Jump to content

Nero

Kapten
 • Content Count

  373
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  36

Nero last won the day on December 30 2018

Nero had the most liked content!

Community Reputation

938 Excellent

About Nero

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Location
  Uppsala

Recent Profile Visitors

1,020 profile views
 1. Funderar kring nästa projekt och vad det ska vara. Det lutar åt en 202 om jag kan hitta en förstås, är det något som min ska vara vaksam på med dom? Skulle helst vilja hitta en som gått som ambulans ( har ju tydligen snöat in lite där ).
 2. Nero

  Tgb 1314

  Plötsligt händer det. Det som saknats i skåpet sen vi köpte bilen, en Oxygenterapi apparat. Fästet har gapat tomt länge, och idag kom en vän åkandes med denna skönhet.
 3. Har länge varit sugen på ett blästerskåp, men aldrig riktigt haft pengar över till det. Idag provade jag att bygga ett själv. Tog en gammal låda från fm som jag hade hemma och köpte en plexiskiva led belysning och en damsugaradapter på Biltema. Monterade plexiskivan i locket på lådan och satt in belysningen i underkant på locket och tog hål för adaptern. In med Biltemas blästerpistol och provade på det rostigaste jag hade liggande. Handbroms och en gamal ’’ blinkers ’’ som kom med en bil som stått i skogen sen 50 talet. Fungerade väldigt bra och kostade allt som allt 649 kr, då hade jag förvisso lådan innan.
 4. Nero

  Tgb 1314

  Ledighet från jobbet. Då får hytten i den ena 13 bilen lite översyn. Den gamla masoniten i dörrarna var svälld och ful. Kapat till nya delar och målat med 326 så vart det som nytt.
 5. Nero

  Dodge WC 51

  Det går hyggligt långsamt men nu är det mesta fått ny färg och golvet är på plats. Färgen är matchad mot den gamla och verkar stämma hyggligt mot vad man pratar om på Dodge forum. Den ser vitare ut på bilderna än vad den är. Nu funderar jag på om jag ska ta ner sump och fördelningslåda nät jag ändå håller på.. Det var kul å tvätta fram gamla färgen på motorn mm och se att under all olja då var den nästan som ny.
 6. Nero

  Dodge WC 51

  Ny växellåda på väg in i Dodgen. Fick tag i en renoverad/eller aldrig använd konserverad sista gången av fm i början på 60 talet. Väldigt fin invändigt ser oanvänd ut, nu ska det bli roligt å se om jag får ihop det..
 7. Nero

  Tgb 1314

  Nja nu var det ju ett tag sen jag skrev i denna tråd. Så vad har hänt med 13 bilarna? Inte speciellt mycket dom tickar å går väldigt bra. Vi var i Bengtsfors i förra helgen To-Sö och hade en riktigt trevlig lång helg. Träffade en del forum medlemmar Seglarn och Olzon, tyvärr missade jag Johan men såg hans bandvagn som var väldigt fin. På Söndagen begav vi oss hem och 1 mil innan vi kom hem började temp givaren stiga. Inte akut men lite högre än normalt. Så det blir att kolla på termostat, givare mm. Ca 84 mil tur och retur och en snitt förbrukning på 2,33 L milen.
 8. Kolla spelet på vajern, kanske inte riktigt rätt där. En chansning
 9. Själv har jag inte lyckats göra något alls med bilen som vi ska åka med, det blir hektiskt imorgon kväll.. Vi kommer ett par bilar från Uppsala stockholm.
 10. Får fota dom hör paperen. Här är vad som Materialverket hade som tillbehörs lista vid leverans. 77-04-14. blev sämre i kopiatorn.
 11. Ledsen att det dragit ut på tiden.. Fick en operationstid för ryggen och efter det vart jag inte så mobil . Ovanför din bakdörr har du 2 hål, ett stort där elen kom ut och ett litet skruvhål som själva fästet för en platt hållare till saftblandaren har suttit. Finns även ett skruvhål på taket för ett stag till plattan, värt att täta om dom inte gjort det. 15 bilarna hade blandare fram och bak vid leverans. Med tiden då fm inte skulle ha den förmågan kvar så vart dom flesta som var kvar 1314 och om dom inte hade det innan så byttes glasen mot gula. Finns säkert avvikelser för detta. Signalautomaten fick oftast sitta kvar men 2 reläer skulle tas bort ( hög och låg ton ).
 12. Jag kan nog hjälpa dig med det. Dom här böckerna är bra att ha om du inte har dom med bilen. Här kan du se det som skiljer i utrustning i skåpet mellan 14 och 15 Den stora är den första från 77 och den lilla är ifrån 80. 3 bårar är en uppdaterad variant av din bil, du kan nog goggles upp en bild på nätet med en sådan som har nationsflagg och röda korset flagg belysta på flaggstänger på skåpet. Många av dom har även 4 bladfjädrar i bak istället för 3. bifogar en bild på dina fack och utr enl boken. Det andra måste jag scanna in på måndag.
 13. Ja ser fin ut, tråkigt att du hade så mycket problem att få hem den. Jag har utrustningslistan som Volvo levererade 1315 A med. Kan skicka den om det är något som du behöver.
×
×
 • Create New...