Jump to content

nekafm38a1

Sergeant
 • Content Count

  111
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

nekafm38a1 last won the day on June 1 2019

nekafm38a1 had the most liked content!

Community Reputation

29 Excellent

About nekafm38a1

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Location
  .

Recent Profile Visitors

378 profile views
 1. Jag blästrade bort rosten på länkhuvudet samt länkbulten så gott det gick för att underlätta urpressningen och satte sedan delarna i en press. Det krävdes ett antal ton innan länkbulten släppte med ett ljudligt *pang*, sedan var det bara att fortsätta pressa ut den lite fint. Därefter tillbaka till blästern för att blästra bort resten av rosten på samtliga delar. Till sist grundning och lack, nu återstår montering.
 2. Jag gjorde så här: 1) Skruvade in fjädern i fjäderbromscylindern. Motsols för att lossa bromsen. 2) Lossade skruven mitt i bromshävarmen, tog bort luftrören till bromsklockan och lossade på muttrarna som håller fast bromsklockan. 3) Demonterade hävarmen tillsammans med bromsklockan. 4) Lossade kontramuttern till länkhuvudet och då kunde jag gänga loss länkhuvudet från kolvstången. Nu återstår att pressa ut den gamla länkbulten ur länkhuvudet.
 3. Jag brottas med en kärvande broms bak på en TGB40 och undrar om ni har tips på hur man får loss länkbulten (31 i sprängskissen) från länkhuvudet (30 i sprängskissen)? Saxpinnen (32) är borttagen, men det är inte bara att trycka ut länkbulten trots försök att knacka ut den. Länkbulten går igenom en bussning i bromshävarmen och det är väl fullt möjligt att bussning, länkhuvud och länkbult har ärgat ihop under åren...
 4. Ungefär så bör den nog se ut ja så att den passar runt men inte krockar med luftcylindern.
 5. Jag funderade på det men hela verktyget får inte sticka ut mer än 90-100 mm från hylsan, annars krockar det med växellådans undersida. En sådan kort avdragare med en smal avdragarplatta (som passar runt hylsan och inte krockar med luftcylindern för manövrering av framhjulsdriften FD) har jag dock inte hittat än.
 6. Jag provade med glidhammare igår, men får inget bra fäste och kan därför inte få bort hylsan. Finns det ingen bild på glidhammaren som manualen säger man skall använda eller ett tips på en annan lösning där man kan dra ut hylsan rakt så att lådans hus inte spräcks?
 7. Var hittar jag åtdragningsmomentet till rattmuttern (stl.41 mm) på en SBAT? Jag har försökt leta i den engelska verkstadshandboken men hittar inget. Finns det förresten en svenskspråkig sådan någonstans?
 8. Råkade se ditt svar i mejlappen och då syns bilderna, men inte med Microsoft Edge eller Google Chrome. Skall kolla inställningarna. Är det en glidhammare som är "Puller 98780"? Jag hittar ingen bild i reparationshandboken som ligger under filken "filer", men du kanske kan hänvisa till en sida i den där jag hittar verktyget?
 9. Jag behöver byta en packbox på framsidan av växellådan på en SBAT och undrar om någon vet hur man får bort hylsan med nummer 25 i sprängskissen? Bakom den sitter nämligen packboxen (nummer 26 i sprängskissen) som behöver bytas.
 10. Finns det några som tänker åka hit i år (31 maj till 3 juni): https://www.abenteuer-allrad.de/ ?
 11. Man bör nog ha lite sparat kapital för att vistas där en längre stund om man inte skall ha med sig all mat hemifrån eller handla allt på lågprisbutiker som t.ex. Bonus eftersom en 10" pizza kostar mellan 200-300:- SEK och en liten kebab hamnar på 220:- SEK i Reykjavik. Jag kollade i en lågprisbutik och såg att 1l mjölk kostar runt 300:- ISK = 25:- SEK medan 2l Pepsi kostar runt 195:- ISK = 16:- SEK. Diesel ligger på 15-17:- SEK/l (kurs 20171218 med 12:- ISK = 1:- SEK). Se även https://blog.tripcreator.com/gas-stations-in-iceland/
×
×
 • Create New...