Jump to content

Einhead

Fänrik
 • Content Count

  188
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Einhead last won the day on February 19 2018

Einhead had the most liked content!

Community Reputation

245 Excellent

About Einhead

 • Rank
  Member
 • Birthday 09/01/1965

Profile Information

 • Location
  Linköping

Recent Profile Visitors

212 profile views
 1. Jag gillar de gamla rutorna med Volvo och Boforsloggan... problemet är ju att de blir lite svåra att se ut igenom efter en sisådär 20-30 år.. Jag provade att vaxa dem och då förbättrades sikten avsevärt. Nu klurar jag på att vattenslipa ned repor och annat till en jämn fin yta för att sedan klarlacka dem på båda sidor. Någon som provat detta med bra resultat?
 2. TGB:n har numera blivit helvit Tröttnade på alla gamla urblekta dekaler.. så jag tänkte att det var lika bra att börja om från början..typ.. så nu är den då helvit.. men fortfarande pågående.. har lite här och var kvar att göra... tog slut på färg Jobbar vidare med lite annat under tiden.. detailing.. handtag, dekaler och annat.. Har även ett gäng pildäck som skall bli "sommarhjul" nuvarande hjul med däck fungerar kanon på vintern.. pildäck.. inte så bra..
 3. Håhåjaja.. tebax efter en lång varm semester.. har snurrat runt i min TGB varje dag.. har fungerat kanon... Den har fått tjänstgöra som virkesbil till och från Bauhaus var och varannan dag :-) Helt suveränt att ta långa plank o annat på ramphållaren på taket! Det där med CO´t löste sej efter ett tag, men jag blev bra jäkla irriterad över att en TGB från -77 halkar dit på gränsvärden.. men EXAKT samma drivlina på TGB:er från åren innan ramlar igenom utan att de ens rynkar på ögonbrynen.. suck.. Har även kompletterat med en komplett torkarmotor med arm och original dörrbackspeglar..
 4. Min är en 77:a, då åker man dit på koll av CO.. Bytte luftfilter, servade tändsystem, ventiljustring.. olja å filter... tankade 5 liter E85... ... Det sket sej ändå.. 5,3% (4,5 är max).. en förbättring dock från dryga 7%.. Högt CO tyder ju på för fet blandning... kan det ha att göra med att jag öppnade lite på blandningsskruvarna på förgasarnas framsida??.. (bredvid avlånga plastlocket) ett halvt varv ungefär på båda.. Funderar på att vrida igen dem igen och höja tomgången lite mekaniskt i stället.. Föresten.. denna TGB har ett sprucket grenrör... det pruttar rätt bra... kan det påverka? ... Har någon ett friskt till salu?
 5. Är det inte det ena så.. Har något diffust strul med bromsarna.. Allt fungerar tippetop... förutom det att jag har en känsla av att bromspedalen sjunker om man trampar ned och håller på bromsen.. himla konstigt.. det läcker ingenstans.. På bilprovningen senast slog de ned på att CO var lite högt... de har gränsvärde på 4%, manualen tycler 2,5% är ok... och jag hade 7% och fick 2:a.. Något enkelt man kan göra åt detta förutom att tanka sprit? Fasen, jag trodde så här gamla bilar hade undantag från sånt här... typ..
 6. Appropå Trelleborg Cross country däck.. Å jobbets vägnar kom det förbi ett litet gäng kluriga gubbar från Trelleborg gummi..typ.. De hade fått första tjing på att tillverka listen till lastrumsdörren på flygplanet SAAB2000, och var på plats för att provpassa en prototyp.. och jag skulle ju hjälpa till.. Naturligtvis gled jag in på ämnet däck och försvarets gamla terrängbilar som nu i allt större utsträckning blir entusiastfordon och att bristen på nya originaldäck till dessa är skriande.. Folk och fä slåss om skapliga däck på diverse olika annonsmarknader och betalar emellanåt fantasisummor för torrsprucket, 30 år gammalt skit. "Varför inte ta upp nytillverkning?" frågade jag.... En serie Classic däck lixom... Gubbarna var nu inte från den avdelning som tillverkar däck, men hade ju kompisar där... I alla fall gick de igång på idén och lovade att snacka med sina kollegor .. jag kunde nästan se hur kugghjulen i deras huvuden spann ett par varv extra.. Så nu hoppas jag att de inte glömt bort det hela och att ledningen på Trelleborg tar sej samman och letar rätt på de gamla formarna, blandar till lite fräscht gummi och kör igång nyproduktion..
 7. Planer... javisst finns det planer... -Lite snyggare justeringar av karossen i nedkant... har väl kanat mot ett och annat. -Uppdatering av den vita färgen. -Ny reflextejp runt om. -Justering/komplettering av träribbor runt om. -Byte till original backspeglar. -När jag väl får tag på en... installation av 12V torkarmotor arm etc. till höger sida. -Byte dörrlister -Renovering ev. byte av fälgar då däcken på grund av rost inte vill krypa till rätta 100% resulterar emellanåt i rejäl galopperande obalans.. -Nya baklyktor/glas -Färdigställande av hyttinredning. -Installation av komradio/stereo/siren. Åtminstone till att börja med...
 8. Slå till? Den är köpt sedan ett bra tag...
 9. Då jag efter många om och men till sist sålde av min kära C303:a har det varit alldeles för tomt på gården utanför mitt hus.. bare en och annan i garaget liggandes TGB del har påmint mej allt skoj jag haft med den.. Så när brorsan gav sej på att sälja huset i Göteborg och flytta till Linköping uppstod ett enastående tillfälle att köpa hans TGB11... o så var man på spåret igen då lixom.. Hans TGB stannar i släkten och jag får mer skoj... en bra deal Här är några nostalgibilder.. en från gården... optimal utsikt minsann.. en från skogen i sitt rätta svamplockarelement och en från bilträffen utanför flygvapenmuseet (Volvo tema).
 10. Gripen, är de nya är jag intresserad. Att fördelaren har mekaniskt tändförställning är jag med på .. det har alla fördelare. Den "normala" fördelaren har mekanisk/centrifugal tändförställning med regulatorvikter "en våning ned" men även en vacuumdosa för att kunna kompensera för last.. klurade på varför den avstörda varianten är designad utan..
 11. Är det någon som har kläm på varför den avstörda/skärmade varianten av tändsystemet inte har någon vacuumdosa för tändförställningen?.
 12. Hallojs. Jag undrar om någon eventuellt har en vindrutetorkarmotor liggandes... jag är i behov av en komplett uppsättining till ena sidan.. motor, muttrar, arm etc. Helst 12V men 24V kan duga det med. Söker änen den "nya" installatioen av luftfilterburk i aluminium med installations pryttlar.. kanske även en så kallad "filter king" bränslefilter.. En uppsättning fungerande lås med nyckel runt om... om någon har.. vore sköj.. / E svar via pm
 13. Tie the redicilous attempt to emission Control open.. There is an axle through the intake manifold with an butterfly valve in each intake opening that reroutes some air through a slightly longer path.. that axle is moved by a cam.. use a metal wire and tie it open.. That should improve the situation to some extent.. It is supposed to make the fuelburn leaner/better somehow.. I had the situation when the Engine was hot..it always started to detonate when moving from idle to full load when hot.. Anyway.. this is an easy thing to try for troubleshoting.. / E
 14. Håhåjaja.. militärpolitik.. svårt.. Men jag är nog rätt så säker på att om Putin verkligen vill... tex. ta Gotland.. gör han nog det... inte för att jag tycker att vi borde vara rädda för det i nuläget... men ändå.. han skulle tex. kunna slå en pling till Löfven och säga att; "du NATO trasslar med mej, jag behöver Gotland ett tag så jag kommer över med mina grabbar och det vore bäst för er om ni inte ställer er i vägen"... -så är det bara att han gör det.. Som någon i tråden nämnde; antingen blir det en ful grushög av Gotland... eller så knyter vi näven i fickan... Angående Ukraina undrar jag om någon kommer ihåg följande (jag kommer bara ihåg lite löst) ; Var det inte så att det blev ett himla liv när någon minister i Ukraina hade snackat med någon minister i USA och det samtalet avlyssnats eller "läckt"... Det var visst en "hon" på amerikanska sidan som i samtalet om frågan om hon vart trodde att EU skulle ställa sej i frågan svarat: "FUCK the EU!". Det blev naturligtvis ett jäkla liv i pressen om att hon sagt dessa ord.. MEN, vad värre var, var att det de faktiskt pratade om i samtalet kom helt i skymundan. Dessa två gynnare hade suttit och diskuterat namn på de personer som skulle tillträda regeringsposter i Ukraina efter det att den "gamla" regeringen fått kliva åt sidan. Dessa namn styr Ukraina idag. (som jag har förstått det hela). En del i denna historia.. som kanske ramlar under rubriken konspirationsteori är ju att vid denna tid flög visst ett amerikanskt fraktplan ut med 35? ton guld ur Ukrainas riksbank (som ersättning för den enligt amerikanska intressen "demokratiseringsprocess" som totalt misslyckats). Vad skall man tro lixom... är verkligen all sån här skit överenskommen i förväg? Är det sånt här Bilderberggruppen sitter och diskuterar/planerar??
 15. Jag kanske skulle slänga upp min Jagga på Blocket... Daimler 1998, Svart/Svart.. Kanske Polarstar gillar jaggor med..
×
×
 • Create New...