Jump to content

eimsy

Fänrik
 • Content Count

  166
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Everything posted by eimsy

 1. Reläet för halvljusautomatiken? Är allt rätt där?
 2. På Tradera just nu. https://www.tradera.com/item/343512/501727516/tgb-11-tgb-13-mfl-glidskena-hoger-och-vanster-fram
 3. Någon forumkamrat jag passerade mellan Norrköping och Linköping? Den fick en tumme upp efter passage (XC60 med släp).
 4. Läste någonstans att det ska vara 326H invändigt.
 5. Planeringen för sommarens långresa är i full gång, och nu börjar passagerarbokningarna trilla in så smått. Gäller ju att sälja slut på platserna, så ekonomin går ihop.
 6. Är inte det vanliga dragande reläer? Sådana köpte jag billigt på Swedol.
 7. Jag kommer att grunda med två-komps epoxi när det är dax för ommålning. Den röda färgen från bilens tid i brandkåren bryter igenom på sina ställen pga att jag bara mattade ner och målade. Det stör inte mig lika mycket som min estetiska färghandlarsambo pga mitt defekta röd/grönfärgseende
 8. Håller på att byta ut mitt avstörda tändsystem till 123ignition, men har fastnat på det här med vilken tändspole jag ska ha. I min mailkonversation med Aryan på 123 så skrev han : "det går bra med originaltändspole så länge primärmotståndet (mätt över lågspänningsanslutningarna) är under 2 Ohm när den drivs med 24V men det borde den vara om spolen är till för brytare. Du kan då tom ta bort eller bygla förkopplingsmotståndet." Jag har en Bosch 24v-spole på hyllan som ska vara till tgb 11 mfl. och då borde vara för ett brytarsystem, men jag mäter upp 5 ohm i lågspänningen på den.
 9. Tror vi måste göra en slutbesiktning 2025.
 10. Enligt en kollega står det Saudi privat på arabiska.
 11. Förekommit i Lyxfällan också, så det verkar ju inte vara den vassaste kniven i lådan
 12. Diskuterades ju tält här tidigare. Ropade in detta i helgen, och hämtade det igår. Varken lätt eller smidigt, men passar ju bilen och nu behöver vi bara ta med ett tält Fick det så pass billigt att jag kan sälja det med vinst, så man får se det som en investering
 13. Rysk road trip. Väcker kanske minnen hos någon. https://www.liveleak.com/view?t=L5h3_1581181572
 14. Fanns enligt polisen, tecken på att dom körts i terrängen, så den andra står väl fast i något kärr mellan Enköping och Västerås. Uppdatering: Nu var den andra hittad också. Hittades i Möklinta, ca. 6 mil norr om Västerås.
 15. Elverkskärra https://www.blocket.se/annons/jonkoping/elverkskarra/88118742
 16. Skalplagg 08. http://dokument.forsvarsmakten.se/unibest/Mkat/webb/Mkat/Mkat_kap_07/M7372-135000.htm
 17. Tranellsläp för 3000:- https://www.blocket.se/ystad/Tranellslap_Offroadslap_Veteranslap_87137063.htm?aw=1
 18. Söndagens upptagning av T26 blev nog den mest långdragna i historien. Först orsakade en felaktigt placerad sprint, att båten hamnade fel på vagnen med en skadad propelleraxel som följd. Därefter tyckte däcket på höger framhjul att det var dags för skilsmässa. Spännband och slägga fick det på plats igen, men den proceduren fick upprepas 5 gånger på 15 meter. Nu är hon i alla fall på sin vinterplats.
 19. Höstens KFÖ är avklarad. Mycket terrängkörning, där vi ordonnanser fick reka för de tyngre fordonen. En tur med svävaren hann vi också med under lördagen.
 20. På lördag är det dags för Veteranflottiljens årliga evenemang EDIP (En Dag I Paradiset). Brukar dra till sig en hel del veteranfordon också för den som är intresserad. Semper Miles la in en hel del bra länkar, som vägbeskrivning mm. i artikeln. https://sempermiles.se/samlande-spel-mm/dags-for-edip-2019-en-dag-i-paradiset/?fbclid=IwAR1hUAUQE3CUTf9TYaya1kpMCT-xzFuv7NWZsbxIQ808Jb_3nVpikqh1VEw
 21. Abkati hade tidigare iaf, men hittade det inte nu när jag kollade. Dom är grossister, så man får hitta någon firma som kan beställa därifrån. https://www.abkati.se/ Annars dyker det upp på Tradera då och då. Köpte precis en stickpropp med 1,5 m kabel på Tradera, som jag ska göra en övergång till 7-polig av. Med LED-lampor i släpet så kan jag använda det till både 11:an och V70:n.
 22. Ojojoj! Placeringen av hjälmarna skulle få mina tidigare kursledare att slita sitt hår Regel nummer ett för en ordonnans vid stopp är att hjälmen hängs på höger fotpinne alternativt läggs upprätt på marken.
 23. Det är inte så att luftning ska ske i en viss ordning eftersom det är ABS? Under min fordonsel-utbildning skulle jag lufta en Ford Scorpio. Där var ordningen att man skulle pumpa 20 ggr och sedan börja vänster bak (tror jag, var ju ett tag sedan ).
 24. Skulle varit med på arbetsdagen på V150 Jägaren idag, men jag har sådan träningsvärk i hela kroppen efter kursen "kvalificerad passagerare" på Amfibieregementet igår, så jag fick avstå. Har iaf lyckats byta drivpaket på offroad-hojen, och nu väntar en god middag hos min trevliga granne.
 25. Antingen Tatanka https://www.tatanka.nu/product/generator-24-v-55-amp-ersattning eller så moddar du en Biltemagenerator enligt anvisningar här på forumet https://www.biltema.se/bil---mc/bilreservdelar/elsystem/generatorer/generator-24-v-55-a-2000020357
×
×
 • Create New...