Jump to content

BeePee

Korpral
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Good

About BeePee

 • Rank
  Member
 1. Hej Kan ej låta bli och se hur det går med bilen då jag skffat traktor istället,det blir oljebyte igen ser jag ett tips är att byta eller svetsa på sexkantmuttrar på dom fyrkantpluggarna om det blir ofta oljebyte,sen är det bra med sexkantnycklar i tum o millimeter istället för tolvkantiga dom rappar ej så lätt. Lycka till med bilen hälsn Bertil.
 2. Hej som sagts så kan det vara kopparbrickan som är nött har ej velat dra allt för hårt pluggarna bilen har ej stått på betonggolv så jag har ej märkt något,oljor bytt tidigt i våras men motoroljan bytt för max 2år sen har för mig att jag använde delsyntet.Aldrig problem med motorn övriga oljenivåer bör man kolla tycker jag då och då.
 3. Hej Tamaz blev förvånad att den har läckt olja har ej haft problem med läckage oljor bytt nyligen 80w-140. växellåda GL1 växellådsolja
 4. Hej Tamaz ser att bilen kommit fram till köparen hoppas att du är nöjd med bilen.Jag vill tacka för all hjälp jag fått från forumet under dessa år varit in på det från starten men blev medlem senare kommit från älgjakten idag och igår skjöts en 10 taggare för hunden det har varit mycket jakt i veckan.Har köpt en traktor i sommar för att ha något skruvande nu när jag blivit pensionär.Lycka till och ha det så bra allihop jag kikar väl in ändå nån gång på forumet.hälsn Bertil
 5. Hej har råkat ut för samma sak vid körning vinterväg till älgjakt bakhjul nöp fast och lyckades hålla bilen på vägen,då visste jag ej vad som var felet trodde att det var fördelningslådan kändes så kunde köra sakta hem.Bytte fördelningslådan på våren och hade kört sakta 3oom då small det till och bilen blev utan bromsar det visade sig att bromsskölden släppt och klippte bromsledningen.Plockade isär och fick ut dom bult som gått av det var något hål som blev ovalt men det gick att lösa med kupolbricka som jag svetsade fast och sen nya bultar.
 6. Hej bytte oljor i hjulväxlar diffklumpar styrväxel det blev 80w-140 var och provkörde tyckte att den gick mycket tystare även fälgar bak fick en omgång med färg.
 7. Däck fundering. Passar Hankook Dynapro 315/75 16 på originalfälg och hur är dom på vintern?
 8. Hej Åter igen blev det att öppna golvet i tgb 11an för att justera hög och låg vx det är ganska kinkigt har börjat tänka om att bygga om det med vajer eller elektriskt kanske en spjällmotor 24v är det kanske någon som byggt om det redan?Tips om passande delar välkomnas hälsningar från Norrland.
 9. Hej om jag kommer ihåg rätt så var elverket på 3x220V då jag gjorde repövning för många år sedan.
 10. Den gamla typen av mätare ej elektronisk har en röd ruta den räknar du ej med i förbrukning på hela kw.
 11. Skruvat loss mellanväggen främre och slipat loss nätet samt två mittstag behåller dom två yttre för fäste nackstöd ramen skall tillbaks efter målning för att behålla stabilitet.Hälsn B.P
 12. Hej det finns 2 olika sätt att byta i alla fall kanske fler.Första gång jag bytte la jag ett rör från taket ca 2m rakt ut i axelns riktning o fast i en vägg där jag hängde lyftblock som krävs då man drar ut axeln,den nya metoden som jag kallade då skruvas portalen mer isär bromsar behöver ej luftas då man ej öppnar bromsrör slang bara släpper ett fäste o viker åt sidan mindre vikter o hantera men kanske mer skruvande.Det finns väldigt bra instruktioner på forumet som proffsen gjort med bilder också,stort Tack. Hälsn ALU ZINK Norrbottens Kustland.
 13. Det brukar synas på fälg och däck när det läcker olja bytte förra helgen vänster sida på 11 an svårt att se hålet innan jag tog isär allt med nya metoden.
 14. Hej vitt på marken i Norrbotten på morgonen,igår bytte jag damask v-fram enligt den senare metoden det blir lite mer hanterbart på det viset då man ingen ungdom är,varit skruvande sista tiden bytt f- låda,knutkors fixat bromssköld v-bak då det slet av bularna o klippte bromsrör,bytt bromscylindrar bak,kollat oljor provkört idag lite justering med hög o låg växel kan vara lite knivigt man får trycka bestämt det är väl vanligt på tgb 11,nu går den tyst inga ljud från lådorna.
 15. Hej det låtersom att den gått av den går till fördelningsväxellådans bak en stor mutter som lossas där.
×
×
 • Create New...