Jump to content

Sune

Kapten
 • Content Count

  376
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  40

Sune last won the day on December 22 2019

Sune had the most liked content!

Community Reputation

609 Excellent

About Sune

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Location
  Sthlm/Södertörn

Recent Profile Visitors

351 profile views
 1. I morse var jag inne på SPHF:s (Svensk pansarhistorisk förening) hemsida och hittade en ytterligare artikel om en stridvagnsbärgning, denna gång i Kalixtrakten 1954, så vitt jag vet hade väl inte Centurionbärgarna anskaffats än så det fick bli lite andra lösningar.. Bärgning med 2 st CAT bandtraktorer varav den mindre D4 är en sådan som jag kört, likadan från Armén med vinsch. https://www.sphf.se/svenskt-pansar/pansarperspektiv/bargningstjanst/centurion-bargning-i-kalix/
 2. Det är en (Pansarvärn) Pv Jeep 9031 tror jag, det har säkert någon annan här stenkoll på mer exakt. Min gamla 11 bil hade en likadan pjäs och dom heter Pvpjtgb 1111 (PansarVärnsPjäsTerrängbil) vet jag i alla fall..
 3. Jag tycker det låter kul. Hänger till största del på lastbilstransport om min bil ska komma med, Svana; jag ska kolla med Ingvar om han är intresserad.
 4. Där jäklar fanns det grejer! BV 202:orna ser fina ut. Skymtar en TGB 30/40 bakom också?
 5. Sune

  Fix med Unimog 406

  Körning i lördags, det var mkt vatten..
 6. Sune

  Bärgning

  Lite bärgning.. Jag var ute i skogen i början av veckan och hjälpte upp en (för mig bekant) hjullastare som stod hade hamnat lite olägligt. Unimogens bakvinsch fick komma till sin rätt.
 7. Ja fy sjutton , men tur ändå att inte han farfar var med, då hade det blivit livat!...
 8. Skit också, hittegodset!
 9. Bra jobbat Jimpa! Min kommentar "det här tar vi en hutt på" när Anders stod och vägde lite på berget vid första kvällskörningen kom med också ! Jag kan då förtydliga att jag inte körde.
 10. Tur att det fanns ett flak och slänga upp loaferserna på sen!
 11. I går blev det ett test till av markankaret, dock inte så utförligt som jag hade tänkt från början då vi fick vänta ut ett 2h långt kraftigt regn-oväder innan vi gav oss ut. Väl ute i skogen så försökte jag köra fast Unimogen i ett kärr med den ville inte riktigt, till sist vart det någon halvmesyr till fastkörning när jag kom lite snett varav hjulen på högersidan stod nere i spåret och vänsterhjulen stod högre, dags för vinschning.. Slog ned tre spett i dragröret/hållaren i jord/stenig mark, vinschade sedan utan att driva något med hjulen för belasta ankaret mera och det höll .
 12. Det var en bra idé, bör inte vara alltför svårt att göra.
 13. Fick lite bilder från en gammal bärgningsutbildning i Boden, dom hade den stora markankarsatsen men i detta fall använde dom en sats jag tror även fanns på gamla Bgtgb 965.
 14. Nämen se där ja! Och en lyxiös uppdragare också!
 15. Tittade igenom lite gamla bilder för ett tag sedan från en militärfordons-auktion i Strängnäs 2009, där sålde dom en BV 206 prototyp med B30-motor och lite annorlunda detaljer..
×
×
 • Create New...