Jump to content

eimsy

Sergeant
 • Content Count

  146
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

eimsy last won the day on February 10

eimsy had the most liked content!

Community Reputation

246 Excellent

About eimsy

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Location
  Tungelsta

Recent Profile Visitors

301 profile views
 1. På lördag är det dags för Veteranflottiljens årliga evenemang EDIP (En Dag I Paradiset). Brukar dra till sig en hel del veteranfordon också för den som är intresserad. Semper Miles la in en hel del bra länkar, som vägbeskrivning mm. i artikeln. https://sempermiles.se/samlande-spel-mm/dags-for-edip-2019-en-dag-i-paradiset/?fbclid=IwAR1hUAUQE3CUTf9TYaya1kpMCT-xzFuv7NWZsbxIQ808Jb_3nVpikqh1VEw
 2. Abkati hade tidigare iaf, men hittade det inte nu när jag kollade. Dom är grossister, så man får hitta någon firma som kan beställa därifrån. https://www.abkati.se/ Annars dyker det upp på Tradera då och då. Köpte precis en stickpropp med 1,5 m kabel på Tradera, som jag ska göra en övergång till 7-polig av. Med LED-lampor i släpet så kan jag använda det till både 11:an och V70:n.
 3. Ojojoj! Placeringen av hjälmarna skulle få mina tidigare kursledare att slita sitt hår Regel nummer ett för en ordonnans vid stopp är att hjälmen hängs på höger fotpinne alternativt läggs upprätt på marken.
 4. Det är inte så att luftning ska ske i en viss ordning eftersom det är ABS? Under min fordonsel-utbildning skulle jag lufta en Ford Scorpio. Där var ordningen att man skulle pumpa 20 ggr och sedan börja vänster bak (tror jag, var ju ett tag sedan ).
 5. Skulle varit med på arbetsdagen på V150 Jägaren idag, men jag har sådan träningsvärk i hela kroppen efter kursen "kvalificerad passagerare" på Amfibieregementet igår, så jag fick avstå. Har iaf lyckats byta drivpaket på offroad-hojen, och nu väntar en god middag hos min trevliga granne.
 6. Antingen Tatanka https://www.tatanka.nu/product/generator-24-v-55-amp-ersattning eller så moddar du en Biltemagenerator enligt anvisningar här på forumet https://www.biltema.se/bil---mc/bilreservdelar/elsystem/generatorer/generator-24-v-55-a-2000020357
 7. Har aldrig haft problem med Biltemas bilbatterier, men det beror nog på att dom ständigt används och laddas. Däremot deras mc-batterier har jag upptäckt vara känsliga om man missar underhållsladdning under ett par månader.
 8. Var i Strängnäs och fyndade lite prylar till 11:an
 9. Är på vinterkurs i Älvdalen för att lära mig köra hoj i kyla.
 10. Blir nog Södertörns mest offroad-anpassade gatbil Vågar väl inte ut i surhål och gnugga sig mot stammar, så snygg som den kommer bli
 11. Tradera är rena lotteriet. Jag har haft många saker i min minneslista som slutat på högre priser än man får ge i affärerna, pga att folk inte vet värdet på det dom budar på.
 12. Autoexperten har 7" till 140-serien för 140 kr/st. Har ingen aning om hur kvalitén är, men jag kanske ska testa, för jag tänkte ändå byta till H4.
 13. Jag köpte precis en sådan på Tradera. Prova hos Nioman http://terrangbil.net/forum/index.php?/topic/12932-nioman-ab-slutarp/&do=findComment&comment=156510
 14. Nej, ingen av dom båtarna vi har på Gålö har någonsin haft dieslar under sin tid i försvaret. Däremot så byggdes en del motortorpedbåtar av samma sort som T46 (tredje bilden) om till vedettbåtar med styrhytt och annat maskineri. http://www.tjelvar.se/ka3/fartyg/ka-14.htm T26:ans öde var att efter avslutad tjänst som mtb, bli placerad som måldragare i Karlsborg. Där låg hon totalt ombyggd upptill med en kran och en styrhytt som såg ut att tillhöra en traktor, tills Lennart Segerström fick köpa loss henne 1985 och påbörja återställningen.
×
×
 • Create New...