Jump to content

eimsy

Fänrik
 • Content Count

  153
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

eimsy last won the day on February 10 2019

eimsy had the most liked content!

Community Reputation

266 Excellent

About eimsy

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Location
  Tungelsta

Recent Profile Visitors

399 profile views
 1. Rysk road trip. Väcker kanske minnen hos någon. https://www.liveleak.com/view?t=L5h3_1581181572
 2. Fanns enligt polisen, tecken på att dom körts i terrängen, så den andra står väl fast i något kärr mellan Enköping och Västerås. Uppdatering: Nu var den andra hittad också. Hittades i Möklinta, ca. 6 mil norr om Västerås.
 3. Elverkskärra https://www.blocket.se/annons/jonkoping/elverkskarra/88118742
 4. Skalplagg 08. http://dokument.forsvarsmakten.se/unibest/Mkat/webb/Mkat/Mkat_kap_07/M7372-135000.htm
 5. Tranellsläp för 3000:- https://www.blocket.se/ystad/Tranellslap_Offroadslap_Veteranslap_87137063.htm?aw=1
 6. Söndagens upptagning av T26 blev nog den mest långdragna i historien. Först orsakade en felaktigt placerad sprint, att båten hamnade fel på vagnen med en skadad propelleraxel som följd. Därefter tyckte däcket på höger framhjul att det var dags för skilsmässa. Spännband och slägga fick det på plats igen, men den proceduren fick upprepas 5 gånger på 15 meter. Nu är hon i alla fall på sin vinterplats.
 7. Höstens KFÖ är avklarad. Mycket terrängkörning, där vi ordonnanser fick reka för de tyngre fordonen. En tur med svävaren hann vi också med under lördagen.
 8. På lördag är det dags för Veteranflottiljens årliga evenemang EDIP (En Dag I Paradiset). Brukar dra till sig en hel del veteranfordon också för den som är intresserad. Semper Miles la in en hel del bra länkar, som vägbeskrivning mm. i artikeln. https://sempermiles.se/samlande-spel-mm/dags-for-edip-2019-en-dag-i-paradiset/?fbclid=IwAR1hUAUQE3CUTf9TYaya1kpMCT-xzFuv7NWZsbxIQ808Jb_3nVpikqh1VEw
 9. Abkati hade tidigare iaf, men hittade det inte nu när jag kollade. Dom är grossister, så man får hitta någon firma som kan beställa därifrån. https://www.abkati.se/ Annars dyker det upp på Tradera då och då. Köpte precis en stickpropp med 1,5 m kabel på Tradera, som jag ska göra en övergång till 7-polig av. Med LED-lampor i släpet så kan jag använda det till både 11:an och V70:n.
 10. Ojojoj! Placeringen av hjälmarna skulle få mina tidigare kursledare att slita sitt hår Regel nummer ett för en ordonnans vid stopp är att hjälmen hängs på höger fotpinne alternativt läggs upprätt på marken.
 11. Det är inte så att luftning ska ske i en viss ordning eftersom det är ABS? Under min fordonsel-utbildning skulle jag lufta en Ford Scorpio. Där var ordningen att man skulle pumpa 20 ggr och sedan börja vänster bak (tror jag, var ju ett tag sedan ).
 12. Skulle varit med på arbetsdagen på V150 Jägaren idag, men jag har sådan träningsvärk i hela kroppen efter kursen "kvalificerad passagerare" på Amfibieregementet igår, så jag fick avstå. Har iaf lyckats byta drivpaket på offroad-hojen, och nu väntar en god middag hos min trevliga granne.
 13. Antingen Tatanka https://www.tatanka.nu/product/generator-24-v-55-amp-ersattning eller så moddar du en Biltemagenerator enligt anvisningar här på forumet https://www.biltema.se/bil---mc/bilreservdelar/elsystem/generatorer/generator-24-v-55-a-2000020357
 14. Har aldrig haft problem med Biltemas bilbatterier, men det beror nog på att dom ständigt används och laddas. Däremot deras mc-batterier har jag upptäckt vara känsliga om man missar underhållsladdning under ett par månader.
 15. Var i Strängnäs och fyndade lite prylar till 11:an
×
×
 • Create New...