Jump to content

Sune

Kapten
 • Content Count

  388
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  40

Sune last won the day on December 22 2019

Sune had the most liked content!

Community Reputation

628 Excellent

About Sune

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Location
  Sthlm/Södertörn

Recent Profile Visitors

430 profile views
 1. Sune

  Fix med Unimog 406

  Ja fort går det ju inte, men här skymtar den mörkgrå hylsan till min lilla manuella kran med elvinsch. Även (omålade) fästet till reservhjulet.
 2. Sune

  Fix med Unimog 406

  Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade här, jag har har dock inte legat helt på latsidan. Det "stora jobbet" som äntligen blivit klart är flaket som rostlagats, slipats och målats. En ny ljuddämpare har kommit på plats som gjorde oljebrännare lite tystare.. Förutom lite allmänn service så har jag bytt packbox i navet hf.
 3. När jag byggde flaket på min 13-bil så monterade jag även dit en original kraftuttagsVinsch, dom skrev in vinsch i papprena bara utan att fråga. Den bilen kom direkt från Försvaret och reggades då in.
 4. Var förbi kompisen idag, vinschen ser identisk ut bortsett från vinschtrumman som är större på hans. Sepson H50G EO 3 ton enkel vajer
 5. Själva växelhuset (om man nu kallar det så) tycker jag liknar det som är på vissa Sepson-vinschar. En kompis har en Sepson hydraulvinsch fram på en Unimog där växelhuset ser ut så. Kan ju ta en bild på typbrickan vid tillfälle.
 6. Kan det vara en ombyggd tgb 30/40 vinsch? Tycker att trummans utformning liknar den, den är väl mekanisk dock? Vajerutlöparen liknar en sådan som sitter på terränglastbilar också..
 7. I morse var jag inne på SPHF:s (Svensk pansarhistorisk förening) hemsida och hittade en ytterligare artikel om en stridvagnsbärgning, denna gång i Kalixtrakten 1954, så vitt jag vet hade väl inte Centurionbärgarna anskaffats än så det fick bli lite andra lösningar.. Bärgning med 2 st CAT bandtraktorer varav den mindre D4 är en sådan som jag kört, likadan från Armén med vinsch. https://www.sphf.se/svenskt-pansar/pansarperspektiv/bargningstjanst/centurion-bargning-i-kalix/
 8. Det är en (Pansarvärn) Pv Jeep 9031 tror jag, det har säkert någon annan här stenkoll på mer exakt. Min gamla 11 bil hade en likadan pjäs och dom heter Pvpjtgb 1111 (PansarVärnsPjäsTerrängbil) vet jag i alla fall..
 9. Jag tycker det låter kul. Hänger till största del på lastbilstransport om min bil ska komma med, Svana; jag ska kolla med Ingvar om han är intresserad.
×
×
 • Create New...