Jump to content

eimsy

Sergeant
 • Content Count

  144
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by eimsy

 1. Ojojoj! Placeringen av hjälmarna skulle få mina tidigare kursledare att slita sitt hår Regel nummer ett för en ordonnans vid stopp är att hjälmen hängs på höger fotpinne alternativt läggs upprätt på marken.
 2. Det är inte så att luftning ska ske i en viss ordning eftersom det är ABS? Under min fordonsel-utbildning skulle jag lufta en Ford Scorpio. Där var ordningen att man skulle pumpa 20 ggr och sedan börja vänster bak (tror jag, var ju ett tag sedan ).
 3. Skulle varit med på arbetsdagen på V150 Jägaren idag, men jag har sådan träningsvärk i hela kroppen efter kursen "kvalificerad passagerare" på Amfibieregementet igår, så jag fick avstå. Har iaf lyckats byta drivpaket på offroad-hojen, och nu väntar en god middag hos min trevliga granne.
 4. Antingen Tatanka https://www.tatanka.nu/product/generator-24-v-55-amp-ersattning eller så moddar du en Biltemagenerator enligt anvisningar här på forumet https://www.biltema.se/bil---mc/bilreservdelar/elsystem/generatorer/generator-24-v-55-a-2000020357
 5. Har aldrig haft problem med Biltemas bilbatterier, men det beror nog på att dom ständigt används och laddas. Däremot deras mc-batterier har jag upptäckt vara känsliga om man missar underhållsladdning under ett par månader.
 6. Var i Strängnäs och fyndade lite prylar till 11:an
 7. Är på vinterkurs i Älvdalen för att lära mig köra hoj i kyla.
 8. Blir nog Södertörns mest offroad-anpassade gatbil Vågar väl inte ut i surhål och gnugga sig mot stammar, så snygg som den kommer bli
 9. Tradera är rena lotteriet. Jag har haft många saker i min minneslista som slutat på högre priser än man får ge i affärerna, pga att folk inte vet värdet på det dom budar på.
 10. Autoexperten har 7" till 140-serien för 140 kr/st. Har ingen aning om hur kvalitén är, men jag kanske ska testa, för jag tänkte ändå byta till H4.
 11. Jag köpte precis en sådan på Tradera. Prova hos Nioman http://terrangbil.net/forum/index.php?/topic/12932-nioman-ab-slutarp/&do=findComment&comment=156510
 12. Nej, ingen av dom båtarna vi har på Gålö har någonsin haft dieslar under sin tid i försvaret. Däremot så byggdes en del motortorpedbåtar av samma sort som T46 (tredje bilden) om till vedettbåtar med styrhytt och annat maskineri. http://www.tjelvar.se/ka3/fartyg/ka-14.htm T26:ans öde var att efter avslutad tjänst som mtb, bli placerad som måldragare i Karlsborg. Där låg hon totalt ombyggd upptill med en kran och en styrhytt som såg ut att tillhöra en traktor, tills Lennart Segerström fick köpa loss henne 1985 och påbörja återställningen.
 13. Söndagen ägnades åt att ta upp T26 för vintern. Som traditionen bjuder så blev det en tur till Utö värdshus för lunch. Hemresan tangerade vi nog hastighetsrekordet för henne som museifartyg, med 46 knop. Väl tillbaka fick basens gamla trotjänare vinscha upp ekipaget, för att vi sedan skulle kunna koppla på hjullastaren och dra vagnen på plats. Det blev väldigt sent, så därför kommer bilderna först idag.
 14. Angående färg så kan du ju höra med Per i Åkersberga. https://www.blocket.se/stockholm/Militarfarg_1_komponent_72885417.htm?ca=11&w=1
 15. Precis! Var ju lite julafton och komma in i den butiken innan Röda Stjärnan köpte upp dom =)
 16. Jo då. jag behöver bara en extra uppsättning fälgar till min, så fyra av dom kan jag nog avvara.
 17. Tog en sväng till Uppsala med 11:an för att hämta mina hjul jag vann på budgivning. Eller rättare sagt, det var inte mycket till budgivning eftersom jag var ensam om att buda. Säljaren såg lite nerslagen ut eftersom han kom på att han lagt tgb-hjulen i fel kategori. Blev ett träningspass när 8 hjul skulle upp i bilen och stuvas så att alla fick plats. Väl hemma så fick mina Suzuki Vitaror ryckas loss från sina fastrostade bromsar. I morgon kommer en köpare för att hämta reservdels-Vitaran. Den andra som är i skapligt skick (dock ej körbar) har en spekulant som kommer för att titta i veckan, hoppas jag.
 18. Nyss hemkommen efter två veckors ordonnansutbildning på Ing 2 i Eksjö. Måste säga att Mc 258 tar sig fram riktigt bra, men vissa tror visst att det är en Bv 206 dom kör
 19. https://www.blocket.se/gavleborg/Motorer_till_Volvo_Raptgbil_915_Sugga_80268927.htm?ca=11&w=3&last=1
 20. 14,5 v har jag inte sett, men jag har hittat en del som lämnar 13,8 v på eBay. Sök efter powerrme på eBay så hittar du butiken. Skickas från Tyskland, så leveranstiden är väl inte alltför lång då.
 21. Har för mig att en släkting som fixade en tank åt mig för en massa år sedan, lödde med mässingslod. Höll iaf tätt den tid jag hade bilen efter det.
 22. Vi har problem med reservdelar inom FMCK, så jag vill inte ens tänka på hur det skulle vara som civil ägare. Formuleringen "försvarets vassa maskin" var ju rolig
×
×
 • Create New...