Jump to content

Sune

Kapten
 • Content Count

  371
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  39

Everything posted by Sune

 1. Sune

  Bärgning

  Lite bärgning.. Jag var ute i skogen i början av veckan och hjälpte upp en (för mig bekant) hjullastare som stod hade hamnat lite olägligt. Unimogens bakvinsch fick komma till sin rätt.
 2. Ja fy sjutton , men tur ändå att inte han farfar var med, då hade det blivit livat!...
 3. Skit också, hittegodset!
 4. Bra jobbat Jimpa! Min kommentar "det här tar vi en hutt på" när Anders stod och vägde lite på berget vid första kvällskörningen kom med också ! Jag kan då förtydliga att jag inte körde.
 5. Tur att det fanns ett flak och slänga upp loaferserna på sen!
 6. I går blev det ett test till av markankaret, dock inte så utförligt som jag hade tänkt från början då vi fick vänta ut ett 2h långt kraftigt regn-oväder innan vi gav oss ut. Väl ute i skogen så försökte jag köra fast Unimogen i ett kärr med den ville inte riktigt, till sist vart det någon halvmesyr till fastkörning när jag kom lite snett varav hjulen på högersidan stod nere i spåret och vänsterhjulen stod högre, dags för vinschning.. Slog ned tre spett i dragröret/hållaren i jord/stenig mark, vinschade sedan utan att driva något med hjulen för belasta ankaret mera och det höll .
 7. Det var en bra idé, bör inte vara alltför svårt att göra.
 8. Fick lite bilder från en gammal bärgningsutbildning i Boden, dom hade den stora markankarsatsen men i detta fall använde dom en sats jag tror även fanns på gamla Bgtgb 965.
 9. Nämen se där ja! Och en lyxiös uppdragare också!
 10. Tittade igenom lite gamla bilder för ett tag sedan från en militärfordons-auktion i Strängnäs 2009, där sålde dom en BV 206 prototyp med B30-motor och lite annorlunda detaljer..
 11. Sune

  Fix med Unimog 406

  Vinschen maximalt inflyttad och vinschgrinden/linledaren omgjord.. Senare skall jag plocka bort och måla hela alltet.
 12. Sune

  Fix med Unimog 406

  Nu var det ett tag sedan jag skrev något, men det har ändå pågått lite arbete på Unimogen.. Diverse surrningsögglor har kommit på, liksom ett par krokar och fästen för flakbelysning på flakbågen. Sedan kunde jag inte hålla mig från att göra om vinschgrinden på bakvinschen samt att flytta in hela vinschen för att få det att harmonisera lite mer med flakslutet. Efter det har jag också riktat ut det värsta av en stor buckla på dörrspegeln och b-stolpen.. Bilder kommer..
 13. Hittade lite intressant läsning på Svensk pansarhistorisk förening:s hemsida om stridsfordonsbärgning och lite bilder. https://www.sphf.se/svenskt-pansar/pansarperspektiv/bargningstjanst/ https://www.sphf.se/svenskt-pansar/fordon/bargningsbandvagn/fastkorning-och-bargning/
 14. Ev. planeras ett nytt test av markankaret nästa vecka (när förhoppningsvis värmen mattas av lite).
 15. Det var lite ditåt mina tankar gick när jag gjorde mina bitar. Eller i alla fall att försöka fördela ut kraften över en större yta.
 16. Nyfiken fråga; var fick du tag på markankaret?
 17. Kul att se att den används som det var tänkt
 18. Sune

  Fix med Unimog 406

  Original redskapsfäste eller bePansring?
 19. Sune

  Fix med Unimog 406

  Som om jag inte hade några oavslutade saker på bilen; har jag nu börjat med ett plogfäste.. Få se om jag lyckas skramla ihop till en hägrande vikplog bara..
 20. Det är inte omöjligt, området är inte så stort men ganska öppet ändå här och var.
 21. Sune

  Fix med Unimog 406

  Jaså! Har det hänt?? Det kanske blir en träregel som på 13-bilen..
 22. Sune

  Fix med Unimog 406

  Jaha, då fortsätter flakjobbet med små små steg. Har nu fått ett flaklås på plats samt svetsat fast ett järn till låsbygeln.
×
×
 • Create New...