgen på bilden Volvo LV 127. Bilderna är på bloggen Dessa färger blandas åt oss och finns att köpa via Stoby måleri 0451-388500. www.stoby.se Olivgrön färg baserad på TEMALAC FD20 har beteckningen. HMF olivgrön. Militärgrå heter HMF Militärgrå. Vill man ha den mörkare nyansen av grönt heter den: FMV 326 M Mörkgrön FSD 7403 HMF, dvs samma som militär beteckning men med tillägg av HMF. Grön, brun, och svart för maskeingsmålning är baserad på TEMAPRIME EUR och har beteckningen: FMV 322 ljusgrön,HMF FMV 507 brun FSD 7403,HMF FMV 093M svart FSD 7403,HMF GLÖM INTE ATT TILL ALLA FÄRGERNA SKALL DET TILLSÄTTAS MATTERINGSMEDEL OK 500, 10 gr per liter. Tekniskauppgifter om temalac se www.tikkurila.se Färgen är av fabrikat Temalac FD20. Matteringsmedel OK 500, 10gr. per liter skall tillsättas. Färgen går utmärkt att rolla och är även rostskyddande." Jag har inte hunnit testa färgen än men jag var och handlade 3 liter i onsdags på Stoby måleri för 520kr och är det så bra som de säger så är det prisvärt.
  7. Tackar, har nu vaknat upp efter födelsedag och midsommar :-)
  8. Ja, det är rätt offset. Detta är fälgarna som Scania tänkte använda från början men som ratades av svenska försvaret. Troligtvis blev bakaxeltrycket för högt. Den har ju en ganska tung V8 rakt ovanför bakaxeln och slungaggregatet har ett rejält överhäng bakom axeln. Jag har hittills lyckats få tag i tre hjul från snöslunga 77. Den jag hämtade dem från satte de 26,5" däcken på, bakdäcken såg rätt ansträngda ut trots 9 bars tryck!
  9. Jag kan hjälpa till att hämta i Danmark, veckopendlar dit varje vecka!
  10. Ja, det är en TGB 45 med serienummer 1. Därav chassinummer 345001.
  11. Ja, det kan bli svårt att registrera TGB45:an. Jag noterade beskrivningen "Detta fordon är inte registrerat och saknar registreringsbevis med mera." Med det chassinumret så är den dock unik eftersom det är den första serietillverkade TGB45:an.
  12. Jag handlade min på KVD och hämtade den på Hedlandet i Mariefred. Han som lämnade ut bilen sa att han egentligen skulle plocka ur mörkerbelysningen men han bjöd på det. Alla verktyg, snökedjor, handlampa, kedjeblock, domkraft, reservhjul mm fanns med. Efteråt hittade jag även originalskyltarna så den var helt komplett!
  13. Det är en Luftvärnsrobotbandvagn 701. Den ägs av Armémuseum men är deponerad till Garnisonmuséet Hässleholm Vänner så den finns normalt för beskådan på Hässleholms museum. http://www.hassleholmsmuseum.se/
  14. Var ute och luftade bilen igår på Möllerödsdagarna.
  15. Har du någon kontakt där så är jag intresserad. Jag har försökt få fram vad det var för fälgar de monterade på bilarna som de renoverade men de svarade inte...
  16. Kronan har väl varit storkund hos Dinol. Tittar man i min kontrollbok så har bilen blivit Dinitrolbehandlad varje år när den var i tjänst. Tittar man i dörrarna så kan man se spår av det... Jag har jobbat med rostskyddsmaskiner för nya personbilar åt Dinol men jag har aldrig sett något liknande den behandlingen som jag har i dörrarna. Möjligen en testbil som vi hade på Opels fabrik i Eisenach. Den karossen blev behandlad minst tio gånger innan vi släppte ut den på linan igen!
  17. Om du hämtade bilen på Hedlandet, Mariefred så är det inte helt otroligt att original registreringsplåtarna ligger under gummimattan vid förarsätet. Det gjorde det på min bil.
  18. Då kan vi införa den danska hårdvalutan och lägre pris på öl
  19. Bilen har varit tilldelad motorskolan på P10 i Strängnäs. Den har varit vitmålad så den har varit ute på FN tjänst. Möjligtvis var den med redan på Cypern när den var ny men den var med på Nordbat 2-BA01 i Bosnien 1993-94. Det kan ha varit då det kom in radio i hytten. Jag har hittat på nätet att man installerade radioapparater i många fordon när man hade samövning med Danskarna i Oxböl innan man åkte ner till Jugoslavien.
×
×
  • Skapa nytt...