Gå till innehåll

Billysmed

Sergeant
  • Innehålls Antal

    65
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    6

Billysmed senast vann den dag 7 Februari 2016

Billysmed hade det mest gillade innehållet!

Om Billysmed

Profile Information

  • Hemort
    junosuando

Senaste besökare till profilen

920 profilvisningar

Billysmed's Achievements

Member

Member (1/1)

136

Anseende bland gemenskapen

  1. blir inte uppdates så ofta nu för tiden. Men de händer inte så mycket heller.. motorn är iaf i och provkörd, går rätt bra faktiskt. Nu är det som bara bygga avgassystem, å fixa ett kraftuttag så ja får igång hydraulpumpen. sen är det bara ut å provköra på riktigt.
  2. Nu händer/har det hänt en del i terrängbilsfabriken. 😀 Jag har fått papper på den, eller regbesiktningen måste göras än, men nuet det iaf möjligt. Sen har jag plockat lös alla bromsar för att renovera dom till kommande besiktning. Men just när Jag fått lös allt dök det upp en Volvo FL4, som jag givetvis var tvungen att köpa. Så nu har jag en TD41+ ZF S5-24-3 och har börjat på en till konvertering. Har en massa bilder, ids inte lägga upp alla, men nån slänger ja upp. PS. Nån som vet av vart jag kan hitta ett kraftuttag till lådan, är som det jag saknar nu..
  3. transportstyrelsen säger för att göra en ursprungskontroll. -" Förutom köpehandling ska ett tekniskt registerutdrag bifogas i ansökan. Utdraget utfärdas och styrks av försvarets materialverk vid försäljning och motsvarar fordonets registreringsbevis. Det får högst vara 12 månader gammalt vid ansökan och ska vara styrkt i original."
  4. Jag fick ett registerutdrag därifrån boden, mem hur ska jag få köpehandling.? Behövs både från när kronan sålt den, å från vem ja köpt av. Har kommit fram till att det är krigsarkivet som kanske har alla papper från lapplandsjägarna från åren när den är såld. Har inte dom det så finns det inte, å kvinnan jag mailat med säger att jag får komma ner till stockholm å söka om jag vill, men att det mest troligt inte finns.
  5. hur stor skillnad är det på utväxlingarna i dom olika lådorna? Jag bytte på min 912a till en synkad, och det var inte stor skillnad på utväxling på ettan, men det känns ändå ibland som att den går lite för fort. Har en kompis som också har en 912a å i den satte han cheva 350/350. gick inte alls att köra, gick på tok för fort på låg ettan.
  6. Fick givetvis snuthäng nu på senaste svängen ja va ut, och det var ju inte så populärt när dom inte kunde identifiera fordonet. Kollade med Transportstyrelsen, för att göra en ursprungskontroll kräver dom köpehandling och ett tekniskt registerutdrag. Mailade till Försvarets materialverk och frågade om det går att fixa nu i efterhand, men har inte fått svar nu på några veckor så antar att ja inte kommer få det heller. Är det nån annan som lyckats få det från FMV? Jag skulle ju gärna få den registrerad som motorredskap iom. att vill man behålla nån slags hörsel och känsel kör man ju ändå inte fortare än 50km/h ändå, och det är ju lite enklare än att ha den reggad som lastbil.
  7. Tack, jo jag är rätt nöjd med tanken själv också faktiskt. Och angående slangarna så ska jag knåpa ihop nån slags sprängkåpa, i samband med när jag bygger en ny golvplåt.
  8. Lite hydrauluttag fram. Kommer att användas till plog bland annat.. Tank och filter Ventilpaket med några slangar dragna. Lite dålig bild, men det är winsch motorn.
  9. Har vart lite dålig på bilduppdateringar nu på ett tag, men har hänt ganska mycket, har ett par hyffsat gamla bilder här på datorn nu som jag läger ut. Ska försöka fota lite ikväll å få in på datorn på nå vis. blivande hydraultank ventilpaket
  10. Nej jag har ingen pump dära.. sitter dock en vacumpump där lägligt till bromsservon och diffarna Jag har monterat en hydraulpump på kraftuttaget och en på rem för styrservon.
  11. Det är en d39 eller det är en perkins i grunden, men kommer inte ihåg beteckningen på den.
  12. Hittade ett till användningsområde för 912an nu under midsommar.
  13. Jo får forska mer i vad det finns för däckallternativ. Nej har inte tagit nån offert. Däremot har jag vart å provkört lite mer idag! Tur man inte är läskunnig vid terrängkörningar.
  14. Menar det. Men samtidigt trist om man köper 6nya och så exploderar dom första provturen.
×
×
  • Skapa nytt...