Jump to content

Sune

Kapten
 • Content Count

  390
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  41

Everything posted by Sune

 1. Nu lägger jag mig i här.. Det står iallafall om en badsjö i det allra första inlägget.
 2. Kul att kunna bidra med något . Det är väl bara vinschtrumman på din som ser lite smalare ut?
 3. Sune

  Fix med Unimog 406

  Ja fort går det ju inte, men här skymtar den mörkgrå hylsan till min lilla manuella kran med elvinsch. Även (omålade) fästet till reservhjulet.
 4. Sune

  Fix med Unimog 406

  Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade här, jag har har dock inte legat helt på latsidan. Det "stora jobbet" som äntligen blivit klart är flaket som rostlagats, slipats och målats. En ny ljuddämpare har kommit på plats som gjorde oljebrännare lite tystare.. Förutom lite allmänn service så har jag bytt packbox i navet hf.
 5. När jag byggde flaket på min 13-bil så monterade jag även dit en original kraftuttagsVinsch, dom skrev in vinsch i papprena bara utan att fråga. Den bilen kom direkt från Försvaret och reggades då in.
 6. Var förbi kompisen idag, vinschen ser identisk ut bortsett från vinschtrumman som är större på hans. Sepson H50G EO 3 ton enkel vajer
 7. Själva växelhuset (om man nu kallar det så) tycker jag liknar det som är på vissa Sepson-vinschar. En kompis har en Sepson hydraulvinsch fram på en Unimog där växelhuset ser ut så. Kan ju ta en bild på typbrickan vid tillfälle.
 8. Kan det vara en ombyggd tgb 30/40 vinsch? Tycker att trummans utformning liknar den, den är väl mekanisk dock? Vajerutlöparen liknar en sådan som sitter på terränglastbilar också..
 9. I morse var jag inne på SPHF:s (Svensk pansarhistorisk förening) hemsida och hittade en ytterligare artikel om en stridvagnsbärgning, denna gång i Kalixtrakten 1954, så vitt jag vet hade väl inte Centurionbärgarna anskaffats än så det fick bli lite andra lösningar.. Bärgning med 2 st CAT bandtraktorer varav den mindre D4 är en sådan som jag kört, likadan från Armén med vinsch. https://www.sphf.se/svenskt-pansar/pansarperspektiv/bargningstjanst/centurion-bargning-i-kalix/
 10. Det är en (Pansarvärn) Pv Jeep 9031 tror jag, det har säkert någon annan här stenkoll på mer exakt. Min gamla 11 bil hade en likadan pjäs och dom heter Pvpjtgb 1111 (PansarVärnsPjäsTerrängbil) vet jag i alla fall..
 11. Jag tycker det låter kul. Hänger till största del på lastbilstransport om min bil ska komma med, Svana; jag ska kolla med Ingvar om han är intresserad.
 12. Där jäklar fanns det grejer! BV 202:orna ser fina ut. Skymtar en TGB 30/40 bakom också?
 13. Sune

  Fix med Unimog 406

  Körning i lördags, det var mkt vatten..
 14. Sune

  Bärgning

  Lite bärgning.. Jag var ute i skogen i början av veckan och hjälpte upp en (för mig bekant) hjullastare som stod hade hamnat lite olägligt. Unimogens bakvinsch fick komma till sin rätt.
 15. Ja fy sjutton , men tur ändå att inte han farfar var med, då hade det blivit livat!...
 16. Skit också, hittegodset!
 17. Bra jobbat Jimpa! Min kommentar "det här tar vi en hutt på" när Anders stod och vägde lite på berget vid första kvällskörningen kom med också ! Jag kan då förtydliga att jag inte körde.
 18. Tur att det fanns ett flak och slänga upp loaferserna på sen!
 19. I går blev det ett test till av markankaret, dock inte så utförligt som jag hade tänkt från början då vi fick vänta ut ett 2h långt kraftigt regn-oväder innan vi gav oss ut. Väl ute i skogen så försökte jag köra fast Unimogen i ett kärr med den ville inte riktigt, till sist vart det någon halvmesyr till fastkörning när jag kom lite snett varav hjulen på högersidan stod nere i spåret och vänsterhjulen stod högre, dags för vinschning.. Slog ned tre spett i dragröret/hållaren i jord/stenig mark, vinschade sedan utan att driva något med hjulen för belasta ankaret mera och det höll .
×
×
 • Create New...