Gå till innehåll

Svensson91

Sergeant
  • Innehålls Antal

    56
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    7

Svensson91 senast vann den dag 20 Augusti 2016

Svensson91 hade det mest gillade innehållet!

Om Svensson91

Profile Information

  • Hemort
    Mörrum

Senaste besökare till profilen

603 profilvisningar

Svensson91's Achievements

Member

Member (1/1)

92

Anseende bland gemenskapen

  1. Har en valp från -62 som besiktigades igår. Allt bra förutom att det inte gick att tyda sista siffran på brickan som sitter brevid stolen, vilket ledde till att fordonet kan inte säkert identifieras och förelagts om registreringsbesiktning. Jag har lyckats putsa fram så att det går att se med bra lyse. Men min fråga är hur jag lättast gå tillväga med detta? Har läst att fordon före 1969 inte behöver chassinummer, och då skulle väll min otydliga siffra inte vara några bekymmer. Ska ringa till en besiktningstekniker imorgon men vore bra att ha lite kött på benen.
  2. Finns det något bra knep för att låsa leden så att man kan spänna åt muttern. Skruvar man bort locket under leden, så ser man ett trekantigt hål i ledkulan, men är bara 2mm djupt så får inte något att sitta fast där.
  3. Då kan även jag tillbringa lite matnyttig info på denna fråga. Med väldigt stor hjälp av min ad-bildelar försäljare så fick jag fram en nära inpå identisk dämpare. Som heter Gabriel 305-SSD-55-GAB till ett pris av 750kr. Först nu märkte jag hur pass lealös min originaldämpare var, så sämre komfort i terräng kan det omöjligt bli.
  4. Någon som har lite värdefull information om denna mytomspunna dämpare. Har kontaktat Dahlhem som ska vara specialister inom ämnet, men de kunde ej hjälpa mig. Har även mejlat till offroad parts, men inte fått något svar. Den är alltså 30cm ihoptryckt och 46cm utdragen. Hur mycket kan man gå ifrån den längden utan att det ger några överraskande konsekvenser? Fästet på styrstaget är ju ändå flyttbart. Finns mängder med dämpare men svårt att få fram längd på dessa.
  5. Söker 4 däck i bra skick till Valpen. 285/75-16, men får gärna vara något större. Bör finnas i södra Sverige i närheten av blekinge. Kontakta mig i pm. Mvh Rasmus Svensson
  6. Då var det dags att renovera pumpen på 912an. Någon som vet vem man vänder sig till för att få tag på lager och packningar. Uppdatering Efter en del detektivarbete så fick jag fram att det stora lagret är ett skf 6206-z. Det andra och mindre lagret hade ingen exakt motsvarighet på höjden, blev ett skf 6202 plus ett skims på 0,5mm. Sedan har vi den såkallade catepillar-packningen som med en fjäder håller tryck på en porslinsring mot impellern för att täta. Där kunde jag inte hitta en exakt likadan. Men Grene hade en som är 2mm högre och passade bra ändå. Blästring och färg på det, så nu bör pumpen hålla i 62år till.
  7. Tack för alla tips, jag har nu hittat en valp som jag ska hämta ikväll. Mvh Rasmus
  8. Går i tankarna på att skaffa mig en valp, så prova att lägga ut en annons här. Ska vara bra funktion i drivlinan, rost och slitage har ingen större betydelse. Bra om den finns i södra Sverige, men kan tänka mig att åka längre. Tips tas även tacksamt emot. Skriv här eller ring mig på 0768641784. Mvh Rasmus Svensson
  9. Riktigt trevligt att få den rullande igen!! Vilken tog du kontakt med för att få tag i renoveringssats till bromsarna. Vilket pris låg det på?
  10. Går inte åt lika mycket bränsle nu när man kan ta fågelvägen
  11. Ja, det var inga större grejer så då är det lättast att fixa till bristerna. Går den mjukare på vägen med de framdäcken?, min skakar en del i ratten när man kommer upp i 60-70. Har även varit ute för ett par gånger i högre hastighet att den vill börja vobbla lite. Det har jag dock ej kommit fram till vad det bero på.
×
×
  • Skapa nytt...