Gå till innehåll

Nomad

Korpral
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    1

Nomad senast vann den dag 18 Maj 2016

Nomad hade det mest gillade innehållet!

Om Nomad

  • Födelsedag 1979-12-26

Profile Information

  • Hemort
    Dals långed

Senaste besökare till profilen

583 profilvisningar

Nomad's Achievements

Member

Member (1/1)

26

Anseende bland gemenskapen

  1. Hej allihop. Jag håller på att renovera bromssystemet till min stabsterrängbil volvo 935 och stött på stora problem att hitta nya bromsslangar. Vart jag än vänder mig tar det inte många minuter innan den mest inbitne experten kliar sig i huvudet. Nipplarna på orginalet passar inte i någon normal gängnyckel. Alla tips mottages glatt. / Nomad
  2. Nu står den inomhus och väntar på nytt innertak i stabshytten, det gamla hade börjat ge sig ordentligt och det var inte långt kvar till att väggar och golv skulle möta samma öde. Om jag hittar en till så köper jag den gärna.
  3. Det är inte ofta jag får mig bakom skärmen men nu blev det faktiskt av. Kollade igenom telefonen och burken vad som fastnat under tiden som gått. Märker att jag saknar lite roliga bilder och så klart är kameran aldrig med då det riktigt hettar till. Obarmhärtigt sommrigt för den årstid vi befinner oss i för närvarande. Här har jag tex kört fast riktigt rejält, dittills helt klart rekord men winch lugnar och baklycktor visade sig vara enkelt att få tag i. Broms har även det visat sig ha en lugnande effekt på körning i allmänhet och i nedförsbacke på trafikerade vägar i synnerhet. Bromsrören har brustit ett efter ett och nödtvungen har jag lärt mig alternativa bromstekniker under färd, det har jag tex inte fotograferat av lätt insedda skäl. Får inte tag på några fungerande cylindrar av samma fabrikat men ser fram emot att testa ett par 32mm ABS som liknar föregångaren in till förväxling. Köpte två på prov från en nätbutik och får hem de i veckan. En firma i England erbjuder packnings och damasksats till originalet men av någon anledning är jag tveksam till att det skulle göra sytemet tätt. det har varit helt tort i det många år och rost sover aldrig. Skulle gärna lägga upp några videoklipp men det är för ont om utrymme för det.
  4. Helt korrekt Smen, Herr Larsson vet precis hur en infart till en tätort skall utsmyckas.
  5. Hej alla! Blir så jävla glad av att meka med min 935a och tänkte att det kan vara gött att sprida det band folk som fattar. Har ganska nyligen flyttat tillbaka till landsbyggden efter en 20årig sväng i storstäder. For i samband med jobb förbi ett ställe som kränger gräv och lastmaskiner och en del andra udda fåglar, där ibland en volvo 935 och efter enträget påhälsande och ringande fick gubben nog av mina besök och beslöt att sälja den till mig. Motorn satt helt fast och innertaket i stabshytten hade rasat in men i övrigt inget att anmärka.
  6. Trevligt att se en annan stabsvagn måste jag säga . Har precis börjat luska i det där med inregistrering och mailat försvaret. På sikt vill en ju ut på vägarna helst till sommaren om jag hinner få ihop ett större körkort. Hur ser hon ut invändigt ?
  7. Kul att se! Jag räddade en 912 stabsvagn på Juldagen, Motor går för närvarande inte runt men jobbar på det, Tänkte att det borde gå att driva kylvattenpumpen med en extern motor och på så vis få blocket varmt.
×
×
  • Skapa nytt...