Gå till innehåll

Jeddix

Korpral
  • Innehålls Antal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Om Jeddix

Jeddix's Achievements

Member

Member (1/1)

7

Anseende bland gemenskapen

  1. Har läst lite med i verkstadsboken och där beskrivs mitt problem som om att det är ett igensatt automatlådefiltet, det blir nog tömning av oljan och filterrengöring som nästa steg
  2. Trycksänkning är till för att fordonet inte skall dra i väg på tomgång om man ex glömt parkeringsbromsen. Det borde ju också vara snällare mot lådan när man växlar. N spänning på dvs ingen trycksänkning. Växlar till D ingenspänning dvs låg drivkraft(säkerhet), ger gas -spänning på och trycksänkningen försvinner och fordonet får full kraft.
  3. Jag var lite otydlig, det går att flytta bilen på plan mark men kraften räcket inte att köra med terrängbroms. Bor i Strängnäs Tack för erbjudandet, råkar ha en till att låna delar från, den går dessutom som de ska ðŸ‘ðŸ‘
  4. Liten uppdatering, El mässigt så är det ok. Magnet ventilen drar nere vid lådan, frågan är bara hur mycket! Om det är så att magnetventilen drar tillräckligt så kan det vara Ventilen i lådan verkar som kärvar,jag har i dag motionerat allt genom att lossa kontaktstycket (av på av på), men också D läge och gasa/ inte gasa. Har även dränerat ventilen i lådan via den plugg som sitter där, oljan var inte helt ren, men samtidigt inte "gegga" heller. Nu finns det lite mera driv, på D kan man precis köra med terrängbroms, det går inte på back, men nu går det att flytta TGB på plan mark. Undviker att köra för att inte skada lameller. Om man ger snabb gas på D,R får man ingen kraft men om man låter trycket byggas upp långsamt ( lite gas), det tycker jag tyder på ngt med ventilen? Första frågan för dagen Kan man ta bort magnetventilen, först kontaktstycket och sedan fyra skruv till magneten/spolen, för att där kunna motionera ventilen i lådan. Eller är det så att oljan kommer ut redan då. Kan man vidare ta bort ventilen i lådan eller kommer 39 liter ATF på mig då!?
  5. Har läst verkstadshandboken för kraftöverföring nu, TS är ju inte trycksättning som jag trodde utan TryckSänkning. Och som du säger Wingflyer, TS ström vid N, Noll vid D eller R, och ström tilbaka vid gas. TS är 525, dvs jag skall mäta 525 vid gaspådrag med D eller R för att utesluta fel med gaslägesgivaren.
  6. Switchen har jag kollat, dock inte mät den med instument. man känner ju att växlarna D och R läggs i, då borde ju kontakten fungera? Jag har läst en hel del trådar men hittar inte riktigt samma problem. Kan det vara någon ventil som är igensatt/ärgat, så att convertern inteTtryckSätter, de är väl det som TS står för? TS är det samma som TC (525) på elschemat här på forumet, i så fall skall den ha v24+ vid D och R?
  7. Hej Jag har en 30 bil som stått ett tag (ett år). så som vi kan komma i håg så fungerade den senast, men just nu beter den sig som om att det är för lite ATF olja i, men det är det inte. bilen rör sig men är mycket svag, lika på D och R. har provat med Parkeringsbroms och BO, bilen dör vilket borde vara rätt. har läst många trådar om manuella växelstyrningar osv men detta känns inte som ngt sådant, man känner att D eller R "går i". men kraften saknas, möjligtvis TS? Vad skall jag kolla som nästa?
  8. Hej Jag har en 30 bil som stått ett tag (ett år). så som vi kan komma i håg så fungerade den senast, men just nu beter den sig som om att det är för lite ATF olja i, men det är det inte. bilen rör sig men är mycket svag, lika på D och R. har provat med Parkeringsbroms och BO, bilen dör vilket borde vara rätt. har läst många trådar om manuella växelstyrningar osv men detta känns inte som ngt sådant, man känner att D eller R "går i". men kraften saknas, möjligtvis TS? Vad skall jag kolla som nästa?
  9. Då vet jag vad man kan ha som målbild, riktigt snyggt och proffsigt. Kansk i dyraste laget, tack för bilder och inköpsställe.
  10. Tack för svaret, ska kolla där. Någon som har andra allternativ, kanske till och med en bild?
  11. Söker efter lämpliga batterier till 30 bilen, någon som har tips, just nu tomt och tillfälligt hopknåpat med vad som fanns i garaget.
  12. Jeddix

    TGB 30

    30bil ca: 2300 mil Fungerar, ej reggad. 38000 kr + moms. Företagsägd. Joakim 070-7665411. Bigblock@live.se
×
×
  • Skapa nytt...