Jump to content

Frestr6

Sergeant
 • Content Count

  102
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Frestr6

 1. Uppdatering. Jo det gick som du skrev H.Hansen, var bara tvungen att öppna vaccumklockan så armen fick mer spelrum
 2. Haha kul att du tänker på mitt mekprojekt 05:28. men jag har testat det, tyvärr får jag inte ur klokoppling, förstår inte hur jag ska få till det?
 3. Nu har jag fått bort låsringen till lagret, har någon tips om hur jag får ur lagret? är det bara vända på ”paketet” och hamra på klokopplingen?
 4. Tackar för infon. Då är det som jag trodde. Lägger jag en till beställning hos Claes på tatanka
 5. Okej, nu blir det många frågor meeeeen, sitter lagret i den delen som jag tagit lös med vaccumklockan? hur byter man det? är det så enkelt att man släpper på låsringen och drar ut lagret?
 6. Svana, vet inte vad ”yokarna” är. är det så knutkorsen ligger lika i linje över en och samma kardan? se bild. Den korta kardan ser rätt ut i sånna fall om jag tänker rätt?
 7. Okej tack för svar har beställt hem knutkors och mässing Och plattor. tänker du nr40 på sprängskissen H.Hansen?
 8. Har äntligen börjat demonterat ”runtomkringdelar” till lådan. innan jag rev så konstaterades rejäla vibrationer i drivlinan, har hittat detta glapp i ”skiftgaffel” (eller vad jag tror är skiftgaffeln) nr33 på sprängskissen. jag känner jag behöver eran hjälp i detta, är detta normalt? //strömvall IMG_1473.MOV
 9. https://www.blinto.se/auction/Volvo-Terranglastbil-B-kortsregistrerad-122790-24506 13 bil på auktion.
 10. Ja den gnäller lite konstant (nytt ljud sen ett tag tillbaka) sedan blir ljudet värre iom jag trampar ner kopplingen(urtrampningslager?)
 11. H.Hansen är det nr 34 du menar?
 12. Nu är det dags tänker jag Har Ett längre tag haft oljud från kopplingen. Den bettar som det skall, Den slirar alltså inte. Men skall jag byta kopplingen. något jag aldrig gjort tidigare på någon bil, men jag tänker ”hur svårt kan det vara?” har läst här på forumet och anser att det verkar görbart. har men jag har lite frågor innan projektet drar igång. Tänker beställa det mesta från tatanka. Jag tänker jag skall byta detta. •urtrampningslager •Centrumlager •kopplingen(kanske är onödigt om inget uppenbart fel syns?) •lamellen •knutkorsen sa
 13. Japp det var dom G63961. köptes på Hansens racing (GABG63961 heter dom hos hansens) som nämdes nån gång i denna tråd. dom hade bara 2st inne (som nu sitter på min bil) dom skulle få in fler i feb. Tror ja det var Den ena org. Dämparen var stelopererad och den andra var slut så vart det en stor skillnad. Mer progressiva men även lite rappare i läget ut när man åker över ”hål” i lite högre farter än låg1&2:an men jag monterade även distanser i bakre bladfjäderfästet som klas_b och svana skrivit om. 50mm tröck jag i Rullat kanske 100mil så nu.
 14. https://www.klaravik.se/auction/product/terrangbil-volvo-c303-4x4/ en tgb11 på klaravik
 15. Kapar tråden lite. först vill jag tacka för all tid Viper99 lagt på att bygga en faktabas. Väldigt bra för dom som mig, som snor å kopierar alla bra idéer som jag kan hitta på. läste att man behöver en rejäl press för att få ur org. bussningarna i gabriel dämparna. men jag som har ett mindre garage och passande verktygssortiment till mitt garage använde det som fins till hands:borr, kniv, multimaskin, skruvstäd, Näbbtång, hylsa strl:32&17 så här gjorde jag. •börja att borra flera hål i bussning •Skär bort det som sticker upp ovan metal
 16. https://www.blinto.se/auction/Tatra-813-8x8-Terrangvagn-121822-23379 Tatra 813 8 hjuling ”smidig” pickup. bland det fränaste man kan äga.
 17. Vad är det för bredd på däcken? är fälgarna breddade?
 18. https://www.klaravik.se/auction/product/3-18/ Bladfjädrar till valp
 19. Fick tag på min banjobult genom detta tips. som jag sökt ett bra tag nu, så tack för det han har nu sålt av det mesta förutom bromsservona om dom inte blitt splda nu också.
 20. Hej. okej jag har inte ”fäjsboken” kan du inte bara skicka delen till mig efter en swish?
 21. Tack för all input jag fått, jag jagar vidare och återkopplar vid framgång här.
 22. Ingen aning om det är en ersättningservo tyvär
×
×
 • Create New...